keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Ihmetyttää

Sain tänään postia klinikalta. Lääkärin kirjeessä sanottiin näin: "Koska vaikuttaa siltä että aivan luonnon kierrolla sinulta jää ovulaatio spontaanisti tapahtumatta, niin ehdotamme että käytät seuraavassa kierrossa aromataasi-inhinbiittoria pienellä annoksella ja sitten menet ultraääneen kierron 10. päivä ja sen mukaan katsotaan jos LH-testi tulisi positiiviseksi ja saisimme siirron ajoituksen helpommaksi". Mukana oli Letrozol-resepti, jotta käyttäisi 2,5 mg x 1 kiertopäivinä 3-7.

Hmm. Miten niin ovulaatio jää spontaanisti tapahtumatta??? Eikö viime kierrossa muka kaikki viitannut siihen, että ovulaatio tapahtui? Yritin googlailla, että mitä se Letrozol oikein tekee, mutta virallisesti sitä käytetään vain rintasyövän liitännäishoitona, joten oli vähän vaikea löytää tietoa.

Jossakin blogissa sanottiin, että sitä käytetään munarakkuloiden kasvattamiseen, elikkä siis ovulaation induktioonko? Eihän minulla munarakkulasta ollut viime kierrossa puutetta, sehän oli jättimäinen jo silloin kp 12! Ja ensimmäisessä PAS:issa nähtiin siirtopäivänä selkeä keltarauhanen.

Olen hieman ymmälläni. Soitanpa siis huomenna klinikalle.

Tänään on jo kp 7. Edelleenkin tiputtelee. Ehkä se on se Primaspan. Mutta eipähän ainakaan tarvitse kärsiä kuukautisista matkalla :)

6 kommenttia:

  1. Letrozolia tosiaan käytetään ovulaation induktioon, käsitin ainakin itse että vähentämällä estrogeenin muodostumista se vähentää estrogeenin negatiivista palautevaikutusta aivolisäkkeeseen ja näin lisää FSH :n erittymistä. Ja sitä kautta munarakkuloiden kasvua. Sitä käytetään luomukierron siirroissa jos halutaan aikaistaa ja varmistaa ovulaatio, mutta kun sinulla ei ole siinä ollut ongelmaa tuntuu vähän hassulta että sitä käytetään. Toisaalta ei kai siitä haittaakaan ole :) Itse ajattelin käyttää sitä välikierroissa, kun klinikalla on kesätauko ja näyttää siltä että ehditään vaan yhteen siirtoon kesän aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok. Ehkä ajatuksena olisi minun kohdallani varmistaa, että ovulaatio tulee suurin piirtein silloin kun sitä odotetaankin... :)

      Poista
  2. Minulla on sellainen käsitys, että clomifen ja letrotzol saattaa parantaa sitä omaa ovista. Mut jännä juttu. Ei siitä kuitenkaan luultavasti haittaa ole vaan tosiaan parantaa sitä oviksen todennäköisyyttä.

    Toivottavasti tällä kertaa onnistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eipä siitä varmaan haittaa ainakaan ole :)

      Poista
  3. Letrot ja Clomit olleet käytössä täällä, toki eri aikoina ja käyttötarkoitus juurikin OI.
    Toimintaperiaatteeseen en ole perehtynyt, mutta tiedän että ovuloin ainakin letroilla. Letroilla on niin hyvä teho, että jopa vaihdevuodet ohittaneilla rintasyöpäpotilailla on tavattu munasarjojen toiminnan heräämistä niiden käytön myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok. Mitenhän munasarjojeni käykään, kun toimivat valmiiksi jo ihan kohtuullisesti? :)

      Poista