keskiviikko 7. syyskuuta 2016

1-kuukautisneuvola ja blogin jatkamispohdinnat

Olen jo monena päivänä halunnut kirjoittaa, mutta enpä sitten ole ehtinyt. Onhan tässä kaikenlaista muutakin, ja päivät tuntuvat kuluvan hyvin nopeasti, kun on paljon tekemistä :) Tuntuukin, että vaikka tämä blogi on nyt muuttunut ensin raskaudenyritysblogista lapsettomuusblogiksi ja sitten  vielä odotusblogista vauvablogiksi, ja olen pohtinut sen tulevaisuutta jo aikaisemminkin, niin en vain pysty sitä lopettamaan edelleenkään (vaikka odotus- tai vauvablogi ei ensin ollenkaan tuntunut omalta jutulta).  

On sellainen olo, että tänne kirjoittaminen edelleen palvelee jotain tarkoitusta, ja että minulla olisi paljon sellaisia asioita, joista haluaisin kirjoittaa.

Olen jo ehtinyt moneen otteeseen lukea omia vanhoja tekstejäni (miten nopeasti asiat unohtuvatkaan!), ja nyt olen tosi iloinen, että ne ovat olemassa. Varsinkin, jos joskus tulevaisuudessa toivomme lisää lapsia, niin vanhoista blogipostauksista on varmasti hyötyä.

No joo, tämmöisiä siis olen miettinyt. Kirjoittamista jatkan niin kauan kuin se tuntuu hyvältä. Mutta täytyy myöntää, että olisi kutkuttavaa sisällyttää tähän samaan blogiin joskus tulevaisuudessa toisenkin lapsen yritys, odotus ja niin edespäin :) Jos haave toisesta lapsesta koskaan toteutuu, niin se tulee kuitenkin ajankohtaiseksi vasta muutaman vuoden päästä.

Tänään olimme pojan kanssa taas neuvolassa, "virallisella" 1-kuukautiskäynnillä tällä kertaa. Eniten meitä tietysti kiinnosti pojan paino. Olihan se noussut melkein neljään kiloon (3930 g) ja pituuttakin oli tullut taas pari senttiä lisää, mutta suhteellinen paino oli edelleen laskenut. Ei kuitenkaan mitenkään hälyttävästi. Mutta uuteen kontrollin taas parin viikon päästä. 

Koskahan me oikein pääsemme näistä ylimääräisistä kontrolleista? Haluaisin niin kovasti, että kaikki olisi täysin ok, niin minun ei tarvitsisi miettiä, että riittääkö maito oikeasti vai ei. Enää kysymys ei onneksi ole siitä, että tuleeko sitä ollenkaan, kuten alkuvaiheessa, mutta en oikein osaa tulkita mitä usein esiintyvä pojan hamuileminen ja sitä seuraava huuto rinnalla oikein tarkoittaa. Onko vauva vain malttamaton kuten isänsä? :) Vai eikä maitoa tule tarpeeksi? 

Pissaa ja kakkaa tulee hyvin ja poika on useita kertoja päivässä ruokailun jälkeen tyytyväinen (ilman tuttia) esim. sylissä tai jumppamatolla. Ja nukkuu ihan hyvin. Ja kasvaa myös. Joten eikös kokonaisuus vaikuta ihan hyvältä??? Ehkä tämä meidän vauva on vain hieman kevyempää tekoa...

4 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa. Jos olisi nälkäinen, niin ei olisi tyytyväinen. :) Mutta aina voi tarjota ruokaa, kun vähänkään tuntuu että vois olla nälkäinen. Meillä söi usein ja vähän aikaa kerrallaan. Nyt on yli 11 kg ja edelleen todellinen tissitakiainen. Kiinteät ei 9-kuisenakaan maistu yhtä hyvältä kuin maito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä olenkin tarjonnut rintaa jopa vartin välein, kun tuntuu että kitinään ei auta mikään muu, ja yleensä se toimiikin mutta voihan olla ettei poika varsinaisesti aina ole nälkäinen vain haluaa vain läheisyyttä :) Mutta tavallisesti syö kuitenkin hieman pidempiä pätkiä ja on sitten myös pidempään tyytyväinen.

   Poista
 2. Eikös tuo painonlisäys (n. 800g kuukaudessa?) kuulosta ihan hyvältä. Ja ainakin täällä oli ihan rutiinisti kotikäynti 1vk äitiysneuvola ja 2vk lastenneuvola, 4vk neuvolakäynti ja 6vk lääkärineuvola. Eli niitä punnituksia tuli useita ekojen viikkojen aikana joka tapauksessa. Jos maitomäärät epäilyttää niin olisiko neuvolasta mahdollista saada vaaka lainaan syöttöpunnituksia varten? Sillä ainakin saisi varmuuden asiaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei kasvu mitenkään epänormaalia kai olekaan seulojen mukaan, mutta kun se suhteellinen painokäyrä osoittaa alaspäin... Toki nuo suhteelliset käyrät voi mennä ylös tai alas jos paino ja pituus lisääntyvät välillä hieman eri tahtia. Täällä meillä äitiys- ja lastenneuvolakotikäyntien jälkeinen neuvolakäynti on noin 1 kk:n ikäisenä yhdistetty terveydenhoitaja- ja lääkärineuvola :) Meille on koko ajan neuvolasta hoettu, että jos yhtään kasvu mietityttää, niin voimme tulla ylimääräisille punnituskäynneille näiden kontrollien välissäkin. Yritän nyt kuitenkin vain luottaa siihen, että maito riittää :)

   Poista