perjantai 13. toukokuuta 2016

Äitiyspakkaus!

Eilen iltapäivällä tuli tekstari, että äitiyspakkaus on noudettavissa lähikaupasta. Kun mies tuli illalla töistä kotiin, haimme pakkauksen yhdessä kun en olisi sitä itse saanut mitenkään kannettua kotiin, vaikka lyhyt matka onkin :) Nukkumaanmeno vähän viivästyi, kun pitihän minun saada heti vähän hiplailla kaikkia pieniä vaatteita ja muuta.

Ainakin näin vielä ennen käyttökokemuksia pidän melkein kaikista tuotteista, mitä nyt keltaiset housut eivät värin puolesta olleet ihan mieleen :D Kestovaippoja emme ole ajatelleet käyttää, joten tuosta pakkauksen kappaleesta ei ole meille iloa, mutta muuten laatikossa ei mielestäni ollut mitään "turhaa". 

Värit ovat aika poikamaisia mielestäni, mutta meillehän se sopii. Ja pidän tämän vuoden vähän kirkkaammista väreistä. Erityisesti tykkäsin koira-lohikäärme-apinabodysta, raidallisesta bodysta ja tennarisukista. Talvihaalari oli myös oikein kiva, samoin makuupussin kuosi. Ja tuntuuhan se hienolta, että kaikki tämä lähetetään kotiin ilmaiseksi!

Kuva äitiyspakkauksen kaikista tuotteista.
Kuva kelan sivuilta

7 kommenttia:

  1. Kyllä tuota vaippaa kannattaisi käyttää. On se aina yksi vaippa vähemmän kaatopaikalta. :) Siinä se peseytyy kätevästi muun pyykin joukossa, kunhan ei laita huuhteluainetta.

    Me päätettiin kovin myöhään esikoista odottaessa että alamme käyttää kestoja. Perehtymiseen ja vaippojen hankkimiseen jäi vaan muutama kuukausi aikaa ennen vauvan syntymää. Sitä ennen en ollut lainkaan ajatellut moista. Sitten hurahdinkin oikein kunnolla aiheeseen. :D On kyllä kiva kun äitiyspakkauksessa on kestovaippoja, kun sen myötä niitä saa kirppikseltä edullisesti käyttämättömänä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja meille oikein suositeltiin neuvolan perhevalmennuksessa, että jos kestovaippoja haluatte käyttää niin älkää kuitenkaan ihan heti, koska vastasyntynyt kakkaa ja pissaa niin hurjia määriä mutta jos kestoilua haluatte harrastaa niin vähän myöhemmässä vaiheessa.

      Ihan kiva idea tosiaan, että äitiyspakkaukseen jo laittavat kestovaipan, joten ei tule kynnyskysymystä ainakaan kokeilla kestoilua. Itse en aio kokeilla kuitenkaan vielä ihan vastasyntyneellä.

      Itsekin odotan äitiyspakkauksen saapumista. Kuinka kauan sulla Keksi kesti, että pakkaus saapui?

      Aika poikamaisia värejä tän vuoden pakkauksessa, mutta itse tykkään vaikka meille onkin tulossa tyttö. Jotenkin alkanut jo ärsyttää kun tulevat isovanhemmat kiikuttavat vaaleanpunaisia vaatevuoria kotiimme kilvan :D

      Poista
    2. Annika, tuntuu jotenkin hankalalta tuo vaippojen peseminen, kun kertakäyttöiset saa vain heittää pois :) Mutta voisihan sitä ehkä kokeilla... Olen kuullut, että kestovaippoja käyttävät lapset oppivat nopeammin kuivaksi, koska kertakäyttövaipoissa on parempi imukyky :) En tiedä, pitääkö paikkaansa ;)

      Poista
    3. Anonyymi, hakemuksen jättämisestä kului paketin saapumisilmoitukseen noin 2,5 viikkoa :)

      Juu, ainakin ihan alussa saisi varmaan olla ihan koko ajan pesemässä kestovaippoja, jos heti aloittaisi.

      Hyvin mielestä äitiyspakkauksen vaatteet sopivat tytöllekin! Olen aina ajatellut, että jos meille joskus vielä tulee tyttö, niin en haluaisi pukea pelkkään roosaan ja liilaan ja punaiseen ja mekkoihin. Näin ajatteli kyllä siskonikin, mutta yllättävän paljon siskontyttöni kuitenkin puetaan juuri näihin väreihin :D

      Poista
    4. Aivan ällistyneenä luin että oikein perhevalmennuksessa on sanottu, ettei kestoja kannata käyttää heti. :o Meillä aloitettiin kyllä heti, kun kotiin tultiin synnäriltä. Meidän poika on sellainen erikoistapaus, että on aivan alusta asti kakannut harvoin. Esikoinen kakkasi useita kertoja päivässä, mutta kuopus on kakannut pari kertaa viikossa. Nyt 5-kuisena kakkaa suunnilleen joka toinen päivä. Ja öisin meillä käytetään kerttiksiä ja kakka tulee yleensä heti aamulla heräämisen jälkeen, joten menee paremmin kuin hyvin, ettei tarvitse kovin usein pestä kakkaa kestovaipoista. :D

      Vaatemaku on muuttunut esikoisen ajoista. Silloin oli tiettyjä suosikkivaatteita ja ajattelin että niitä käytetään myös nyt, mutta jostain syystä olen käyttänyt kuopuksella erityylisiä vaatteita. :)

      Poista
    5. Moikka! Meillä nyt 1,5vk ikäinen vauva ja meille oli selvää, että kestoja käytetään alusta saakka. Niitä sitten hankittiin todella edullisesti tori.fi:stä. Tuo äp:n kesto on meidän pikkuiselle tytölle ainakin aivan liian iso... Mutta Imse Vimsejä ja harso-villavaippakuori yhdistelmää ollaan käytetty. Imse Vimsetkin ovat kyllä liian isoja vielä... Tämä meidän tyttö kakkaa kyllä koko ajan, mutta pesukone on olemassa. Yöllä on käytössä Natty-vaippa, joita ekan viikon aikana kului 16kpl. Eli melkoinen määrä olisi kulunut ilman päivällä käytettyjä kestoja... Eli kyllä vastasyntyneelläkin voi kestoja alkaa käyttämään. Vaan jos on kovin pieni rimpula, niin riittävän pienien löytyminen voi olla haasteellista. Ehkä jotain sellaista ja vanhempien jaksamista siellä perhevalmennuksessa ajateltiin!?

      Poista
  2. Minusta tuo uusi pakkaus on ihana! Olisi kelvannut tyttövauvallekin mutta saatiin viime vuoden pakkaus jossa on tylsiä valkoisia bodyjä ja paljon rumemmat kuosit. Mutta kun ilmaiseksi saa niin noloa valittaa :P Itselläni ei kyllä mielessäkään käynyt kestoilu. Juu onhan nää kertikset epäekologisia mutta meidän vauva kakkasi n. 10x päivässä ekat pari kk ja pyykkiä on vuoret ilman kestovaippojakin. Mieluummin käytän kaiken mahdollisen ajan vauvan kanssa kuin kestovaippojen lutraamiseen.

    VastaaPoista