perjantai 17. huhtikuuta 2015

2. PAS

Toinen alkio on nyt turvallisesti kohdussa :) Tällä kertaa sulatettiin toinen 5-soluinen, ja se selvisi sulatuksesta ehjin nahoin ja kaikki solut tallella. Luokitus oli taas 3, mutta gyne (tällä kertaa se  toinen, jolla kävimme klinikan ensikäynnillä, viimeksi oli eri) sanoi että se oli oikein hyvän näköinen. Kysyin siitä jakautumisesta (jota alkio ei siis vielä ollut jatkanut), ja tämän gynen mielestä se että alkio olisi ehtinyt jakautua näin lyhyessä ajassa, olisi lähinnä epänormaalia.

Itse siirto meni taas nopeasti, mutta tällä kertaa se oli hieman epämukavampi toimenpide. Rakkoni oli halkeamaisillaan, ja silloin tuntuu tosi mukavalta, kun joku painaa kovaa ultraäänianturilla :) Katetrin laitto kirveli hieman, mutta meni kuitenkin ihan helposti sisään. Pikkaisen ruskeaa tuhrua tuli heti siirron jälkeen, mitä ei tullut viimeksi.

Lääkityskin on nyt hieman erilainen. Huomenna aloitan Lugesteronit ja Primaspan jatkuu myös tuttuun tapaan. Prednisolon-annoskin on taas viiden päivän ajan sen 30 mg/vrk, MUTTA tämä toinen gyne sanoi, että minun pitää sitten laskea annos 10 mg/vrk ja jatkaa sillä testiin asti. Viimeksi laskin suoraan tavalliseen 5 mg:n päiväannokseeni. En usko, että kortisoniannoksella on niin suurta väliä, kun gynetkin tuntuvat olevan asiasta hieman eri mieltä. On varmaakin niin, että aiheesta ei vain ole olemassa riittävästi hyvälaatuista tutkimusta, joten kukin saa sitten hieman soveltaa virallisten suositusten puuttuessa...

Lääkitys on siinäkin suhteessa erilainen, että tällä kertaa pistän Gonapeptyliä tiistaina eli 21.4. Se on se päivä, kun alkion kiinnittyminen teoriassa tapahtuu, ja Gonapeptyl kai sitten tukee sitä (?). En tiedä, miksei sitä käytetty ekassa PAS:issa.

Testipäivä on jo 29.4. eli pp12. Veritesti siis. Kysyin gyneltä, että voinko tehdä kotitestinkin, ja kyllä sekin sopi, mutta suositteli kuitenkin veritestiä, kun se on herkempi, ja saadaan tietysti myös tarkempi raskaushormonin määrä. Jos olisi jotain epäselvyyksiä. 

Tuo pp12 on hirmu pian! Jo ensi-ensi viikon keskiviikkona! Kotitestin tekisin kyllä pari päivää myöhemmin, jos nyt siihen päätyisin.

En ihan pidä tuosta veritestiin menosta. Edelliset kokemukseni siitä eivät ole mukavat. Kemiallisen yhteydessä viime keväänä ensimmäinen arvo näytti 4+ viikolla hieman yli 100, mikä nyt ei sinänsä vielä sano mitään, mutta kuinka jännittävää olikaan odotella kontrollinäytteen tulosta, ja sitten tuli suuri pettymys kun arvo olikin laskenut. Tuntuisi lisäksi tuhlaukselta maksaa verikokeesta, jos minulla ei vaikka olisi mitään raskausoireita. Korkeintaan sillä voisi sitten varmistua vaikka uusi kemiallinen raskaus. Toisaalta, ehkä olisi mukavaa tietää, että alkio on jatkanut jakautumistaan kohdussa, mutta kiinnittyminen ei sitten onnistunutkaan.

Saa nyt nähdä, mitä teen. Huimaava ajatus, että ehkä jo alle kahden viikon päästä saatan tehdä positiivisen raskaustestin :) Oireitahan tulisi varmasti jo paljon aiemmin. Tiedän, että jauhan aina näistä oireista, minä ja minun suuri kokemukseni raskaana olemisesta ;) Mutta kun en pääse mihinkään siitä, että molemmilla kerroilla oireiden ilmaantuminen ja hCG:n nousu on ollut hyvin johdonmukaista. Siinä vaiheessa kun vatsatuntemukset alkavat, tikussa ei vielä näy mitään, mutta nännien arkuus ilmaantuu siinä vaiheessa, kun testissä jo näkyy selvä viiva.  Jännittävää nähdä, pitävätkö nämä huomioni paikkansa myös seuraavalla kerralla.

Muistin muuten juuri äsken, että viimeksi tikkuun tuli sitä JOTAIN. En kyllä kuitenkaan pitäisi sitä kemiallisena, niin epämääräistä se oli. Mutta tällä kertaa en aio testata etukäteen. Tai no sen näkee sitten ;) Nyt ei kun piinailemaan!

10 kommenttia:

  1. Tsemppiä piinailuihin <3 Pidetään peukut pystyssä, että tyyppi kehittyy normaalisti ja tarraa tiukasti matkaan <3

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos <3 Onneksi nyt aluksi on tällaisia leppoisampia päiviä, jolloin ei vielä "tarvitse" mitään oireita ollakaan :)

      Poista
  3. Onnea ja tsemppiä piinapäiviin :) Nyt on kaikki mennyt niin kohdilleen että josko tämä olisi The Siirto :)

    VastaaPoista
  4. Toivon kanssanne, kyllä NYT olisi teidän aikanne!! <3 Ps. Ihailen asennettasi, kaipaisin itselleni samanmoista, lähetätkö tänne päin? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Ainakin näin alkukierrosta on helpompi olla positiivinen, kun kaikki on tavallaan vielä mahdollista :)

      Poista
  5. Jännittävää! :) Tsemppiä piinailuun. <3

    VastaaPoista