tiistai 18. elokuuta 2015

4. PAS

Ensin kiitos kaikille, jotka kommentoitte edellistä postaustani. Ihanaa, kun olette mukana kannustamassa <3

Aikaisemmilla kerroilla minulla ei ole ollut näin hyvää fiilistä siirron jälkeen, vaan oikeastaan heti siirtopäivänä on jo tullut epäilys, että mitähän tästäkin tulee. Nyt ei sellaista tunnetta ole. Toisaalta pelottaa, että lataan tähän siirtoon liikaa odotuksia ja sitten petyn pahasti.

Mutta kerron nyt vielä itse siirrosta. Vaikka sanoin, että fiilikset ovat hyvät, niin itse siirtotapahtuma oli ikävin tähän mennessä. Lääkärinä oli klinikan kolmas gyne, jota en ollut vielä tavannut. Ei ollut aivan samalla tavalla sydämellinen kuin nämä kaksi muuta, ja jotenkin epävarmempi koko toimenpiteessä. Katetrinlaitossakin oli pientä ongelmaa, jota ei aiemmin ole ollut. Biologi oli tällä kertaa mukana toimenpidehuoneessa, otti alkion lämpökaapista ja veti sen siirtokateteriin (muut lääkärit ovat tehneet sen itse). 

Alkiota siirrettäessä gynen lisäksi myös biologi ja hoitaja (molemmat tosi sympaattisia) vahtasivat ultraääniruutua silmä kovana, kuin pelkäisivät että jotain menee mönkään. Ilmeisesti kaikki kuitenkin sujui hyvin. Jälkivuotoakaan ei tullut oikeastaan yhtään. Mutta reagoinpahan vain pieniin eroavaisuuksiin kollegojen käytännöissä. Se, mikä sitten hieman ärsytti, oli se, että siirron jälkeen gyne sanoi vain että lääkitykset saman kaavan mukaan kuin ennen ja heippa. Sain melkeinpä juosta perään, että voidaanko vielä jutella vastaanottohuoneessa. Tarvitsinhan reseptin Gonapeptyliin, lähetteen verikokeeseen ym.

Ei tämä silti päivää pilannut. Mutta mielestäni tässä on niin tärkeistä asioista kyse, että voisihan siirron jälkeen käyttää aikaa muutaman minuutin lääkitysten läpikäyntiin...

Kohdun limakalvo oli muuten 10.8 mm, ainakin minulle tosi hyvä arvo! Siirretty alkio oli 10-soluinen, eilen se oli ehtinyt jo 5-soluiseksi joten jakautui siis sen jälkeen oikein symmetrisesti :)

Toisesta alkiosta en kysellyt sen tarkemmin, mutta se jäi edelleen tarkkailuun ja biologi soittaa huomenna sen kohtalosta.

Ei kun piinailemaan! :D

9 kommenttia:

  1. Mitä ihania uutisia täältä sai lukea! Pääasia että siirto päästiin tekemään <3 Nyt paaaljon tsemppiä piinapäiviin, toivon mitä ihaninta lopputulosta teille ;) <3

    VastaaPoista
  2. Todella hieno juttu, että pääsitte siirtoon ja olit itse niin skarppina, että sait gynen kiireilystä huolimatta tärkeät asiat hoidettua (itse olisin varmaan niin pää muusina, että en pystyisi hetkeen huolehtimaan tuollaisista). Nyt vaan paljon hyvää oloa sinulle, toivon teille onnellisia uutisia jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Alkaa olla jo jonkin verran tuttuja hommia nämä siirrot, valitettavasti ;) että tiedän jo mitä voin odottaa :)

      Poista
  3. En tiedä millä klinikalla olette Tampereella, mutta hyvin mahdollisesti sama missä mekin kävimme. Kuulostaa meinaan niin samanlaiselta tuo siirron tehnyt lääkäri :D Ei herätä luottamusta samalla tavalla kuin muu klinikan henkilökunta ja juuri se tietynlainen sydämellisyys tuntui puuttuvan.
    Turhaan olin kuitenkin huolissani hänen osaamisestaan, sillä ainakin meillä siirto onnistui, plussa tuli ja yllätyksenä vielä siirretty alkio oli jakautunut kahdeksi ja nyt odotellaan rv 14 identtisiä kaksosia :)
    Toivon mukaan tekin saatte iloisia uutisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän klinikka on Fertinova :) Oi kuinka ihanaa että teillä tärppäsi! Ja vielä kaksoset <3 Hyvää odotusaikaa!

      Poista