torstai 26. marraskuuta 2015

pp6: Testi ja toinen

Syy siihen, miksi en kirjoittanut eilen mitään, oli se että harmitti. Minulle nimittäin valkeni, miksi ostin noin monta raskaustestiä. Halusin ilmeisesti oikein testaamalla testata, aloitin nimittäin jo eilen. Miksiköhän? No, kun se olisi vain niin ihanaa saada se plussa testiin. Siksi. Tai edes tietää, että alkio on yrittänyt kiinnittyä. Siksi.

Eilinen testi aamupissasta oli mielestäni ihan negatiivinen. Ehkä joku viivanpaikka nähtävissä, jos oikeassa kulmassa ja valaistuksessa katsoin. Ja minähän tosiaan katsoin. Ja katsoin. Ja KATSOIN. Ensin negatesti ei harmittanut niin paljoa, olihan vasta pp5, mutta sitten rupesin miettimään, että tosiaan, alkiohan on (jos on) jo 9 päivän ikäinen. Että eikös sen olisi jo pitänyt kiinnittyä ja hCG:n alkaa nousta???

Testailu jatkui tänään aamulla. Olin yön töissä, ja kun neljältä pääsin nukkumaan, niin laitoin pissapurkin ja testiliuskan valmiiksi vessaan odottamaan aamua. Heräsin kuitenkin jo kahden ja puolen tunnin kuluttua kovaan pissahätään, joten keräsin pissat talteen ja menin takaisin nukkumaan. Hoitaja kuitenkin soitti hetken päästä ja pyysi katsomaan potilasta, joten ajattelin että teen testin saman tien, jos en vaikka hetkeen pääse takaisin päivystyskämppään.

Jo imeytymisvaiheessa pystyin näkemään jonkinlaisen haamun. Ihan varmasti se oli siinä. Näkyi kauempaakin, ainakin oikeassa valossa. Kun juoksujalkaa palasin potilaan luota noin 10 minuuttia myöhemmin, haamu oli edelleen siinä.

Eli mitä olen nyt taas mennyt tekemään?!? Alkanut kuvittelemaan, että olen raskaana. Minulla on huonoja kokemuksia "haamuista", ja se on oikein ikävää, kun ensin olen kokonaisen päivän alkanut elätellä toiveita, ja sitten seuraavana aamuna odottaa paluu karuun todellisuuteen. Ihan oma vikanihan tämä on. Mutta olen tullut siihen tulokseen, että pettymys taitaa joka tapauksessa olla yhtä suuri. Ehkä vain jaan tuntemukset käsiteltävämpiin osiin, jos aloitan testauksen aikaisin, ja vähitelleen huomaan, että mitään ei tosiaankaan tapahdu.

Mutta kun nyt ainakin kuvittelen, että jotain tapahtuu. Mitä olenkaan mennyt tekemään... Vai voisiko olla mahdollista, että pieni alkiomme, preblasto-viimeksi-kun-hänestä-kuulimme, VIHDOINKIN täyttäisi unelmamme?

Alavatsalla on edelleen sitkeä turvotus. Pissattaa paljon. Rinnat ovat vielä aika pehmeät, mutta nännit aristavat jonkin verran. Lisäksi kurkku on kipeä, mutta se on kyllä ihan flunssaa vain :)

Piti vielä kerran käydä tiiraamassa testiä, ennen kuin uskalsin lähettää tämän postauksen. Etten nyt aivan höpölöpöä tänne kirjoita. Mutta kyllä siinä on viiva. Kuvaa en valitettavasti saa otettua, sellaista josta nyt voisi jotain nähdä. Ehkä olen ostanut ihan paskoja testejä, jotka helposti näyttävät haamuja. Hemmetti. HEMMETTI.

18 kommenttia:

 1. käväise verikokeessa, hcg voi olla hyvin koholla vaikka virtsatesti vasta haamuilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verikoe antaisikin yksiselitteisen vastauksen :) Mutta en taida vielä tässä vaiheessa uskaltaa...

   Poista
 2. Oi, miten ihanaa. Onnea ja toivotaan että haamu vahvistuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt :) Minun tuurillani on kyse vain huonoista testivälineistä :/

   Poista
 3. Ihanaa! Kyllä nyt ainakin kuulostaa tosi hyvältä! Voi kun se olisi teidän eka vauva ja sisarukset vielä pakkasessa :)

  VastaaPoista
 4. Aika harvinaista kai on, että näin aikaisessa vaiheessa tulisi plussa testiin. Itse sain noilla ns.herkillä halpisliuskatesteillä haamun vasta pp16 (hoitoalkuinen raskaus), eli huomattavasti myöhäisemmässä vaiheessa. Lumivalkoisen negan olin saanut pp10, pp12 ja pp14. Verikokeenkin mukaan olin pp16 sillä rajalla, että voiko edes sanoa olevansa raskaana. Esim. Clearbluen digi näytti vielä silloinkin, että ei raskaana. Raskaus sujui kuitenkin hyvin ja lapsi syntyi täysaikaisena.

  Tsemppiä odotteluun ja testailuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaamisesta! :) Juu no onhan se aika aikaisin, mutta toisaalta kun alkio oli siirrettäessä jo neljän päivän ikäinen... Mutta raskaushormonin nousu riippuu tosi paljon siitä, koska alkio on kiinnittynyt, ja kiinnittyminen voi tapahtua hieman eri ajankohtina. Joten alkion iästäkään ei varmaan voi suoraan päätellä kuinka korkea hCG:n pitäisi olla.

   Poista
 5. Toivotaan, että viiva vahvistuu! :) Minulla PP9, ekan IVF:n viimeinen PAS meneillään (1 tuore + 2 PAS epäonnistuneita tähän asti). Odottelen maltillisesti testipäivään PP13 mikäli vuodot pysyvät poissa siihen asti. Jännää aikaa siis! Tsemppiä teille :) -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En tiedä mikää minuun tällä kertaa meni, kun en todellakaan ole ennen ollut mikään himotestaaja ;) Ehkä saan katua perusteellisesti tällaista hätäisyyttä... Onnea sinne myös, testipäivä ei ole enää kaukana!

   Poista
 6. Toivottavasti viiva vahvistuisi! :)

  VastaaPoista
 7. Oi ihanaa, vahvistumista viivalle <3 Saisitte ihanan joululahjan kunnon plussasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tosi epävarma olo kyllä on. Voiko olla tottakaan :)

   Poista
 8. JEIJJEE! Onnea onnea! Raskaana kunnes toisin todistetaan ;)

  VastaaPoista
 9. Toivotaan, että viiva vahvistuu! :)

  VastaaPoista
 10. Täällä yös toivotaan viivan vahvistumista! :)

  VastaaPoista