tiistai 11. lokakuuta 2016

Poika 2 kuukautta!

Torstaina oli vuorossa 2-kuukautisneuvola, ja torstai olikin pojan ihan oikea kaksikuukautispäivä. Meidän vauveli hymyili neuvolantädille ja jutteli kaikenlaista omalla kielellään :) Paino oli jatkanut hyvää nousuaan ja oli tällä kertaa 4780 g. Pituutta ei ollut tullut kuin reilu sentti, ja SD-käyrällä pituus sijoittui nyt -2.3:n kohdalle. Eli ei ole kovin isokokoinen tämä meidän poika ainakaan tällä hetkellä. Mutta kun äitinsäkin on niin lyhyt, niin tuskin hänestä mitään koripalloilijaa tuleekaan ;)

Tällä hetkellä vaatekoko on 56 cm ja vaipoissa siirryimme juuri kakkoskokoon. Liberot ovat suosikkeja kun istuvat niin hyvin, mutta Pampersiakin käytämme, kun babyshowerin vaippakakun kakkosvaipat olivatkin Pampersia (eivätkä Liberoa kuten ensin luulin).

Jokeltelu alkoi noin pari-kolme viikkoa sitten, tai silloin ainakin kiinnitimme siihen huomioita ensimmäisiä kertoja. Usein poika alkaa juttelemaan ja hymyilemään hoitopöydällä, kun katselee hymynallen kuvaa. Se on kyllä ihan suosikki, tuo hymynaama :) Suu joskus ihan tärisee kun poika on niin innoissaan ja raajat potkivat vimmatusti. Pään kannatteluyrityksiä on ollut jo jonkin aikaa, mutta tänään poika piteli päätään ylhäällä ensimmäistä kertaa oikein kunnolla ja pidempään, niin että pystyi kurkkimaan eteensä ja minä ehdin jopa ottaa muutaman kuvan :) Ylpeän äidin piti heti lähettää kuvatodiste miehelle töihin <3

Neuvolakäynnillä oli ensimmäisen rokotteen vuoro, eli rotavirus, josta annetaan vielä toinen annos myöhemmin. Kyseessähän on suun kautta annettava rokote, ja se oli myös ilmeisen hyvän makuinen, koska poika imaisi nesteen muovisesta ampullista hyvällä ruokahalulla :) Poika taisi olla rokotteen vuoksi loppupäivän hieman enemmän itkuinen kuin normaalisti, mutta seuraava yö sujui hienosti, ja ensimmäinen nukkumispätkä oli jopa viisi tuntia eikä yösyöttöjä tullut kuin kaksi. Meidän ennätyksemme tähän mennessä. Mitään ripulia rokotteesta ei ole onneksi tullut.

Laitan pian erillisen postauksen omasta liikunnanharrastamisestani tähän mennessä raskauden jälkeen, kun lukija siitä kyseli. Nykyisin nämä tekstini tuppaavat venymään pitkiksi, kun en ehdi kirjoittaa niin usein kuin ennen :)

8 kommenttia:

 1. Itse asissa rotaa annetaan 3 annosta. Vika tehoste annetaan 5kk:n iässä �� Onko poika täysimetyksellä? Siro poika on kyllä, mutta eihän kaikkien niin isoja tarvikkaan olla ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin nyt neuvolan antamasta taulukosta, että rotaa annetaan kolme annosta :) Täysimetyksellä mennään, ja jaksan edelleen ihmetellä sitä joka päivä, kun alku näytti niin huonolta :)

   Poista
 2. No höh. Muuttipa tyhmästi kysymysmerkeiksi hymiöt. Noiden tilalla oli siis hymynaamat! :)

  VastaaPoista
 3. No on kyllä pieni poika. Meillä tosiaan syntyessään oli 4450 g. :D Nyt 10-kuisena painoa on 11,5 kg ja pituutta 78 cm. Pituus menee vähän +1-käyrän yläpuolella. Paino menee keskikäyrällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä typerä kommentti. Miksi vauvan kokoa täytyy vertailla muihin ja ylipäätään taivastella "onpa pieni", "onpa ollut ruoka-aikaan kotona" jne? Meillä on isomman puoleinen tyttövauva ja alkaa se koon taivastella tympiä,vaikkei sitä useimmat varmaan pahalla teekään

   Poista
  2. Välillä katson poikaa ja olen onnellinen, ettei minun tarvinnut häntä nykyisen kokoisena pusertaa maailmaan :D Mutta omakohtaisesti kyllä saanut kuulla noita "oletpa lyhyt" ja "syö nyt vähän enemmän" ym. juttuja ihan parikymppiseksi saakka (ja siksi kyllä toivoisin että lapseni niiltä välttyisi). Pienen kokoni vuoksi lastenpolilla aikoinaan tutkittiinkin vaikka mitä, mutta mitään poikkeavaa ei todettu :) Olen esimerkiksi painanut tuon 11,5 kg vasta 2,5 vuotiaana, mutta olenkin aina ollut hoikka, joten en valita ;)

   Poista
  3. Pienetkin pojat on ihania <3 Meillä pikkuveli on jo isoveljensä painossa, eikä tuo pituus erokaan huima ole. Niin ne lapset on erilaisia, itsekin hukkapätkä (153) :)

   Poista
  4. Sinttura: <3 Itsekään en ole kovin paljon pidempi :)

   Poista