perjantai 28. maaliskuuta 2014

Perjantai

Vuoto alkaa olla jo loppumaisillaan. Minusta tuntuu niin hyvältä, että tämä on mennyt näin nopeasti. Aivan kuin tavalliset kuukautiset! En oikein tiedä, mistä päivästä aloitan kierron laskemisen. Sunnuntaina tuli vain illalla pientä mutta selvää tuhrua, maanantaina jo kirkkaampaa verta ja tiistaina vuoto alkoi kunnolla. Maanantain ristiminen kp 1:ksi olisi varmaan lähimpänä totuutta. 

Nännien arkuus on jo lähes hävinny. Tämä ilmiö näyttäisi muuten minun kohdallani olevan varma merkki kahdesta asiasta: joko siitä että ovulaatio on tapahtunut noin vuorokausi sitten (jolloin arkuus jatkuu pari-kolme päivää) tai että olen raskaana (jolloin se ehkä jatkuu koko raskauden ajan, mutta tästähän minulla ei ole vielä kokemusta). Itse rintojen arkuus näyttää olevan paljon epämääräisempi merkki. Toki kierron loppua kohden se selvästi lisääntyy, mutta alkuraskauden ja pian alkavien kuukautisten välillä en ole huomannut eroa. 

Tein tänään aamulla raskaustestin (herkkyys 10 IU/l). Siinä näkyi haamun haamu. Avasin testikotelonkin ja tiirasin tikkua, ja kyllä siinä viiva oli, mutta tämä riittää silti minulle. En aio testata enää uudelleen. Verrattuna yli viikko sitten tekemääni samanmerkkiseen testiin, ero on joka tapauksessa räikeä. Ja kun hCG jo verikokeidenkin perusteella oli laskussa, niin eipä tämä tilanne enää vahvistusta kaipaa: en VARMASTI ole enää raskaana. 

Ensimmäisen keskenmenon jälkeen minulta meinasi mennä hermo, että miten kauan se hCG oikein pysyy koholla?!? 25 IU/l-testi näytti (heikkoa) positiivista vielä 16 päivää lääkkeellisen tyhjennyksen jälkeen. Seuraavan kerran testasin vasta hieman yli viikon päästä, jolloin testi vihdoin näytti puhtaasti vain yhtä viivaa. Vasta 5.11. eli viisi viikkoa tyhjennyksen jälkeen (taitaa olla ihan standardi ajankohta) kävin verikokeessa, joka oli määrätty gynen polilta, ja silloin hCG oli 5. Sattumoisin ovistesti näytti positiivista juuri samana päivänä. Olimme kyllä aloittaneet yrittämisen jo edellisellä viikolla :)

Yllä olevan päätelmän mukaisesti nyt olisi minulla siis menossa kp 5. Jos kroppani ja kuukautiskiertoni ovat tämän pienen hämmennyksen jälkeen yhtään omat itsensä, niin seuraava mahdollinen laskettu aika olisi aika lailla uudenvuoden paikkeilla :) Ei kun ovulaatiota odottelemaan!

Ja yksi asia vielä: olen päättänyt, että aloitan yrityskiertojen laskemisen taas alusta, vaikka en tiedä, voiko tämän raskauden päättymistä varsinaisesti keskenmenoksi kutsuakaan. Tuntuu kivalta aloittaa uudelleen puhtaalta pöydältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti