perjantai 23. syyskuuta 2016

Painokontrolli

Tänään neuvolassa poika painoi 4440 g, eli kahdessa viikossa painoa oli tullut yli puoli kiloa! Suhteellinen painokäyrä pomppasi -7 %:sta nollan tuntumaan. Pituus oli 54,2 cm eli reilu puoli senttiä tullut lisää.

Eli ei vissiin tarvitse huolehtia, ettei rintamaito riittäisi :) Mutta tuntuu kyllä, että poika on muutaman viime päivän ollut rinnalla ihan jatkuvasti. Itkuisuutta on ollut tavallista enemmän, myös silloin kun vatsan pitäisi olla täynnä. Ilmavaivoja kyllä on, ja kun kakkaa tai ilmaa tulee, niin poika on tyytyväisempi, joten varmasti osa itkuisuudesta johtuu vatsasta. 

Terveydenhoitaja suositteli kokeilemaan Cuplatonia. Sitä sitten vain kehiin. Olen yrittänyt miettiä, että syönkö jotain joka tekisi pojalle vatsanväänteitä, mutta en oikein keksi mitään, mikä selvästi olisi yhteydessä itkuisuuteen. Kun sitä ei ole samalla tavalla ollenkaan joka päivä... Terkka kyllä tykkäsi, että kun maitoa on mennyt näin paljon, niin vähemmästäkin voi tulla vatsavaivoja :D

6 kommenttia:

  1. Meidän poika oli syntyessään 54 cm ja 4450 g! :D Mietipä miltä tuntuisi pungertaa tuollainen ulos! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tyytyväinen, ettei poika ollut kovin paljon suurempi syntyessään :D

      Poista
  2. Sain yhdeltä perhevalmennusohjaajalta hyvän jumppavinkin ilmavaivaiselle vauvalle (selällään köllivän vauvan vatsan päällä silitetään hellästi kättä vasemmalta oikealle, kaiketi suoliston liikettä mukaillen ja sitten nostetaan vauvan jalkoja kippuralle vatsan päälle. Ohjeita varmaan löytyy jostain järkevämpiäkin, mutta ainakin meillä oli siitä paljon apua. Jos olis jotain refluksia tms. niin en lähtisi painelemaan vatsaa yhtään, mutta jos se on sitä normaalia ilmaa, voisi ehkä halutessaan kokeilla. On niin tyhmää, että itkun syy ei aina edes selviä..:) meidän viisivuotias jo aika hyvin osaa ilmaista, mikä kyrsii, mutta vauva-aikana sai välillä olla ties minkämoinen salapoliisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :) Jotain vähän vastaavaa olemme jonkin verran kokeilleetkin. Meillä tuntuisi ainakin toimivan vatsalla makuuttaminen, jolloin usein alkaa kova piereskely, mikäli poika suostuu mahallaan olemaan ;) Mutta on tosiaan aika mahdotonta aina tietää, miksi vauva itkee. Joskus olen ihan varma, että on se maha, mutta seuraavassa hetkessä voikin tuntua että olen ihan pihalla siitä mikä harmituksen syy tällä kertaa on...

      Poista
  3. Kannattaa kokeilla myös disflatyliä, sitäkin saa apteekista ilman reseptiä. Meillä ei kummallekaan vauvalle ollut cuplatonista apua mutta disflatyl oli todellinen pelastaja! Myös lähipiirin kokemuksien perusteella disflatyl ollut parempi kuin cuplaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääkin kokeilla tuota mikäli itkuisuus jatkuu! :)

      Poista