sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Nt-ultra huomenna

Tänään on rv 11+6 ja huomenna jo 12+0. Miten ihmeessä olemme jo päässeet näin pitkälle!?! Ei siitä kovin kauan ole, kun viikkoja oli 4+ jotain ja ajattelin, että "turvallisemmille" viikoille on hirveän pitkä aika. Huomenna on nt-ultra. Juuri nyt olen aika rauhallisella mielellä, mutta mitenkäs huomenna? Voisiko olla mahdollista, että ultrassa olisi kaikki kuten pitääkin? Tiedän toki, että Pieni on elossa, mutta kun niin moni muu asia voi olla vialla. Onko niskaturvotus ok? Onko Pieni kasvanut normaalisti?

Sitten hieman oirepäivitystä. Pahoinvointia on tällä hetkellä ensimmäkseen silloin, kun on nälkä tai heti aamupalan jälkeen. Yleisesti ottaen on kyllä vähenemään päin. Rinnat ovat kohtuu isot, mutta eivät mitenkään valtavat. Nännit ovat arat mutta muuten rinnat eivät niinkään. Kohtu kasvaa selvästi. Kun se aluksi tuntui juuri ja juuri häpyluun alla, nyt pohja tuntuu makuuasennossa (ja tyhjällä rakolla) ainakin 5 senttiä häpyluun yläpuolella. Vaikka olen vatsan kasvusta puhuttaessa vielä aikaisilla viikoilla, niin mielestäni alavatsa on alkanut pullottamaan. Paino on kyllä noussut pari kiloa, joten saattaapi olla ihan vain lihomista ;)

Ai niin. Mitään vuotoa ei ole enää tullut, ei myöskään yhdyntöjen jälkeen. Sain keskiviikkona myös vakilääkäriltäni luvan lopettaa Klexanen, joten tiistai-illan piikki jäi viimeiseksi. Aluksi tuntui pelottavalta lopettaa, mutta mitään pahaa ei ole tapahtunut, joten tällä hetkellä piikitysten lopettaminen tuntuu pelkästään hyvältä asialta. Eipähän tarvitse muistaa pistää joka päivä, ja kyllä se aina vähän kirpaiseekin. Ja pääsen vihdoinkin eroon vatsan ja reisien mustelmista! Kaikki seurantalabrat olivat muuten kunnossa, paitsi että Hb oli hieman laskenut 109:ään. Kokeilen nyt ottaa kahta rautatablettia päivässä, jos sillä saisi hemoglobiinin vähän korkeammaksi.

Huomenna minulla on toivottavasti hyviä uutisia päivitettävänä. Iiik. Miksei ultra-aika voisi olla jo ihan aamusta??? Nyt pitää odottaa iltapäivään saakka (ja yritettävä jotenkin tehdä normaalisti töitä aamupäivällä). Hui. Hui. HUI.

6 kommenttia:

  1. Iltapäivä ultrat on kyllä ärsyttäviä. Minullakin on tiistain ultra vasta iltapäivällä. :)

    VastaaPoista
  2. Taalla anonyymi lukija, jolla alkoi tanaan yhdeksas raskausviikko. Keskenmeno tapahtui joulukuun alussa, joten kovin varovaisesti olen uskaltanut ajatella tata uutta raskautta. Rv 7+1 ja rv 8 + 1 ollaan kayty ultrassa ja kaikki oli kuten pitaakin. Kuvotusta, rintojen arkuutta ja koventunutta pissaamistarvetta on jatkunut enevissa maarin mita enemman viikkoja on kasassa.
    Mutta silti epavarmuus on jatkuvasti lasna...
    Kerroit taalla blogissasi, etta sait aanet kuulumaan dopplerilla jo yhdeksannella raskausviikolla. Haluaisinkin nyt kysya, etta oletko alipainoinen vai millainen tilanne sulla on? Nimittain itsellani on hiukan ylipainoa ja pelkaankin etta ei varmaan sydanaanet kuulu viela pitkaan aikaan vatsan paalta...kun netista lukee keskustelupalstoja niin tuntuu etta lahes kaikki jotka ovat saaneet rv 9 - 10 sydanaanet kuuluvaan kertovatkin etta he ovat todella laihoja.

    silti ajattelin uskaltaa tilata dopplerin ja olla hataantymatta vaikken kuulisi sydanaania edes ennne nt-ultraa.
    Voi kun viikot nyt kuluisi nopeaa, tassa vaiheessa nt ultrakin tuntuu olevan ikuisuuksien paassa..

    Ma toivotan teille tsemppia huomiselle ja tulehan sitten blogiin kertomaan ultrakuulumiset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoitteluni keskenmenon johdosta :( Mutta ihanaa kun olet taas raskaana, onnea <3 Ymmärrän hyvin tuon epävarmuutesi, mieluiten sitä haluaisi tarkistaa tilanteen ultralla vaikka parin päivän välein...

      Sain sydänäänet kuulumaan rv 9+1, mikä siis tavallaan on jo kymmenes raskausviikko. Sinulla siis tänään ilmeisesti 9+0, vai? Eli alkoi jo kymmenes viikko :)

      Olen normaalipainoinen, kumminkin lähempänä ali- kuin ylipainoa. Ylipaino vaikeuttaa kyllä sydänäänten kuulemista, myös esim. tavallisessa ultrassa näkyvyys on huonompi, jos välissä on ylimääräistä rasvaa. Mutta jos sitä ei ole kovin paljon niin ei varmasti vaikuta ihan hirveästi. Istukan sijainti vaikuttaa myös. Arvelisin että minulla istukka on takaseinässä, kun äänet kuuluivat niin aikaisin.

      Itselleni doppler on ollut ihan pelastus :) Tilaa vain rohkeasti! Oman käsitykseni mukaan ei ole lainkaan tavatonta, ettei kotidopplerilla saa sydänääniä kuulumaan esim. kuin vasta 13+ viikolla. Mutta parhaassa tapauksessa kuulet äänet jo paljon aikaisemmin :)

      Kiitos tsempeistä! Huomiseen :)

      Poista
  3. Minä kuulin sydänäänet kotidopplerilla vasta viikoilla 12+. Vähän on ylimääräistä mahassa..Istukka kyllä takana,et tosi yksilöllistä on!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi paljon vaihtelee tuo ajankohta, koska sydänäänet kuulee :)

      Poista