perjantai 11. lokakuuta 2019

Ja taas pettymys...

Keskiviikkona gynen polilla kaikki näytti oikein hyvältä, kohdun limakalvo oli hieno, oikealla oli johtofollikkeli ja todennäköisyys sille, että LH-plussa tulisi sopivana päivänä, tuntui kohtalaisen suurelta. Sain jo Lugesteron- ja Pregnyl-reseptit ja käytännön ohjeet siirtoa varten. Mutta sitten  iltapäivällä selvisi, että saman aamun verikokeissa valkosoluni olivat viimeksi aloitetun SLE-lääkkeen takia ihan liian matalat. Lääkitys loppui siihen ja siirto peruuntui. Niin matalilla soluilla ei oikein voi tehdä PAS:ia.

No niin. Näin sitten kävi, ja vaikka SLE onkin rauhallinen, niin joudumme vielä pohtimaan, että mikäs lääke nyt sitten otetaan seuraavaksi käyttöön, jos otetaan. Tai jäämmekö vain odottamaan ja seuraamaan. Harmitti sekä se, ettei tätä yhtä lääkettä voidakaan käyttää (lääkkeitä, joita voidaan turvallisesti käyttää raskauden aikana on aika rajallinen määrä), ja tietysti se että PAS taas peruuntui.

PAS:n peruuntumisesta huolimatta olen jatkanut ovistestailua, vähän niin kuin mielenkiinnosta (ja tilannut uuden 20-packin digitestejä). Edelleen, myös tänään iltapäivällä, testi on näyttänyt vain vilkkuvaa hymynaamaa. Gyne oli keskiviikkona sitä mieltä, että follikkelin koon perusteella plussa olisi tullut jo eilen tai viimeistään tänään. Mutta follikkeleideni kokohan on aina ennustanut ovulaation ajankohtaa todella huonosti. Saa nähdä, miten käy. Jos plussa ei tule huomennakaan, niin sitten siirto olisi peruuntunut joka tapauksessa. Ehkä ei sitten harmittaisi niin paljon enää.

Sovimme SLE-lääkärini kanssa ensin, että käyn seuraavissa kokeissa kuukauden päästä, jolloin on myös vastaanottokäynti. Se tarkoittaisi sitä, että seuraava PAS-mahdollisuus olisi aikaisintaan joulukuussa. Eilen mies kuitenkin ehdotti, että jos kävisin jo parin viikon päästä kokeissa, ja mikäli valkosolut ovat riittävästi nousseet, niin sittenhän jo marraskuussa voisi yrittää siirtoa. Lähetin SLE-lääkärilleni heti tänään aamulla viestiä ja ehdotukseni sai häneltä siunauksen :) Nyt sitten vain sormet ja varpaat ristiin, että kaikki menee hyvin! Tai että tästä kierrosta tulisikin äärettömän epätodennäköinen luomuplussa (olemme jatkaneet ilman ehkäisyä) ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti