maanantai 23. joulukuuta 2019

pp13: Viimeiset raskaustestit :)

Ei testaamista noin vain lopetetakaan... Perjantaina aamulla tein vielä jäljellä olevan Pregcheckin, ja kun eilen hain apteekista lisää Lugesteroneja, niin ostin samalla hyllystä viimeisen Clearblue digitalin. Eilen en vielä ollut varma, koska aion testata. Perjantain Pc antoi nopeasti oikein  hienon testiviivan:


Alkio on tänään 18 päivää vanha, eli hedelmöittymispäivästä (5.12.) kun lasketaan, niin raskausviikkoja olisi 4+4. Ts. digitestin kuuluisi näyttää Raskaana 2-3 vko. Minulla oli kuitenkin vähän sellainen hytinä, että koska aiemmat testit ovat pojan raskauteen verrattuna näyttäneet vahvoja viivoja verrattavissa olevina ajankohtina, ja lisäksi pahoinvointikin alkoi niin aikaisin, en ollut kovin hämmästynyt, kun testi näyttikin tänään aamulla viikoiksi jo 3+:


Mitä tuosta ajattelisi? Pojan raskaudessa "ongelmana" oli hidas hcg-nousu (eikä se sitten kaikesta panikoinnista huolimatta ennakoinut mitään pahaa). Ehkä tämä on silti parempi vaihtoehto. Kuukautisten mukaan tänään olisi vasta rv 4+1, mikä on tuon testin kanssa melkoisessa ristiriidassa, mutta onhan hedelmöittymisajankohdasta määritetty raskauden kesto tietysti kaikkein luotettavin. Torstaina olisi kuitenkin jo 5+0, jolloin testinkin pitäisi näyttää 3+. Ja joo, tiedän että poikkeavan nopea hcg-nousukin voi ennakoida ikäviä asioita, mutta yritän kuitenkin lähtökohtaisesti ajatella, että kaikki on kunnossa :)

Pahoinvointia oli oikeastaan koko perjantaipäivä, illalla vasta helpotti. Lauantai oli helpompi päivä, lähinnä nälkäisenä oli pahoinvointia ja sitten oikein selvästi myös illalla. Tänään aamulla aamupalan yhteydessä oli tosi huono olo, ja harkitsin jo oksentamistakin, mutta sitten se helpotti tällaiseksi "taustapahoinvoinniksi" ;) Rinnat ovat arat ja turvonneet, nännit myös hieman kipeät. Alavatsalla tuntuu välillä lieviä tuntemuksia.

Siskoni sanoi, että mitäs jos siellä onkin kaksoset, kun hcg nousee näin nopeasti. Kävi se itselläkin mielessä, kun pahoinvointi alkoi niin aikaisin, mutta mikä nyt olisi kaksosten todennäköisyys tässä tilanteessa?!? :D

Lugesteroneja hain apteekista lisää vielä sen verran, että riittävät muutaman päivää jouluaaton jälkeen. Ohjepaperissa sanotaan, että luomukierto-PAS:issa lääkitys jatkuu vielä neljä päivää testipäivän jälkeen pienemmällä annoksella.

P.s. koska saa alkaa puhua raskausviikoista? Olisiko sitten kun testipäivä on ollut ja mennyt :)

4 kommenttia:

 1. Mäkin oon himotestailija :) testasin tässä raskaudessa digillä 3+ muistaakseni rv 4+2, ja myöhemmin kävi ilmi, että raskaus alkoi kaksosraskautena. Sittemmin toinen kuitenkin jäi matkasta, mutta toinen on jaksanut kehittyä normaalisti :) ja myös mulla, joka en tosiaan ekassa raskaudessa juuri voinut pahoin, oli voimakasta pahoinvointia jo rv5+, oksensin ihan kaarella :o

  Voiskohan teilläkin olla monikot mahassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Jotenkin aina yritän olla sillei että joo en ole mikään himotestaaja, mutta kyllä se ominaisuus sieltä sitten aina väkisin puskee esiin :D

   Ikävä juttu, ettei molemmat selvinneet, mutta onneksi toisella menee hyvin :)

   Itsellänikin tosiaan tuo kaksosten mahdollisuus kävi mielessä :) Mikäli näin olisi (se olisi kyllä maailman kahdeksas ihme se), niin olisin varmaan ihan kauhuissani koko ajan :D Ihan riittämiin huolta yhdenkin lapsen raskaudessa ;)

   Poista
 2. Tutullani siirrettiin viidennessä siirrossa kaksi alkiota. Hän sai identtiset kaksospojat ja tytön. Suuria ihmeitä tapahtuu. :)

  VastaaPoista