torstai 22. kesäkuuta 2017

Poika 10 kuukautta

Kaksi ja puoli viikkoa sitten tiistaina poika täytti 10 kuukautta. Enää puolitoista kuukautta ja sitten vietetään jo yksivuotissynttäreitä! Ihan uskomatonta. Tähän nyt sitten se klisee, että kylläpä aika menee nopeasti. Mutta niinhän se vaan menee!

Viimeisimmässä neuvolassa meni kaikki hyvin. Meillä siis oli nyt vasta 10-kuukautisena se 8-kuukautis lääkärineuvola, kun sitä jouduttiin siirtämään monta kertaa lääkärin sairastumisen ym. vuoksi. Painoa oli tasan 8,5 kg ja samalla noin -5 %-käyrällä se oli kuin aikaisemminkin. Sen sijaan pituutta oli tullut suhteessa enemmän, melkein 5 cm 2,5 kk:n aikana (nyt 72,4 cm) ja SD-käyrällä se sijoittuikin paljon ylemmäs kuin ennen, eli -1.2-kohtaan. Ihmekös pojalle sopiikin yhtäkkiä jopa 80 senttiset vaatteet! Enimmäkseen kyllä käyttää 74 senttistä. Jotakin 68 senttisiä ikuisuusbodeja on vielä käytössä, samoin jopa 62 senttisiä housuja joissa on aukikäärittävät lahkeet, mutta housut ovatkin koko ajan olleet ainakin yhtä kokoa pienempiä kuin bodyt.

Pojalle annettiin nyt jo hieman etukäteen ensimmäinen MPR-rokote, koska lähdemme heinäkuussa reissuun keskieurooppaan, jossa monissa maissa tuhkarokkotartunnan vaara on ihan todellinen.

Noin viikko sitten (vihdoinkin!) huomasimme ensimmäisen hampaanalun alaleuassa, ja pari päivää sitten toisen. Samaan aikaan ensimmäisen hampaan puhkeamisen aikoihin ajoittui myös flunssa ja lisäksi MPR-rokotteesta oli viikko (jolloin kuulemma tyypillisimmin voi tulla kuumetta), joten en sitten tiedä, mistä pieni lämpöily loppujen lopuksi johtui. Poika on edelleenkin aika räkäinen. Itselläni on myöskin ollut flunssa, ja pari päivää oli kuumettakin.

Muutama viikko sitten laitoin pojan huvin vuoksi potalle istumaan, ja sattumalta sinne tulikin pissat. Tästä rohkaistuneena aloimme istuttamaan poikaa potalla aina ruokailujen jälkeen tai muuten vaipanvaihdon yhteydessä, koska poika siitä tykkää ja viihtyy pitkiäkin aikoja kun vaikka luetaan kirjaa tai muuta. Suurin osa kakoista tuleekin nyt pottaan, ja poikakin selvästi tykkää enemmän kakata pottaan kuin pusertaa tavaraa vaippaan. Meille vanhemmillekin kyllä kivempi, kun ei ole enää niin paljon liiskaantuineita kakkoja mitä pitää pestä pepusta ;) Pissat tulevat kyllä enimmäkseen vaippaan, pottaan lähinnä sattumalta. Enkä todellakaan vielä ajatellut kouluttaa poikaa kuivaksi, jos nyt oppisi ensin vaikka kävelemään ja sanomaan pissa ;)

Vaippoina meillä on Muumi baby koon 4 teippivaipat ja koon 5 housuvaipat. Teippivaippojen pukeminen on nykyisin tosi hankalaa, ellei poika sitten satu olemaan erityisen väsynyt ja malttaa olla hetken selällään. Teippivaippoja emme ole vielä oppineet pukemaan niin että poika seisoo, vaan teipit menevät aina ihan miten sattuu :) Housuvaipat ovat tässä suhteessa paljon helpompia.

Kuukauden pari poika on jutellut entistä enemmän kaikenlaista, mutta vielä ei ole selvästi sellaisia sanoja, jotka tarkoittavat tiettyä asiaa. Jokin aika sitten ihan kaikki oli "kakka", tällä hetkellä "tatata", "gagaga", dadada", välillä tulee "kukka", "mammamma", "pappa" ym.

Tällaista meillä tällä hetkellä. Nyt lähdetään juhannuksen viettoon! Hauskaa viikonloppua kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti