maanantai 16. helmikuuta 2015

Hemmetti

En enää ikinä väitä, että kiertoni olisi tosi säännöllinen. Tänään on jo kp 34/35, ja missä ovat kuukautiset? No, eivät missään. Alkaa jo vakavasti tympiä. Joku saattaa muistaa, miten pari postausta takaperin kirjoitin, että ei voi paljon mennä vikaan kuukautisten alkamisen suhteen. Ilmeisesti kuitenkin voi. Kohta olemme taas siinä tilanteessa, että jos vuoto nyt joskus alkaa ja ovisplussa tulee seuraavassa kierrossa ajallaan, niin paras alkiosiirtoajankohta sattuukin viikonlopulle. 

Oudointa tässä on se, että ei tunnu olenkaan siltä, että menkat pian alkaisivat. Rinnat olivat arat normaaliin tapaan vielä joskus viime viikon alussa, kuten loppukierrossa yleensä, mutta jossakin välissä sekin oire hävisi, en osaa tarkalleen sanoa milloin. Rinnat ovat ihan pehmeä ja aristamattomat. Johtuuko tämä pitkä kierto nyt vain niistä lääkkeistä? En keksi mitään muutakaan selitystä, kun en kerran raskaanakaan ole.  

2 kommenttia:

  1. Tuli taas kirjoituksessasi muuten hyvin näkyviin se, miten paljon tässä oikeasti kehoaan tulee tarkkailleeksi - alinomaan!

    Minulle lääkäri selvensi, että tällaisen jälkeen kun keho on ollut laboratoriona, voi kierrossa olla muutoksia. Kierto voi olla pidempi ja ovulaatiokin myöhemmin. Ja ovulaatioton kiertokaan ei ole mahdottomuus jos keho vaan ei "jaksa" ovuloida. Hormonihoidossa vartalo on kuitenkin ollut melkoisessa myllerryksessä!

    Toivottavasti jaksat elää ilman turhan suuria paineita vuodosta ja toistaiseksi vielä stressittä ovulaation ja siirron ajankohdasta. Jos lääkärin puheista ymmärsin niin tämä on se kohta, mitä ei voi kenenkään naisen kehosta oikein ennalta sanoa, kuinka toimii hormonirasituksen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tavallaan se on ihan luonnollista, ettei keho toimi normaalisti punktion jälkeen, mutta kai sitä elää toivossa, että edes jotain asiaa voisi jotenkin "hallita" :) Ja aivan oikein, minun pitäisi nyt lopettaa stressaaminen siirtoajankohdasta, koska yhtä lailla kuin tämä kierto voi olla tavallista pidempi, niin seuraava ovulaatiokin voi tulla ihan koska sattuu. Kiitos kommentistasi, nyt vasta oikeastaan tämänkin asian oivalsin :)

      Poista