maanantai 10. helmikuuta 2014

Outo uni

Viimeöisen päivystykseni jälkeen nukuin kotona muutaman tunnin. Näin taas unta siitä että meillä oli vauva. Se oli syntynyt jotenkin yllättäen, emmekä olleet ehtineet valmistella vauvaa varten juuri mitään. Emme olleet ostaneet vaatteita tai tarvikkeita, enkä ollut muistanut tilata äitiyspakkausta :D Joku vanha, likainen ja rikkinäinen pinnasänky meillä oli. 

Unessa muutamat tuttavani olivat myös saaneet juuri lapsia, ja he olivat tietysti ehtineet tehdä kaikki tarvittavat järjestelyt. Häpesin saamattomuuttani. Lapseni oli puettu likaisiin vaatteisiin ja oli laihan ja kärsineen näköinen, kun taas tuttavieni lapset olivat terveitä ja pulleita ja tyytyväisiä. Kaiken kukkuraksi en edes osannut rakastaa vauvaani. En osannut hoitaa sitä. Tunsin vain itseni täysin riittämättömäksi, maailman huonoimmaksi äidiksi. 

En oikein tiedä, miksi näen tällaisia unia. Olisi eri asia, jos todella olisin raskaana ja jännittäisin miten tulemme pärjäämään vanhempina. Ehkä nekin ajatukset tulevat sitten ajallaan, mutta eivät itselleni ole kovin ajankohtaisia. Kunhan vain saisimme raskauden alulle, ehtisimme kyllä murehtia vanhemmuuden haasteita myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti