keskiviikko 12. helmikuuta 2020

NT-ultra

NT-ultrassa kaikki hyvin! Down-riskiluku oli noin 1:1200 ja 18-trisomia 1:100 000. Tuo Down-riski on suurinpiirtein samansuuruinen kuin ikäriski (eli siis minun ikäni silloin kun munasolujen keräys tehtiin). Seulontalabrat olivat ilmeisesti kunnossa myös, mutta en ole niitä sen enempää tutkaillut, vaikka ne paperilla annettiinkin. Viimeksi kun onnistuin kehittämään niistä luvuista hirveän stressin :D 

Tällä kertaa olin enemmän huolissani niskaturvotuksesta. Oman ultrauksen perusteella tiesin, että se taitaa olla yli 2, eli selvästi enemmän kuin pojan raskaudessa (jolloin se oli jotain 0,8-0,9). Totta kai oli ihanaa nähdä vauveli, varsinkin kun joku osaava ihminen ultraa, mutta se ei ollut samalla tavalla hieno kokemus kuin pojan kohdalla, jolloin en ollut itse ultrannut ollenkaan noilla viikoilla, ja viikosta 8 viikkoon 12 tapahtuu tietysti valtavan paljon kehitystä, ja yhtäkkiä siellä onkin joku ihan ihmisen näköinen :) 

Nyt niskaturvotus mitattiin aika alussa, ja kun se oli sitten se reilu 2.3, niin en ihan pystynyt nauttimaan loppu-ultrasta. Kätilö toki heti sanoi, että alle 3 on normaali. Ultran jälkeen luin vielä jostain, että tämän kokoisella sikiöllä raja-arvo olisi 2.5, ja se rauhoitti sitten mieltäni (ja miehen). Monissa paikoissa ilmeisesti raja-arvo on aina se 3, riippumatta sikiön iästä, eikä jatkotutkimuksia tule, ellei seula kokonaisuudessaan hälytä. Kaikki näytti muutenkin normaalilta, nenäluu näkyi ja rakenteet olivat kunnossa niin paljon kuin nyt tämän kokoisesta ihmisestä voi sanoa.

Tänäänhän olisi "oikeasti" rv 11+6, mutta vauveli oli jo varhaisultrassa 2 päivää isompi, yhdessä mittauksessa 3 päivää. Nyt koko vastasi 12+4, mutta laskettua aikaa ei silti muutettu. Katsotaan, minkä kokoinen se on sitten rakenneultrassa :) Tämä seuraava ultra on 9.4. eli juuri ennen pääsiäistä. Silloin viikot taitavat olla tasan 20+0. Jännää!


2 kommenttia:

  1. Ihmeellistä, miten ihmisen näköisiä ovat jo tuossa kohdin! Onnea tulevaan! Itsellä 3kk tyttö, ja salaa jo haaveilen ja odotan, koska saisi taas tuon kaiken kokea uudestaan. Ei nyt kuitenkaa ihan vielä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aika hyviä kuvia nykyään saa jo näin pienistä ihmisistä ;)

      Poista