maanantai 25. heinäkuuta 2016

Seitsemäs neuvola rv 38+0

Tämä saattaa hyvinkin jäädä viimeiseksi neuvola-päivitykseksi, koska seuraava aika on varattu tasan lasketulle päivälle rv 40+0 eli 8.8. Jännää :) Kuulemma ei tarvitse erikseen peruuttaa aikaa, mikäli tuossa vaiheessa olisin jo synnyttänyt tai synnyttämässä. Ei se varmaan olisikaan ensimmäisenä mielessä siinä vaiheessa, näin voisin kuvitella ;)

raskausviikot: 38+0 (36+1)
paino: - 1,5 kg (- 808 g/vko), kokonaispainonnousu + 4 kg
RR: 114/68 (106/70)
U-prot: neg.
U-gluk: neg.
Hb: 116 (105)
Vauvan syke: 135 (150)
SF-mitta: 32 cm (30 cm)

Mitä noista arvoista nyt sanoisi. Painosta huolestuin siinä määrin, että ajoin suoraan neuvolasta ruokakauppaan hakemaan itselleni jotain oikein energiapitoista lounasta. Neuvolantäti ei kuitenkaan ollut mitenkään huolissaan, edelleenkään. Lähinnä sanoi useaan otteeseen, että hienoa kun ei ole paino tuon enempää noussut. Mutta tuli kyllä sellainen olo, että mitä oikein teen väärin. Ettenkö aikuisena ihmisenä osaa edes syödä oikein?!? Painohan on vain LASKENUT.

SF-mitta kuitenkin oli kasvanut pari senttiä edellisestä mittauksesta ja on koko ajan kulkenut keskikäyrän tuntumassa, joten eiköhän kaikki ole kunnossa. Mutta silti. Tuli jotenkin epäkelpo olo. Yritän lohduttautua sillä, että ensimmäinen neuovolan mittaus oli mielestäni ehkä kilon liikaa, silloin painoa olisi tullut ainakin 5 kg. Ja yhtään mitään turvotuksiahan minulla ei ole. Eikä kyllä mitään ylimääräisiä rasvavarastoja imetystä varten :( Tästä hieman puhuimme, että pitää sitten vain muistaa syödä kunnolla synnytyksen jälkeen.

Hb sentään oli vihdoinkin parempi. En ihan luota noihin sormenpäämittareihin, mutta eiköhän arvo  ainakin jonkin verran parempi ole, kun ero sormenpäämittauksissa on näin selvä. Kivempi tuollaisella arvolla on synnyttää.

Vauvan pää ei ole vieläkään kiinnittynyt, mutta selvästi kuitenkin alkaa hakea asemiaan, näin ymmärsin. Liikkeitä tuntuu edelleen entiseen tapaan. Ehkä ne vähenevät selvemmin sitten kun pää kiinnittyy? Eilen olin äitini ja siskoni kanssa leffassa, ja koko ajan kävi vatsassa kova mylläys. Ehkä siinä mökässä olisikin ollut vaikea nukkua :)

Liikelaskennasta ei ole muuten ollut neuvolassa puhetta kertaakaan, enkä ole sitä tähän mennessä vielä tehnyt. Onko se sellainen asia, mitä pitäisi rutiinisti harrastaa loppuraskaudesta, vai? Eilinen leffa toimi kyllä hyvin liikelaskentana, kun ne vaaditut 10 liikettä saattoivat tulla ihan muutaman minuutin aikana :)

Neuvolantäti oli muuten ollut virkavapaallaan Norjassa töissä, ja siellä kuulemma usein arvioidaan vauvan painoa menetelmällä, jossa vyötärönympärys ja SF-mitta syötetään yksinkertaiseen kaavaan. Näiden mittojeni perusteella neuvolantäti arvioi pojan painoksi tällä hetkellä hieman päälle 2900 g, ja mikäli synnytän laskettuna aikana, paino olisi tuolloin arviolta 3244 g. Mielenkiintoista nähdä, pitääkö tuo arvio ollenkaan paikkaansa :) Mutta menetelmää pidetään ilmeisesti kohtalaisen luotettavana.

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea sinun neuvolakuulumisia! Itse en ainakaan esikoisen aikana enkä nähtävästi tämän toisenkaan aikana ole harrastanut liikelaskentaa kovinkaan säännöllisesti. Se on tavallaan ihmekin, kun muuten osaan kyllä kaikesta turhastakin huolestua. :D Oon lähinnä vain seurannut päivittäin, että liikkeitä tulee. Joku päivä on ollut hiljainen ja joskus on enemmänkin menoa mahassa. Illalla meidän vauvalla on yleensä ollutkin tapana touhuta, joten pienenkin liikkeen jälkeen olen sitten nukahtanut luottavaisena. Luulisin, että liikkeet varmaan myös muuttuu tuossa loppuvaiheessa, kun tilaa ei niin enää ole. Ainakin esikoinen oli muistaakseni aika rauhallinenkin lopussa, mitä ei muuten nyt kyllä kaksivuotiaana uskoisi! :D Tosin hän olikin syntyessään suht iso ja pulleaposkinen, 4,2kg, rv 41+3, eli ei varmaan mahtunut kauheasti enää jumppailemaan suuremmin. Voi miten jänniä ja ihania aikoja teillä! Ihan pian saatte vauvan syliin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvolantäti kysyikin, että tuntuuko liikkeitä jo hieman vähemmän kuin ennen. Mielestäni sanoin että tuntuu entiseen tapaan, mutta neuvolakorttiin tulikin vain yksi plussa entisen kahden sijaan :) Eli vissiin kuuluvat liikkeet vähetä tässä vaiheessa, tai ainakaan se ei ole poikkeavaa. Mutta tosiaan kun päivittäin tulee edelleen monta aktiivista jaksoa, niin en ole ehtinyt tähän mennessä huolestua. Ihan hurjaa, että vauva voi tulla koska vain! Nyt alan jo tosissaan toivoakin synnytyksen pikaista käynnistymistä, kun olen saanut viettää rauhallista äitiyslomaa muutaman viikon, nukkuminen käy hankalaksi ja niin pois päin :)

   Poista
 2. Jännä tuo Norjassa käytetty painon arviointimenetelmä :)
  Voimia viimeisiin viikkoihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo, jänskä nähdä pitääkö arvio yhtään paikkaansa :)

   Poista