keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Päivystäminen ja pahoinvointi

Onneksi sain nukkua viime yönä töissä jopa viisi tuntia putkeen. Todella hyvä tuuri! Olen kotona nukkunut vielä pari tuntia, ja olo on kohtalainen. Edellisen päivystyksen jälkeen perjantaina voin tosi huonosti, kun oksensin ja niin poispäin.

Kävin eilen rutiinilabroissa, ja tarkistin vastaukset etukäteen (lääkäri soittaa vasta ensi viikolla). Hb oli vieläkin matalampi kuin viimeksi, nyt vain 104. Höh. Vaikka olen syönyt kahta rautatablettia jo kuukauden ajan. Toivottavasti se nyt ei enää tuosta laskisi. Vaikka eikös se Hb yleensä laske raskauden aikana vasta enemmän juuri viimeisellä puoliskolla??? Muuten verikokeet olivat ihan kunnossa kyllä. Katsotaan mitä lääkäri ensi viikolla sanoo.

Huomenna on sokerirasitus. Sitä ennen pitäisi pystyä olemaan 12 tuntia syömättä. Ei kuulosta lupaavalta... Olin kyllä ajatellut, että pahoinvointi olisi näillä viikoilla helpottanut. Huomiseen tuntui olevan hirveän pitkä aika silloin kun varasin ajan laboratorioon.

Välikommentti: Tulikin juuri hirveän huono olo, ja kävin oksentamassa. Jippii.

Pakkohan tämän pahoinvoinnin on joskus loppua. Nyt on sentään jo rv 15+2! Valitettavasti se kyllä liittyy nykyisin enimmäkseen juuri yötöihin. Päivystämistä en silti voi lopettaa ainakaan vielä. Päivystyskorvaukset ovat niin iso osa palkkaa. Ja haluan kyllä minimoida sen ajan, jonka olen kokonaan päivystämättä, koska mitä pidemmäksi se aika venyy, sen vaikeampaa on taas aloittaa päivystäminen uudelleen, kun tuntuu että kaikki rutiinit ja tiedot ja taidot ovat hävinneet taivaan tuuliin...

8 kommenttia:

  1. Minulla ei ole pahoinvointi loppunut vieläkään kokonaan ja tänään siis rv 17+1!! Aamuisin yökin aamupalalla edelleen (en oksenna mutta yökin) ja kuvotus saattaa iskeä vieläkin, jos olen tosi väsynyt. Voisin kuvitella, että olo olisi hirveä, jos pitäisi olla yöt töissä. En enää edes odota, että pahoinvointi lähtisi kokonaan pois (kunhan pysyy vain aamuissa) ja saattaa olla mukana loppuun saakka. Lisäksi mukaan tulee sen sata muuta oiretta. ;) Kovasti tsemppiä päivystyksiin ja pahoinvointiin, raskastahan se on, mutta palkinto on mitä parhain. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Elän vielä toivossa, että voisin päivystää ennen äitiyslomaa ilman seuraavan päivän hirveää oloa ;)

      Poista
  2. Minulla esikoisesta pahoinvointi kesti 20+ viikolle ja kuopuksesta 28+. Voiko ruokavaliossa tai lääkityksessä olla jotain, joka estäisi raudan imeytymisen?

    Jaksamista huonon olon kanssa, kyllä se jossain vaiheessa loppuu. Viimeistään synnytyksen jälkeen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, ei se aina lopu rv 14 kuten kirjoissa sanotaan :( Mutta itselläni voisi olla PALJON pahemminkin. Pitäisi vain muistaa syödä säännöllisesti, niin ehkä pahoinvointia olisi sitten vain aamuisin :)

      Otan molemmat rautatabletit illalla ennen nukkumaanmenoa, koska silloin en usein ole syönyt pariin tuntiin mitään. Olen kyllä miettinyt, että mikä voisi vaikuttaa imeytymiseen. Teetä juon kyllä joinakin päivinä tosi paljon :)

      Poista
  3. Itse esikoista odottaessa oksensin rajusti rv 30 asti. Kymmenen viikkoa oli helppoa lopussa, kun oksentaminen taas jatkui loput kaksi viikkoa ennenkuin tyttö syntyi. Ja nyt toista odottaessa oksensin rv 11+jotain asti vähintään kymmenen kertaa päivässä. Yhtäkkiä helpotti, meneillää nyt 12+2. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ei kuulosta kivalta :( Tuohon verrattuna olen päässyt todella helpolla! Mutta onneksi tässä raskaudessa voit jo paremmin :)

      Poista
  4. Heippa! Suosittelen vaihtamaan rauda 3-arvoiseen (maltofer, combrilan) saa ottaa ruokailun yhteydessä, muut aineet eivät heikennä imeytymistä, nostaa paremmin hemoglobiinia. Jos sinulla on vielä pahoinvointia vaihtaisin raskausmonivitamiinin kokonaan raudattomaan (tavallinen monivitamiini ilman a-vitamiinia tai femibion2) koska niissä oleva 2-arvoinen rauta saattaa ärsyttää, ja pahentaa pahoinvointia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, kiitos vinkeistä! Raskausmonivitamiinia en syö, vain foolihappoa ja d-vitamiinia + kalsiumia :)

      Poista