maanantai 27. kesäkuuta 2016

Rv 34+0 ja äitiyspolikäynti

Tänään oli toivottavasti viimeinen äitiyspolikäynti, siis siinä mielessä, että kaikki jatkuisi hyvin loppuu saakka, eikä tarvitsisi siellä enää käydä :)

Pojan asiat näyttivät olevan edelleenkin hienosti. Painoarvioksi tuli 2490 g, tarkkoja mittoja tai viikkovastaavuuksia en muista, mutta kaikki olivat ainakin hieman yli tämänpäiväisen 34+0. Pään koko todennäköisesti edelleenkin vastasi vielä hieman suurempiakin viikkoja, koska gyne sanoi, että kasvu on ihan "symmetristä". Oletin, että eri mitat ovat kasvaneet samassa suhteessa kuin aiemminkin. Napavirtaus oli hyvä ja lapsivettä normaali määrä. Eikä sukupuolesta todellakaan ollut mitään epäilyksiä ;)

Sisätutkimus tehtiin myös, niin minun ei sitten tarvitse enää käydä erikseen neuvolalääkärillä. Kohdunkaula oli 3 cm:n mittainen, mutta sellainen "semikiinteä" ja sormelle auki. Eipä se kyllä taida juurikaan kertoa siitä, miten kauan saamme vielä synnytystä odottaa. Mutta jotain on sentään jo tapahtunut :) 

Lantiokin tutkittiin, ja todettiin riittävän tilavaksi. Tuo synnytystapa-arvio on kyllä aika epämääräinen juttu. Mahdotonhan sitä on etukäteen tietää, mahtuuko vauva ulos vai ei. Yleensä onneksi mahtuu, mutta kollegani sanoi tänään osuvasti, että ensimmäinen synnytys on joka tapauksessa aina "koesynnytys". Sitä odotellessa!

Tänään alkoi viimeinen työviikko ennen äitiyslomaa. Töissä jaksamisen kanssa ei ole ollut ongelmaa. Enemminkin alan olla sillä lailla levoton ja odottavainen, että töissä on hankala keskittyä. Olen jo suunnitellut, mitä kaikkea haluaisin ehtiä tekemään ennen kuin vauva saapuu. Kaikenlaista hyödyllistä enimmäkseen, mutta pitää myös ehtiä käyttämään kaksi raskaushieronta-lahjakorttiani :)

2 kommenttia:

  1. Ihan hurjan nopeasti mennyt sinun odotus! (ainakin näin sivusta seuranneena). :) Kuulostaa ihanalta suunnitelmalta tuo raskaushieronta-lahjakorttien käyttö ennen vauvan saapumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä loppuaika tuntunut itsestäkin menneen tosi hurjaa vauhtia :) Mutta vielä muutama viikko (toivottavasti) jäljellä ;)

      Poista