maanantai 24. lokakuuta 2016

Poika 11 viikkoa

Viikonloppuna meillä oli ristiäiset. Ihan hyvin meni juhlat, ja poika nukkui koko seremonian ajan kummin sylissä. Heräsi sitten kun siirtyi äidin syliin valokuvien ottoa varten ;)

Tänään oli ensimmäinen neuvolan järjestämä äiti-lapsitapaaminen. Muuten olisi varmaan ollut tosi kivaa, mutta poika huusi melkein läpi koko tilaisuuden, ei oikein malttaut syödä eikä tainnut tulla pierun pieruakaan. Vatsa siis varmaankin vaivasi. Poika nukahti sitten vihdoinkin autoon, ja nukkui herättyään ja syötyään vielä pari tuntia... Ja sen jälkeen tuli vihdoinkin kakkaräjähdys ja loppuillan poika oli paljon tyytyväisempi :D

Äidilläkin on vähän uupunut olo tällä hetkellä, mutta pakko sanoa, että muutama yö on ainakin meidän mittapuullamme mennyt tosi kivasti. Ruokailuja (vain) 2-3 kertaa 2,5-4,5 tunnin välein (JEE!) ja poika on nukahtanut syömisen jälkeen aika hyvin omaan laattikkoonsa. Ja malttanut odottaa maidon herumista ilman raivareita. Eli ehkä tämä tästä :) Viiko sitten oli vähän toivoton olo, kun pari yötä meni 1/2 tunnin tai tunnin välein herätessä.

Jonkinlaista päivärytmiäkin on alkanut näkymään, eli jos hyvin käy niin poika nukkuu kahdet pidemmät (1-3 tuntia) päiväunet. Jos aamupäivä ja alkuiltapäivä menee valvoessa, on poika sitten niin väsynyt myöhemmin, että itkee ja huutaa ja sitten nukahtaminen on entistä vaikeampaa.

Vatsalla oloa ja pään kannattelua harjoittelemme useita kertoja päivässä, ja hyvin se jo sujuukin. Kädet löysivät tiensä suuhun kolmisen viikkoa sitten, ja varsinkin jos poika alkaa olla nälkäinen niin saattaa alkaa kuulumaan äänekästä lutkutusta :) Yöllä nyrkkien imeminen saattaa ruokailun jälkeenkin olla niin keskittynyttä, että poika ei heti nukahdakaan uudelleen, ja vaihdan silloin tilalle tutin, jonka kanssa yleensä rauhoittuu nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti