perjantai 1. helmikuuta 2019

Himpun verran lähempänä tositoimiin ryhtymistä!

Tapasin lapsettomuusgynemme sairaalan ruokalassa muutama viikko sitten, mutta en ihan heti kehdannut ruveta ahdistelemaan, että tiedäksä NYT me haluttais ehkä pian lisää lapsia...! Joten odottelin pari viikkoa, ja lähetin tällä viikolla meiliä, että miten nyt sitten toimitaan, kun alkaisi olla ajankohtaista miettiä sitä toista lasta.

Kun alkiot ovat siellä pakkasessa (onneksi!) odottamassa, niin meidän ei tarvitse mitenkään jonottaa, vaan siirto voidaan periaatteessa tehdä sitten, kun se meille sopii. Kysyin, että mitenkäs kesäkuu, ja se olisi kyllä ok, kunhan TAYS:in lapsettomuuspoli ei ole silloin kesälomalla. Yleensä kesäsulku on kuitenkin heinäkuussa, mutta tästä ei ollut tullut vielä varmistusta. Ennen tositoimiin ryhtymistä pitäisi vielä tarkistaa TSH, kun edellisestä kerrasta on jo aikaa. 

Gyne suositteli luomukiertoon siirtämistä, mutta mainitsin sitten siitä, että yksityispuolella ensimmäisen ICSI:n alkioista kaksi siirrettiin luomukierrossa, ja siirron ajoitus oli molemmilla kerroilla vaikeaa. Ovulaatio ei tapahtunut silloin, kuin sen olisi munarakkulan koon perusteella pitänyt tapahtua (jotenkin follikkelini vaan paisuvat ja paisuvat, eivätkä meinaa poksahtaa). 

Gynen mukaan voisin soittaa poliklinikalle ja varata ajan maalis-huhtikuulle, jotta voimme vielä keskustella tästä asiasta. Onhan luomukiertoon siirto paljon yksinkertaisempi juttu, kuin lääkkeellinen  kierto, mutta en oikein tykännyt siitä epävarmuudesta. Voisin kuulemma tehdä nyt vähän ovulaatiotestejä, ja raportoida havannoista sitten myöhemmin keväällä. Sopii minulle, koska rakastan kaikenlaista testaamista :) Ja nyt saan tehdä niitä ihan luvan kanssa! Kuukautiset ovat juuri meneillään, joten aloitan testaamisen heti tässä kierrossa, hahaa!

4 kommenttia:

  1. Meillä ainakin on tehty siirto Taysissa kesäkuun puolivälissä. Aikaa siitä tulee kyllä jo viisi vuotta, että toki voi muuttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että olisivat tänäkin vuonna kesäkuussa auki! :)

      Poista
  2. Kiva juttu, että on taas muitakin samassa tilanteessa. Meillä tehtiin vanhalla klinikalla vielä ne kaksi siirtoa maaliskuussa ja toinen kesäkuussa. Toivottavasti teillä nämä pakkasessa olevat alkiot toisivat toivotun tuloksen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin on vaikea uskoa sellaiseen onnenpotkuun, että näistä alkiosta saataisiin meille toinenkin lapsi, mutta on kuitenkin mukava aloittaa toisen lapsen yrittäminen tällä tavalla "kevyemmin" :)

      Poista