torstai 12. tammikuuta 2017

5-kuukautisneuvola

Olenpas laiskistunut. Vasta ensimmäinen postaus tänä vuonna! Silti tuntuu, että ihan äskenhän kirjoittelin :) Mutta kiitos vielä kaikille edellisen postauksen kommenteista! Oli mukava kuulla, miten  muilla on sujunut töihin meno vauvan ollessa vielä suht pieni. Emmeköhän mekin sitten löydä omaa tapaamme selvitä arjesta. Jännä nähdä, millaiseksi se muotoutuu :)

Poika täytti loppiaisena jo viisi kuukautta, ja sen kunniaksi kävimme taas tiistaina näyttäytymässä neuvolassa. Olin pari kertaa käynyt pojan kanssa yhdessä vaa'alla, ja sillä menetelmällä sain pojan painoksi jotain kuuden ja kuuden ja puolen kilon välillä. Toki ihan perinteinen manuaalinen vaaka kyseessä, joten eipä noille lukemille voinut antaa kovin paljon painoarvoa. Hieman kyllä mietin, että jos poika painaa vain kuusi kiloa, niin sitten ei ole kyllä ruokinta kovin hyvin onnistunut...!

No, tällä kertaa onneksi neuvolan lukemat olivat ihan hyvällä mallilla. Paino oli 6370 g, tasan 600 g oli tullut lisää kuukauden takaiseen verrattuna. Ei nyt mitenkään valtavasti, mutta riittävästi. Eli pituus-painokäyrä pysyi siellä -10 % tuntumassa. Pituus oli 64,6 cm ja pysyi entisellä -1.6 SD-käyrällä.

Kyselin puuron aloittamisesta, ja sitä neuvolantäti suositteli. Aloitimme nyt kaurapuuron sekä aamuun että iltaan. Ensimmäisen iltapuuron jälkeen poika nukkui melkein neljä tuntia! Jee! Katsotaan nyt miten jatkossa menee, että oliko vain sattumaa :) Toki kiinteitä pitää päivän aikana  varmaan mennä aika paljon enemmän kuin meillä nyt, jotta se voisi vaikuttaa yöuniin enemmän. Mutta pikkuhiljaahan määrät kuitenkin lisääntyvät. Yritän kyllä pitää kiinni siitä periaatteesta, että aina ennen kiinteitä kunnon imetys, jotta maito ei pääse vähenemään.

Poika on tähän mennessä istunut sitterissä kun annamme kiinteitä, mutta tänään ajattelin kokeilla syöttötuolia, ja hyvinhän se sujui! Meillä on Ikean syöttötuoli, jossa on kunnon toppaukset, ja kun vähän lisäsin harsoa eteen, niin poika pysyi istumassa oikein hyvin. Joten voimme varmasti alkaa antaa soseet ja puurot jatkossakin syöttötuolissa, kun ei kuitenkaan ole kyse kuin lyhyistä hetkistä. Annoin myös kokeeksi banaaninpalan, ja kyllä poika sitä vähän maistoi, mutta ei vielä saanut kovin hyvää otetta itse :) 


2 kommenttia:

  1. Meillä ei kyllä esikoisella auttanut kiinteiden syöminen yöuniin, joten kuopusta täysimetin 6 kk. Esikoinen on aina ollut huono nukkuja. Nyt 4,5 vuotiaana hän käy useamman kerran viikossa yöllä pissalla. Toki enimmäkseen nukkuu jo koko yön, mutta välillä herää edelleen. Pienenä hän saattoi olla pari tuntia keskellä yötä hereillä. Ja oli vaihe, kun hän valvoi joka ikinen yö 1,5 h. Sai kellosta tarkistaa joskus kolmen neljän välillä että näköjään meillä nukahdetaan tuohon aikaan. Ei itkenyt eikä mitään. Sängyssä pysyttiin pimeässä koko aika. Häntä vaan ei jostain syystä nukuttanut. Kuopus on onneksi paljon parempi nukkuja. Vaikka tuntuu kurjalta herätä välillä vitosella alkavalla kellonlukemalla ja useimmiten kutosella alkavalla, niin ainakin hän nukkuu koko yön. Toki välillä saattaa huudella kerran tai kaksi yön aikana, mutta ei vaadi mitään palveluita ja nukahtaa itsekseen uudelleen. Kuopus on nyt 1 v 1 kk. Unikoulu pidettiin 8 kk iässä. Silloin hän oppi nukahtamaan itse ja olemaan yön syömättä. Sen jälkeen sekä äiti että poika ovat olleet virkeämpiä aamulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset ovat niin erilaisia keskenään :) Toivon niin, että meilläkin parin kuukauden kuluttua nukuttaisiin hieman paremmin! Vielähän yöheräämiset eivät ole kovin iso "ongelma", mutta sitten kun menen töihin niin olisi kiva saada nukkua kunnolla :D

      Poista