lauantai 1. marraskuuta 2014

Epätodellinen olo

En vieläkään oikein tiedä, mitä tämän raskautumisprojektin uusimmasta käänteestä pitäisi ajatella.  On epätodellinen ja ulkopuolinen olo, että eihän tämä meille olekaan tapahtunut, vaan jollekin toiselle. Toisaalta on ehkä helpottavaakin, jos miehen siittiöiden vähyys selittäisikin, miksi tämä on ollut niin vaikeaa. Ja syy ei ehkä olekaan minussa. Sekin tuntuu hieman helpottavalta, mutta ei se tarkoita sitä, että syyllistäisin miestäni jotenkin. Olen ehkä hieman yllättynytkin, ettei ole ilmennyt minkäänlaista syyllistämistarvetta.

Koko asia tuntuu minusta kuitenkin edelleenkin oudolta. Miksi me onnistuimme kerran ja toisenkin, jos siittiöitä on noin vähän? Tietysti löydös vielä tarkistetaan muutaman kuukauden kuluttua, mutta jos siittiötiheys on nyt noin surkea, niin tuntuu kummalliselta, että se yhtäkkiä korjaantuisi jotenkuten normaalille tasolle. En tiedä, minkälainen mahdollisuus on tilastollisesti tulla raskaaksi tuollaisella siittiömäärällä, mutta eipä se liene kummoinen. Siksi ihmettelemme.

Mutta silti. Ettäkö IVF tai ICSI olisi ainut mahdollisuuteni tulla raskaaksi? Ei käy järkeen. Onko tämä nyt se sairas pila, josta joskus aiemmin mainitsin? Että ensin tulen nopeasti raskaaksi ja kaikki näyttää hyvältä ja vauvan piti syntyä jo puoli vuotta sitten mutta sitten käykin näin. 

Tällä hetkellä kaikki aiempi ovistestien kanssa läträily, "takapuoli ja jalat ylös yhdynnän jälkeen" ym. tuntuu typerältä ja täysin vieraalta ajanvietteeltä. Nuo asiat ovat jostain helpommasta elämästä, jossa raskaaksi tuleminen oli vielä mahdollista ihan normaalisti. Jos jollekin olen tällä hetkellä vihainen, niin kaikille niille tuntemattomille naisille, jotka ovat tulleet raskaiksi ilman sen suurempaa ongelmaa. Ja hesarin vauva-ilmoituksille. "Takapenkki täynnä" ym. paskaa.

En ole vielä päättänyt, miten aion suhtautua tähän kuluvaan kiertoon. Toivon tietysti edelleen tärppiä, mutta onko sallittua pettyä, jos mahdollisuudet alun perinkin ovat surkeat?

6 kommenttia:

 1. Ikävää, että tuli huonoja uutisia. Toivotaan kuitenkin että saatte sen kauan odotetun pienokaisen pian aluilleen <3 Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Aika paljon tarvitaan että kokonaan menettäisin toivon :)

   Poista
 2. Kurjaa, että teillekin tuli huonoja uutisia. Niiden käsittely on vaikeaa ja outoa. Teillä on silti paljon mahdollisuuksia parantaa miehen siittiötiheyttä! Elämäntapamuutoksilla voi olla todella suuria vaikutuksia siittiötuotantoon. Kannattaa googlailla mitkä asiat vaikuttavat.

  Meillä miehen siittiöitä ei ensimmäisellä kerralla voinut edes laskea kun niitä oli niin vähän. Muutamalla pienellä muutoksella ja pari kuukautta myöhemmin tilanne oli parantunut jo jonkin verran. Nyt pikkuhiljaa pudotamme molemmat painoa ja yritämme korjata mitä on korjattavissa. Valitettavasti meilläkin kyllä jossain vaiheessa edessä rankat hoidot, kun minunkaan kroppani ei toimi normaalisti.

  Hurjasti tsemppiä ja jaksamista!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Juu, olemmekin jo googlailleet kaikenlaista :) Jokaisen elintavoista löytyy varmasti parannettavaa, ja pienilläkin asioilla voi olla merkitystä.

   Miehelleni oli suuri järkytys kuulla, että hänessä onkin jotain "vikaa" kun hän on aina ollut kaikin puolin terve (toisin kuin minä), normaalipainoinen ym. vaikkei tämä asia todennäköisesti vaikutakaan hänen terveyteensä millään tavalla. Toivomme tietysti kovasti, että kontrollinäyte olisi sitten enemmän normaali. Olen kyllä kuullut, että siitiötiheys voi vaihdella tosi paljon eri näytteiden välillä :)

   Teillekin paljon voimia yritykseen <3

   Poista
 3. Kurjia uutisia teillä. Voisiko olla kyse jostakin tilapäisestä häiriöstä? Muistelen jostain lukeneeni, että siittiöiden elinkaari kestää kolmisen kuukautta ja jokin tapahtuma saattaisi periaatteessa tuhota kerralla vaikka koko "armeijan", jonka jälkeen uudet alkavat taas muodostua. Tuntuu tosiaan käsittämättömältä, että raskaus on jo kahdesti alkanut luomuna! Toivottavasti uusintanäyte muutaman kuukauden päästä näyttäisi paremmalta. Sinkkiä sekä E- ja D-vitamiinia kannattanee kokeilla, ei niistä ainakaan haittaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä alan vähän kallistua epäilemään jotain tilapäistä häiriötä, koska aiemmin on onnistuttu eikä tutkimuksissakaan löytynyt mitään erityistä syytä siittiöiden vähyydelle. En toisaalta tiedä, lohduttaisiko parempi uusintanäytekään, jos mitään ei ala tapahtua... Tietysti luulen nytkin taas olevani raskaana ;) Taidan olla harvinaisen typerä optimisti :)

   Poista