perjantai 1. huhtikuuta 2016

Harjoitussupistuksia ja paljastus

Eilen illalla alkoi vähitellen oikeassa nivusessa ikvävä jomotus, ja kipu säteili vähän jalkaankin. Ei se nyt kovin paljon sattunut, mutta en meinannut millään löytää mukavaa asentoa, vaan pyöriskelin sängyssä varmaan tunnin ennen kuin vihdoin nukahdin Panadolin ja kaurapussin avulla. 

Arvelisin, että kohtu painoi jotain hermoa. Ensin pelotti vähän, että tuleeko kipu supistuksista. Niitä tulee nykyisellään kymmeniä kertoja päivässä, mutta eivät tunnu kipeiltä, mitä nyt vähän ikävältä välillä. Nivusessa tuntuva jomotus oli kuitenkin jatkuvaa, eikä liittynyt supistuksiin mitenkään. Rakenneultrassa muuten lääkäri tarkisti kohdunsuun ultraamalla myös alakautta, kun mainitsin supistuksista. Se oli yli 4 cm, joten lääkäri sanoi, että anna supistaa vaan :) Yleensä ne tulevat tietyissä tilanteissa, kuten lujempaa kävellessä, vessanpöntöllä istuessa (?), yhdynnän aikana ym.

Olen ehkä jossakin vaiheessa kirjoittanut, että emme ole itse tehneet vauvalle vielä mitään hankintoja. No, se ei aivan pidä paikkaansa. Ei TÄYSIN. 

Koska meillä on nimittäin jo vaunut. 

Ostimme ne jo rv 14+3. Aluksi se tuntui kamalalta, koska ajattelin, että jos joku kehtaa ostaa vaunut näin aikaisin, niin sellaisille käy huonosti. Tuntui hupaisalta ja kammottavalta seistä siinä miehen kanssa katselemassa uusia vaunujamme, kun vauva sisälläni oli ehkä vain noin kymmenen sentin mittainen. Aika monta sellaista mahtuisi noihin vaunuihin, ajattelin silloin.

Järkeilimme asian kuitenkin niin, että jos nykyinen vauva ei pääsisi vaunuja käyttämään, niin varmasti meille jossakin vaiheessa kuitenkin tulisi lapsi. Eiväthän vaunut säilytyksestä pilalle mene. Hirvitti joka tapauksessa. 

Kun toimme vaunut kotiin, auto peruutettiin mahdollisimman lähelle varaston ovea, ja sitten ne nostettiin nopeasti sisään, etteivät vain naapurit näe. Aivan kuin olisimme olleet tekemässä jotain rikollista. Sen jälkeen välttelin varastoon menoa. Halusin vain unohtaa koko asian, ja aika hyvin olen siinä onnistunutkin.

Ainoa syy, miksi ostimme vaunut jo tuolloin, oli se, että tajusimme että Emmaljunga on lopettanut Quadrolift-kantokopan valmistuksen. Olin kuitenkin vakaasti päättänyt, että sellainen meille tulee. Lähimmällä jälleenmyyjällämme niitä oli jäljellä tasan yksi, ja vieläpä nätin värisenä, joten oli pakko tarttua tilaisuuteen. Katselin myös käytettyjä, mutta kuosit olivat outoja, ja Quadroliftin peseminenkään ei kuulostanut kovin helpolta. Piti siis saada uusi, ja siksi oli pakko hankkia vaunut ihan liian aikaisin. Itse vaunut ovat siis Emmaljungan City Crossit, kivan harmaat. Nyt olen jo uskaltanut käydä varastossa ihailemassa niitä ihan hyvällä omallatunnolla :)

Onpahan vaunut hankittu. Itse en tykkää ollenkaan siitä, että on hirveä lista kaikkea, mitä on pakko hankkia. Tulen vain ahdistuneeksi, kun pitää pohtia hintoja ja eri vaihtoehtoja.

Moni saattaa ajatella, että on vähän ristiriitaista, että haukun anoppia käytettyjen tavaroiden tyrkyttämisestä raskauden puolivälissä, ja itse ostamme uudet vaunut jo rv 14. Onhan se vähän outoa. Mutta kun halusin sen Quadroliftin. Muussa tapauksessa emme olisi missään nimessä ostaneet vaunuja näin aikaisin. Ne olisivat todennäköisesti edelleenkin hankimatta. Vaikka aluksi tunsin itseni rikolliseksi, niin täytyy myöntää, että olen tyytyväinen, kun saimme juuri ne vaunut, mitä halusimmekin :)

8 kommenttia:

  1. Ihana :D Meilläkin oli ne city crossit, nyt on super vikingit, että saa tupliksi vielä kesän ajaksi ainakin :) City crossit meille kyllä kotiutui ihan vahingossa, kun oli niin hyvä tarjous :D nyt ei miehelle kelpaa enää muut kuin emmaljungat :D

    VastaaPoista
  2. Me ostettiin vaunut rv 18. Olisin halunnut odottaa myös ainakin rakenneultraan ja tuntui myös et manaan hankkimalla vaunut niin aikaisin. Tuntui et varmasti ultrassa on sit jotain kamalaa. Mutta ne vaunut oli niin hyvässä tarjouksessa kun turvakaukalon sai kaupanpäälle, että olisi ollut tosi typerää odottaa ja sit maksaa satasia enemmän.. Kaikki meni kuitenkin hyvin "manauksesta" huolimatta ja saatiin terve tyttö. Nyt vaunuilla on jo toinenkin käyttäjä :) Onnea teille raskauteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Eihän se vaunujen osto mitenkään vaikuta siihen, miten raskauden kanssa käy, mutta tulee vaan tosi syyllinen olo, kun ostaa juttuja liian aikaisin ;)

      Poista
  3. Itse sain mukaani pääsiäisenä siskoni lasten vanhoja vaatteita. Olen aina ajatellut, etten tee hankintoja vauvatarvikkeista ennen kuin raskaus on vähintään puolivälissä. Mutta niitä vaatekasseja penkoessa oli vain pakko pakata jotain kotiin vietäväksi kun niitä kerta sai ottaa... Eikä mitään raskautta edes vielä ole. Nyt tässä jännitellään, että tuleeko jotain takapakkia kun näin aikaisessa vaiheessa alan tällaisia hamstrata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivätpä ne vaatteet vanhaksi mene ;) Ja niille tulee varmasti vielä käyttöä :)

      Poista
  4. Miehen sisko sai vaunut vasta kun tyttö oli melkein kuukauden vanha. Ne piti tulla paljon aiemmin, mutta liike mokasi tilauksen kanssa. Joten ihan hyvä olla ajoissa. :D Mekin saatiin vaunut vasta juuri ennen pojan syntymää. Tilattiin Saksasta ja toimitusaika oli pari kuukautta! :o Jos vauva olisi syntynyt ajallaan, niin ei olisi ehtinyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka ensin oli kauhea ahdistus aikaisesta hankinnasta, niin nyt tuntuu kyllä kivalta, että on vaunut valmiina :)

      Poista