maanantai 25. toukokuuta 2015

Kotona!

Matka oli todella onnistunut, mutta on silti ihana olla kotona! Kevyempi työnkuva tällä viikolla helpottaa myös selvästi paluuta arkeen. Oli ihanaa saada taas nähdä Vilma <3

Sateisen sään ansiosta puutarhassa on matkamme aikana tapahtunut kaikenlaista. Keräsin tänään istutuslaatikoistani ensimmäisen salaattisadon :) Vaikka tuskailimme talven aikana moneen kertaan rusakoiden tekemiä tuhoja, niin kaikki puut ja pensaat näyttävät kuitenkin selviytyneen talvesta. Jos jokin asia saa arjessa ajatuksiani pois lapsettomuudesta, niin puutarhanhoito. Onneksi mies on samanlainen. Ehdimmekin haaveilla omasta puutarhasta monta vuotta ennen kuin vihdoinkin saimme sen. Näin keväällä voisin kuljeskella tuolla pihalla vaikka kuinka kauan ja vain katsella kaikkea mikä kasvaa.

Toivoisin tietysti, että sisällänikin kasvaisi uusi elämä. Mutta ei kasva. Tänään suru ei silti ole kovin suuri. Soitin iltapäivällä Fertinovaan, ja sain huomiseksi puhelinajan lääkärille. Tarkoituksenani on siis ehdottaa, että seuraava PAS tehtäisiin sittenkin lääkkeelliseen kiertoon. Perustautini kohdalla lääkkeelliseen kiertoon tehtävän alkionsiirron riskit liittyvät lähinnä kohonneeseen laskimotukosriskiin, jonka tosin ei pitäisi olla kovin suuri, ainakaan sen perusteella, mitä olen kollegoiden kanssa jutellut.

Lääkkeellinen kierto tuntuisi silti tällä hetkellä hyvältä vaihtoehdolta, koska haluan päästä taas tositoimiin. Ja kyllähän gynekologit klinikallakin olivat jo tulleet siihen tulokseen, että kun nyt on kaksi PAS:ia tehty luomukiertoon ilman kemiallistakaan raskautta, niin kannattaisi kokeilla jotain uutta. Varsinkin, jos ovulaatiossani kuitenkin on jotain häikkää. Käytän sitten vaikka Klexanea alkuraskaudessa niin kauan kun lääkitys jatkuu, jos tarvis on.

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Vilma kiittää :) En edes tiennyt, että nyt on sen nimipäivä! Sattumoisin myös meidän hääpäivä <3

      Poista
    2. Minulla on tänään esikoisen 3-vuotispäivä. Kerrassaan hyvä päivä siis. :)

      Poista