maanantai 31. elokuuta 2015

pp13: Taas odottelemaan...

Yö meni töissä kivasti, ja nukuin melkein seitsemän tuntia, mikä on harvinaisen paljon. Aamulla mieli oli hyvä, ja kävin otattamassa vielä veritestin. Vastaustahan en vielä tiedä, mutta sitä ei liene vaikea arvata. Saan vastauksen tänään iltapäivällä tai huomenna. 

Soitin kuitenkin jo äsken sairaalamme naistentautien poliklinikalle ja ilmoitin että hoidoille olisi edelleen tarvetta. Hoitaja kyseli vähän tehdyistä hoidoista, ja sanoi että saamme postitse ajan lokakuulle hoitojen suunnittelukäynnille. Lokakuun alussa sekä minä että mies käymme vielä otattamassa uudestaan hepatiitti- ja HIV-kokeet, kun ne eivät saa olla yli kolmea kuukautta vanhat.

Tarkoittaakohan tämä nyt sitä, että hoito voidaan aloittaa marraskuussa, kun kuukautiset alkavat suurinpiirtein kuun vaihteessa? Toisaalta se on aika pian, mutta toisaalta siihen on hirveän kauan. Puhelun jälkeen tuli itku. Olin kai toivonut, että hoitoja voitaisiin jatkaa saman tien, vaikkei se nyt kovin realistista ollutkaan. Mutta johan tässä on saatu odotella, odotella ja odotella. Ja vielä odotella. Kaikki on niin hemmetin turhauttavaa.

7 kommenttia:

 1. Meillä ainakin hoidon suunnittelukäynnillä annettiin tarvittavat reseptit ja ohjeistukset ja käskettiin soittaa, kun käynnin jälkeen seuraavat menkat alkaa. Eli heti seuraavasta kierrosta lähdettiin liikkeelle. Onko havaintoa mennäänkö lyhyellä vai pitkällä kaavalla, vai selviääkö se sitten siellä suunnittelukäynnillä. Meillä suositaan pitkää kaavaa, koska se on paremmin hallittavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä se pitkä kaava tarkoittikaan? Hoitaja sanoi jotain, että olisi hyvä jos suunnittelykäynti olisi ennen kp 21, liittyisikö se jotenkin tähän asiaan?

   Poista
  2. Pitkässä kaavassa aloitetaan heti kierron alussa oman hormonitoiminnan lamautus esim. Synarela-nenäsumutteella. Kun on muutama viikko takana lamautusta (ja ihania vaihdevuosioireita kuumine aaltoineen) on vuorossa ultra, jossa tarkistetaan että munasarjat uinuvat. Sen jälkeen aloitetaan pistokset, jolla kasvatetaan follikkeleja. Viiden pistopäivä, jälkeen on vuorossa ultra, jossa selvitetään montako follikkelia on kasvamassa ja minkä kokoisia ovat, eli montako päivää vielä jatketaan kasvattelua ja koska on punktio. Lyhyessä kaavassa ei lakkauteta hormonitoimintaa. Siinä pelataan niiden jarrupistosten kanssa ja saattaa käydä niin että munasolut "karkaavat". Toivottavasti nyt meni suurinpiirtein oikein. :D En tiedä mihin tuo kp 21 liittyy.

   Poista
  3. Oli pakko tarkistaa tuota sumutusten aloitusta ja keskustelupalstalta löysin tämän: "Synarela aloitetaan siis joo yleisimmin silloin kp21 ". Muistin että kierron alussa. Näin ollen teille olisi ilmeisesti tulossa pitkä kaava ja jos käynti on ennen kp 21, niin saisitte aloittaa jo siitä kierrosta. :)

   Poista
  4. Kiitos paljon selonteosta! :) Vissiin tuota pitkää kaavaa sitten suunnitellaan... Minulle käy ihan mikä vain, kunhan vain pääsisin tositoimiin!

   Poista
 2. Voimia nyt vielä yön yli odotukseen jollet nyt jo iltapäivästä saanut tietoa? Mulla on vielä sormet ja varpaat ristissä täällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Huomiseen meni se lopullinen tuomio... En oikeastaan enää jaksa toivoa muuta kuin että olisihan kemialliseenkin viittaava arvo parempi kuin ei mitään :)

   Poista