perjantai 23. tammikuuta 2015

Follikkeli-uä nro 2

Tänään on siis kp 10 ja olin toisessa ultrakontrollissa. Kaikki näytti edelleenkin ihan hyvältä - vähän liiankin hyvältä. Follikkeleja oli tällä kertaa 30 kappaletta, joista noin 10 oli suunnilleen 20 mm tai yli, 10 olin välillä 10-20  mm ja loput alle 10 mm. Kohdun limakalvo noin 10 mm. Fertinovan hoitaja sanoi puhelimessa, että onpas follikkeleita paljon, ja rupesi kyselemään, että kuinka oikein voi, onko paino noussut ja näkyikö ultrassa nestettä vatsaontelossa. Vastasin, että voin ihan hyvin, paitsi vatsan turvotus tietysti, ja ovulaatiomaiset kivut munasarjoissa. Vatsaontelon sisäisestä nesteestä gynekologi ei maininnut mitään, enkä sitten hoksannut kysyäkään.

Punktio tehdään joka tapauksessa maanantaina, mutta tuoresiirto pitää ehkä jättää tekemättä, jos hyperstimulaation riski vaikuttaa suurelta. Käsittääkseni se olisi juuri se alkava raskaus, joka pahentaisi hyperstimulaation oireita entisestään. En tiedä, millä perusteella se riski sitten maanantaina arvioidaan, muuten kuin follikkeleiden määrän perusteella (jos siis muuten olen kohtalaisen oireeton). Harmittaisi kyllä aika lailla, jos tuoresiirtoa ei tehtäisikään. Toisaalta en tietenkään missään nimessä haluaisi itselleni vakavaa hyperstimulaatiota.

Gonal-F:ää pistän tänään viimeisen kerran, mutta hieman aiempaa pienemmän annoksen eli vain 100 yksikköä. Huomenna oli tarkoitus pistää Pregnyl, mutta kun follikkeleita on näin paljon, niin Gonapeptyl on kuulemma parempi. Pistän sitä kaksi annosta huomenna klo 21.30. Hyvä puoli tässä lääkitysvaihdossa on se, että Gonapeptyl tulee esitäytetyissä ruiskuissa, kun taas Pregnyl pitää sekoittaa itse. Toisaalta ehdin jo ostaa Pregnyliä eilen, jopa KAKSI pakettia. Kun ajattelin, että jos mokaan siinä sekoittamisessa :) No, onneksi kumpikaan näistä ei ollut kovin kallis lääke. Gonapeptyl tosin ei ole kelakorvattava.

Mutta nyt siis viikonloppua viettämään. Toivon, että oloni ei tästä pahene ja että tuoresiirto voitaisiin tehdä runsaasta follikkelimäärästä huolimatta. Lähdemme jo sunnuntaina Tampereelle, kun matkaa on sen verran että pitäisi lähteä tosi aikaisin, jotta ehtisimme perille klo 9.30 mennessä. Siihen ei ole enää pitkä aika :)

2 kommenttia:

  1. Huhhei, niin se vaan punktio lähestyy sinullakin. Ihailen kyllä sinua, olet aika sitkeä sissi. Minulla olisi tuollainen määrä rakkuloita kasvamassa ollut jo aivan syntisen tuskallista. Toivottavasti kuitenkin jaksat sinnitellä maanantaille saakka.

    Kaikkea oikein hyvää viikonloppuunne ja tsemppiä ja onnea maanantaille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla menikin punktio ihan hyvin :) Tänään onkin minulla itse asiassa ollut ihan hyvä päivä, vatsan turvotus selvästi vähäisempää (mitä se nyt sitten tarkoittaakaan).

      Poista