keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Lääkitysasiaa

Lapsettomuusrintamalle ei kuulu juuri uutta. Tänään elän kiertopäivää seitsemän. Muutama päivä sitten tuli postissa seuraavan eli 4. PAS:in suunnitelma. Tästäkin tulee siis lääkkeellinen kierto. Lääkitys eroaa sillä tavalla, että Estradot-annos on heti aluksi jo 150 mikrog, ja Prednisolon-annos olisi 10 mg koko kierron ajan, paitsi siirron yhteydessä 30 mg/vrk. 

Tuo Prednisolonin määrä hieman epäilyttää, kun annosta on koko ajan hilattu hieman ylöspäin. Kokonaisuutena olen kuitenkin syönyt Prednisolonia aika paljon tässä kevään ja kesän aikana. 5 mg:aa vuorokaudessa olen käyttänyt jo monta vuotta, eikä siitä ole tullut juuri haittoja (mitä nyt aiemmat isot annokset ovat vaikuttaneet hieman luuntiheyteen), mutta en mielellään söisi Prednisolonia pitkiä aikoja isompia annoksia. Varsinkin kun tieto tehosta lapsettomuushoitojen yhteydessä on aika hataralla pohjalla (korjatkaa toki jos olen väärässä). Mutta jos siitä nyt on edes jotain hyötyä, niin syön kortisoniakin ilomielin :)

Tämän ensimmäisen lääkkeellisen kierron aikana en huomannut lääkkeistä mitään haittavaikutuksia, ja oikeastaan vasta siinä vaiheessa kun olin jo poistanut laastarit, totesin että paino oli noussut aika reippaasti. Mitä lie ollut, ylimääräistä nestettä kai, mutta kun tänään kävin vaa´alla, niin se näytti 5 kg vähemmän kuin viikko sitten, ja se on aika paljon tämän kokoiselle ihmiselle! Nyt tuntuu kyllä huomattavasti mukavammalta. Kortisonikin kyllä turvottaa, ja juuri ennen kuukautisia painan normaalistikin pari kiloa enemmän, joten ehkä kyse oli kaikkien näiden asioiden yhteisvaikutuksesta.

3 kommenttia:

  1. Nii onko sulla ollu ennen ollu se 5mg ja siirtopäivänä 30mg ?
    Mulla on alkanu kp6 annoksella 20mg neljä päivää jonka jälkeen laskenu 10mg.
    Tuntuu, että joka paikassa on ihan eri annokset. Mistähän lie ne määrittää sen annoksen :o

    Mullaki toi kortisoni kerää kamalasti nestettä, en oo uskaltanu koskaan vaa'alle ton aikana mutta olosta huomaa, että on paino noussu :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi paljon tuntuu nuo annokset kyllä vaihtelevan :) Minulla ekassa siirrossa muuten 5 mg mutta 30 mg siirtopäivänä + 4 päivää eteenpäin, toisessa siirrossa (eri lääkärin määräämänä) sama juttu, mutta sen 30 mg:n jälkeen annos laski 10 mg:aan ja vasta testipäivänä laskin takaisin tavalliseen 5 mg:n annokseeni. Ja nyt sitten vissiin nostan annoksen 10 mg:aan jo kp 1, siirtopäivä + 4 päivää taas 30 mg ja loppukierto taas 10 mg... Eli sinulla siis ei ole siirtopäivänä korkeampaa annosta?

      Poista
    2. Okeei. Vaihtelee kyllä tosi paljon :D ei, mulla vaan ne ensimmäiset neljä päivää on ollu isommalla jonka jälkee pienentyny ;o

      Poista