sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kuukautiset!

Olin vähän aavistellut, että alkavatkohan kuukautiset pian, kun parin viikon ajan valkovuoto oli aiempaan verrattuna poikkeavan runsasta ja ehkä viikon ajan imettäminen on sattunut, ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen. Tässä parina päivänä olin huomaavinani, että valkovuoto oli hieman rusehtavaa, ja eilen kuukautiset sitten alkoivat. 

On ollut helppoa, kun ei ole tarvinnut huolehtia kuukautisista näin pitkään aikaan, mutta olin silti myös iloinen, kun ne alkoivat. Kuin todiste siitä, että kroppani edelleen toimii. En tosin tarvitse kuukautisia mihinkään tällä hetkellä, koska käytännön syistä seuraavan raskauden yritykset alkavat vasta aikaisintaan vuoden ja mahdollisesti vasta parin vuoden päästä. MUTTA haaveilen jo siitä, että tästä blogista tulee joskus taas yritys- ja ehkä myös odotusblogi vol. 2 :)

Onneksi pojassa on tällä hetkellä ihan riittämiin tekemistä. Mielelläni olisin suonut nämä kuukautiset jollekin enemmän tarvitsevalle. Ainakin yhdessä seuraamassani blogissa odotellaan jo malttamattomana kuukautisia alkavaksi.

Omalla kohdallani kuukautisten alkamiseen vaikutti varmaankin imetyksen vähentäminen. Laskin, että imetän tällä hetkellä 6-7 kertaa päivässä: aamulla, lounasaikaan, välipalan yhteydessä, päivällisaikaan ja iltapalalla sekä yöllä 1-2 kertaa. Yleensä ne ovat ihan "kunnon" imetyksiä, tosin välillä saa tehdä hieman hommia sen eteen, että poika malttaa syödä riittävän pitkään. 

Sitten kun aloitan työt, jää noista ainakin arkipäivisin automaattisesti pois lounas- ja välipalaimetys, jotka olemme miehen kanssa ajatelleet korvata ihan vain vedellä. Olettaisin, että poika sitten syö hieman enemmän jäljelle jääneillä imetyskerroilla. En todellakaan haluaisi vielä lopettaa imetystä kokonaan, ja toivon, että voisimme jatkaa vielä ainakin siihen saakka kun poika täyttää vuoden. Mutta mielenkiinnolla odotan, millaiseksi imetys muotoutuu kun olen päivät poissa kotoa.

4 kommenttia:

  1. Sitä todellakin jollain tapaa odottaa kuukautisia saapuvaksi, vaikkei niitä varsinaisesti kaipaakaan! :D Meillä on ns. sukuvikana, että menkat alkavat nopeasti synnytyksen jälkeen, joten suvussa on paljon näitäkin sisaruksia, joilla hädin tuskin vuosi ikäeroa. Esikoisen kohdalla ovuloin vain kolme viikkoa synnytyksen jälkeen (ja menkat tästä siis kahden viikon kuluttua). Nyt kuopuksen kohdalla meni kaksi kuukautta pidempään, joten ehdin jo huolestua! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole ennen kuullut että voi noin nopeasti käydä :D Tosi mielenkiintoista, miten hormonitoiminta vaihtelee niin paljon eri ihmisten välillä!

      Poista
  2. Nää on kyllä todella yksilöillisiä nämä kuukautisten alku synnytyksen jälkeen. Hieman kateellisena olen kuunnellut niitä, joilla kuukautiset ovat pysyneet koko imetysajan pois, itselläni alkoi erikoisesta kolmen ja kuopuksesta kahden kuukauden kuluttua synnytyksestä. Kumpaakin kuitenkin imetin reilun vuoden. Ja ikäeroa heillä on 1,5 vuotta, heidän välissä olin imettämättä ainoastaan viisi kuukautta. Sama tietty näkyy myös esim. ehkäisyssä, toisille sopii toinen, toiselle taas toinen. Jokaisen hormonitoiminta on vaan niin yksilöllinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kivahan se oli välillä pitää vähän "taukoa" kuukautisista :) sitten taas jos ne eivät millään meinaa alkaa vaikka imetystä vähetää/kokonaan lopettaa, niin yhtä lailla voi aiheutua harmia.

      Poista