maanantai 19. lokakuuta 2020

Vauva pian jo kaksi kuukautta vanha!

Synnytyskertomuspostaus on työn alla, kyllä se sieltä pikku hiljaa valmistuu :) 

Meidän vauva täyttää siis keskiviikkona jo kaksi kuukautta. Arki rullaa mukavasti alun totuttelun jälkeen. Nyt tuntuu jo ihan itsestään selvältä, että meitä on perheessä neljä. Poika on edelleen mainio isoveli, pussaa, halailee, menee viereen köllöttelemään, näyttää lelujaan ja juttelee pikkusiskolle <3

Alkuun tyttö nukkui yöllä vain 1-2,5 tunnin pätkiä, mutta edeltävän parin viikon aikana on alkanut nukkumaan esim. 4 + 3 tuntia, ja sitten aamusta vielä esim. pari tunnin pätkää, jolloin emme ole vielä varsinaisesti nousseet ylös. Toissa yönä vauva yllätti nukkumalla kuusi tuntia putkeen. Olin aivan ihmeissäni, että voiko meille tosiaan syntyä vauva, joka nukkuu hyvin?!?

Tämä tyttö on kyllä muutenkin isoveljeään tyytyväisempi vauva. Viihtyy melko hyvin päivisin esim. sitterissä tai leikkimatolla sen aikaa kun muu perhe syö tai teen jotain kotihommia. Syöminen on tehokasta, yleensä öisin 10 minuuttia yhdestä rinnasta ja sitten taas jatkaa uniaan, ja seuraava syöttö sitten toisesta rinnasta. Iltaisin saattaa tankkailla vähän pidempään tai sitten lyhyempiä pätkiä useita peräkkäin. Päiväunia nukkuu usein yhden pidemmän pätkän alkuiltapäivästä, jopa yli 3 tuntia putkeen, ja sitten useita lyhyempiä pätkiä pitkin päivää. Onneksi nukahtaa ihan hyvin myös paikallaan seisoviin vaunuihin, ja laitankin vauvan usein terassille nukkumaan.

Tämä vauva on kova piereskelemään, ihan aikuiselta kuulostaa :D Usein pari kertaa päivässä on vähän itkuisuutta ja selvästi se sitten helpottaa, kun tulee muutama iso pieru ja usein sitten iso satsi kakkaa perään. Tuntuu, että tämän toisen vauvan kohdalla osaan paljon paremmin erottaa itkun perusteella, mikä ongelma on. Itku on ihan eri kuuloista, jos vauva vaikka pelästyy jotain kovaa ääntää, tai jos on väsynyt, nälkäinen tai vatsa on kipeä. Tai ehkä olen vain unohtanut nämä asiat pojan vauva-ajasta, ainakin tässä vaiheessa olin silloin kyllä paljon väsyneempi kuin mitä olen nyt :)

Yleisen tyytyväisyyden ja paremman nukkumisen liitän osittain siihen, että maitoa tulee riittävästi, toki  lapset vain ehkä ovat erilaisia luonteeltaan. Vauva on kasvanut tosi hienosti ja hän onkin selvästi pulleampi kuin isoveljensä saman ikäisenä, paino ollut pluskäyrällä kun pojalla se oli päinvastoin, ja paino välillä nousi vähän huonosti. 

Jaksan ihmetellä, miten imetys on toiminut tällä kertaa niin paljon paremmin kuin viimeksi. Nännit kyllä olivat samaan tapaan tosi kipeät ensimmäiset 4-5 viikkoa ja oikealla oli ikävä haavakin, mutta kipu väheni pikku hiljaa ja haava umpeutui eikä nyt ole minkäänlaisia ongelmia. Niin ihanaa, kun imetys onnistuu! Kolme viikon kohdalla oli selkeä tiheän imun kausi, mutta sen jälkeen en ole vastaavaa uudelleen  vielä huomannut, vaikka kai siinä kuuden viikon kohdalla tyypillisesti sellainen voi myös tulla. Ei niin, että erityisesti kaipaisin sitä, että vauva on jatkuvasti tississä kiinni :D

Nyt kun olen saanut nukkua melko hyvin, niin olen nauttinut kotona olemisesta todella paljon. Vauva on ihanassa iässä, kun rupeaa tulemaan paljon "oikeita" hymyjä, ja hän on aina vain enemmän kiinnostunut ympäristöstään. Silti hän on vielä ihanan pieni <3 Mutta koko ajan enemmän oma persoonansa, eikä pelkästään "vauva".

2 kommenttia:

  1. Ihana lukea teidänkin kuulumisia taas pitkästä aikaa :) täällä vielä pari kuukautta laskettuun. Vähän jo jännittää, että minkälainen vauva meille tällä kertaa tulee, kun meillä oli eka niin helppo tapaus. Ihana kuulla, että imetys on lähtenyt hyvin käyntiin ja varmuutta asioihin löytyy nyt ihan eri tavalla. Mukavaa ja rentouttavaa äitiyslomaa! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Nyt vasta pääsin lukemaan kommenttisi :) Ehkä teillekin on jo tullut vauva?

      Poista