lauantai 11. lokakuuta 2014

Yk 12 ja kp 23

Turha sitä kai on kaunistella. Koska tuo toinen epäonnistunut raskaus lasketaan kemialliseksi, niin miksikä se laskuria nollaisi. Nyt on siis yrityskierto 12. Oho.

Kävin eilen verikokeissa. Tuskinpa maltan odottaa tuloksia poliklinikkakäyntiin asti, vaan käyn todennäköisesti tarkistamassa ne itse. Joidenkin näytteiden analysoinnissa menee tosin jopa kaksi viikkoa. En lähemmin ajateltuna oikein usko siihen, että saisimme lapsettomuuspolille ajan jo neljän viikon päähän. Mutta odottelen silti innokkaasti lisäpostia sairaalasta.

Kp 23 siis tänään. Taas käynnistyi tämä inhottava the Viikko, kuukautiskierron viimeinen viikko, jolloin tunteet risteilevät ääripäästä ääripäähän. Toiveikkaasta varmuudesta epätoivoon. Viimeksi reagoin tosi voimakkaasti kuukautisten alkamiseen, ja tämän kertainen reaktioni hieman pelottaa. Menenkö taas ihan hajalle pettymyksestä? Toisaalta siitä oli viimeksi paljon hyötyäkin: saimme aikaiseksi hyviä päätöksiä. Ja enhän ole koskaan surrut kuukautisten alkua kuin päivän pari. Sitten elämä taas hymyilee ja toiveikkuus nostaa päätään ovulaation jälkeen. 

Nyt en taas tiedä, että mitä minun pitäisi tuntea. Ainakaan vielä ei ole todettu mitään sellaista syytä, miksi raskaus ei voisi alkaa koska vain. Odotan ja kuulostelen raskausoireita, joita ei ole, mutta eipä niitä vielä tarvitsisikaan olla. 

Käyn taas lukemattomia kertoja läpi samoja ajatuksia kuin ennenkin: Kuinka kauan tässä vielä kestää? Saammeko koskaan lapsia? Mitä jos seuraavakin raskaus menee kesken?  Mikä minussa on vikana? Miksi en pysty siihen mihin naisen pitäisi pystyä? Miksi se on toisille niin naurettavan helppoa?

5 kommenttia:

  1. Kovasti toivon teille pikaista, pysyvää plussaa! Meille muuten töissä sanottiin aika ankaraan sävyyn, ettei omaankaan sairauskertomukseen saa mennä vaan tiedot pitää pyytää halutessaan virallusta reittiä (hiusten halkomista, sanon minä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, eiköhän se plussa pian tule :) Tavallaan ymmärrän miksi oman sairauskertomuksen lukeminen on kiellettyä, koska eihän lääkärinkään ole tarkoitus hoitaa itseään, mutta itsehän en katso tietoja sen takia, vaan lähinnä uteliaisuudesta :) Tietysti siitä voi seurata ongelmia, jos ei osaa tulkita vastauksita oikein ym.

      Poista
  2. Johonkin tietosuojapykäliin siinä vedottiin, pah. Kun periaatteessa hoitavan lääkärin pitäisi kai voida tarkastas sairauskertomus ennen kuin se luovutetaan potilaalle.

    VastaaPoista
  3. Kyllä se siitä, hienoa kuitenkin että asiat etenevät nopeasti eikä tarvitse odotella pitkiä aikoja, että alettaisiin tutkia. Tiedän pari tapausta, jotka olivat juuri aloittamassa hoitoja, kun se plussa sieltä sitten pärähtikin ennen kuin kerkesi mihinkään hoitoihin asti, silloin lääkäri todennut vain, että lähinnä huonoa tuuria ollut matkassa, kun ei ole tärpännyt aikaisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sitähän tässä odottelenkin, että plussa tulisi itsekseen näin tutkimusten aloittamisen rohkaisemana :) Mitkään hoidot eivät vielä tunnu yhtään ajankohtaisilta, vaikka niitähän kohti tässä mennään, jos mitään ei ala tapahtua... Mutta pääasia, että asia jollain lailla etenee.

      Poista