sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kp 1

Kuukautiset alkoivat pitkästä aikaa aamulla niin että heräsin jomotteluun, ja heti kun istuin pöntölle niin tuli verta. Panadol auttoi ihan tarpeeksi hyvin, onneksi. Huomenna soitan klinikalle. Liimasin jo aamulla iholle Estradot-laastarit, puolitoista kappaletta 100 mikrg:n laastaria. Pistin ekan Klexanen, aloitin myös Primaspanin uudestaan ja tuplasin Prednisolon-annoksen 10 mg:aan/vrk. 

Eli ei kun seuraavaa PAS:ia kohti! Jos jotain pettymyksen tunteita vuodon alkamiseen liittyen ehkä olikin, niin nielaisin ne kuin pahanmakuisen pillerin ja unohdin saman tien. Huomenna soitan klinikalle, mutta eiköhän se ultraäänikontrolli tule kp 10 niin kuin edelliselläkin kerralla. Se olisi sitten tiistai 11.8. Onneksi olen silloin vielä lomalla, joten työt eivät hankaloita ultrassa käymistä. Jännittävää!

7 kommenttia:

 1. Liityn mukaan kommentoijaksi :) Lukijana olen ollut jo hetken aikaa. Meillä on syksyllä alkamassa ICSI-hoidot julkisella, syy meillä on simppojen suuressa vasta-ainemäärässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, tervetuloa kommentoimaan :) Lukaisin läpi tuon sinunkin blogisi ja liitän lukulistaani :)

   Olemme olleet jonossa julkiselle puolelle marraskuusta asti (myös TAYS) ja silloin sanottiin että otamme yhteyttä oman sairaalan poliklinikaan, jos elokuussa on edelleen tarvetta hoitoihin. Nyt jos kahdella viimeisellä alkiolla ei yksityisellä saada mitään aikaan niin on tarkoitus siirtyä julkiselle puolelle. Hieman kyllä mietityttää se, että miten kauan joudumme odottamaan hoitoa vielä tämän jonotuksenkin jälkeen...

   Poista
 2. Tiedätkö tekeekö TAYS kuitenkin hoidot itse eikä siis osta niitä yksityiseltä klinikalta? Ilmeisesti osa sairaaloista ostaa palvelut yksityiseltä ja mietin vain kun Ovumia on siinä kerrosta alempana TAYSin omaa polia?
  Mehän emme loppujen lopuksi kauaa joutuneet jonottamaan, 3/2015 lähete TAYSiin, 5/2015 ensimmäinen käynti, nyt 9/2015 toinen käynti ja 10/2015 1. ICSI-hoito ja tuossakin viivästytti poliklinikan kesätauko asiaa eli uskoisin, että kun teilläkin jo kaikki tutkimukset tehty ja syy selvillä, että pääsette hoidon aloittamaan melko nopeasti. Vaikka jokainen kuukausi tässä tilanteessa onkin liikaa :) Pääkaupunkiseudulla ilmeisesti kuitenkin on jopa vuoden jono hoitoihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, että meidän sairaanhoitopiirimme ostaa palvelut Ovumialta, nyt kun sen sanot niin voi olla että olen kuullut asiasta joskus... olen yrittänyt kysellä asiasta saamatta selkeää vastausta, jonotusajoista ja muusta :) Toivon, että juuri se että meillä on suunnitelmat jo ihan selvät, nopeuttaisi hoitojen alkamista, eli siis jatkumista :) Luulisin, että meille sanottiin että otetaan yhteyttä elokussa siksi, ettei hoitoja kuitenkaan olisi aloitettu ennen kesätauokoa.

   Poista
  2. Me ollaan Taysin asiakkaita - tai siis meidän sairaanhoitopiirimme käyttää Taysia. Laboratoriopalvelut on Ovumian. Ja siirrot tehdään Ovumiassa, mutta käsittääkseni siirron tekee Taysin lääkäri. Ja punktio tehdään Taysin tiloissa. Pakastuksen tekee myöskin Ovumia.

   Poista
 3. Pakko tulla pyytämään anteeksi kommenttejani :( Olin aiemmin lukenut blogisi vasta hoidoistanne lähtien kun etsin tietoa ja kokemuksia hoidoista ja lääkityksistä. Luin eilen illalla blogisi alusta lähtien ja huomasin, että olitte käyneet poliklinikalla jo marraskuussa ja teille oli kerrottu IFV-jonon olevan vuoden verran. En ymmärrä miksi me pääsemme puolen vuoden jonotuksella ja te joudutte odottamaan tuon vuoden. Logiikkaani ei mahdu, että IFV- ja ICSI-jonot olisivat erilliset. Lisäksi teillä on yrityshistoriakin pidempi kuin meillä. Onhan meilläkin jo 19 yrityskiertoa ilman viivan häivähdystäkään raskaustesteissä ja luomuraskauden mahdollisuus ilmeisesti melko olematon, mutta silti teidän siellä jonossa pitäisi olla ennen meitä. Pahoittelen siis kommenttejani, tarkoitus ei missään nimessä ollut loukata !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole loukkaantunut mistään, ei hätää :) Itse asiassa en ollenkaan tiedä, miten tämä meidän sairaalamme "jono" oikein edes toimii. Mutta jonon pituushan voi vaihdella paljonkin ajankohdasta riippuen, joten se on vain voinut olla paljon pidempi silloin kun me kävimme poliklinikalla. Ehkä se riippuu myös siitä, minkälainen sopimus meidän sairaalallamme on TAYS:in kanssa? Mutta pianhan nämä asiat selviävät meillekin, tai toivon tietysti ettei julkisen puolen hoidoille ole lainkaan tarvetta :)

   Poista