maanantai 11. tammikuuta 2016

Rv 10+0

Tänään alkoi jo yhdestoista raskausviikko. Edelleen monta kertaa päivässä tulee sellainen tunne, että minäkö muka olen raskaana? Miten se on mahdollista? Ehkä näenkin unta ja herään kohta yhtä vähän raskaana kuin ennenkin? Jos tämä on totta, niin miten ihmeessä olemme saaneet näin hienon lahjan??? Tuntuu ihmeelliseltä, että siitä pienestä preblastosta on kasvanut sikiö. Niin, tänään kai (toivottavasti) alkiovaihe päättyy, ja Pientä kutsutaankiin sikiöksi. Alkio on kyllä sanana paljon nätimpi :)

Oirerintamalla on ollut aika tasaista. Aamuisin, ja päivisin, ja iltaisin on pahoinvointia, mutta enimmäkseen liittyen siihen, että ruokailusta on liian pitkä aika tai en ole syönyt tarpeeksi. Muutaman kerran olen taas joutunut syömään yöaikaan. Tänään pahoinvointi on ollut jatkuvaa, mutta olenkin ollut yön töissä. Nukuin kyllä nelisen tuntia ja kotona vielä kolme lisää, joten eiköhän tämä tästä. Nännit ovat taas arat. Oikeastaan ne olivat ihan aristamattomat vain pari päivää viime viikolla siinä yhteydessä, kun luulin, että kaikki on mennyt päin persettä. Vatsalla tuntuu monta kertaa päivässä kaikenlaista, välillä nipistelyä, välillä lievää jomotusta tai painetta.

Pienen sydänääniä olen kuunnellut päivittäin jopa kaksi kertaa, viimeksi aamulla <3 Miten ihanaa onkaan, kun omien verisuonteni suhahdusten lomasta erottuu nopea jumputus. Se kuulostaa ihan junalta :) Jonkun mielestä on varmasti puhdasta hysteriaa kuunnella sydänääniä kaksi kertaa päivässä, mutta minulle ne ovat päivän parhaita hetkiä, jolloin saan taas huokaista helpotuksesta. Tähän asti kotidoppleri on osoittautunut vallan mainioksi keksinnöksi. On ihanaa saada tietää, että Pieni on edelleenkin elossa.

4 kommenttia:

  1. Kuinkahan turvallisia noi dopplerit ovat? Varsinkin kun noin usein ja alkuvaiheessa olet alkanut testaamaan. Itsellä kaksi hoidoilla alkunsa saanutta lasta ja hysteerinen odottaja olin myös, mutta ilman doppleria pärjäsin mainiosti ;) Eihän se laite kuitenkaan mitään pahaa estä tapahtumasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dopplerista ei pitäisi olla mitään haittaa. Varsinkin nämä kotikäyttöiset laitteet ovat kovin tehottomia verrattuna ammattilaiskäytössä oleviin laitteisiin, eikä niidenkään käytöstä ole havaittu sivuvaikutuksia. Minulla tuo laite on Angelsounds-merkkinen, ja heidän kotisivuillaan kerrotaan, että laitetta voi turvallisesti käyttää ainakin kymmenennestä raskausviikosta lähtien, jos päivittäinen käyttöaika rajataan muutamaan minuuttiin. Tiedän myös erään kollegan, joka ultrasi lastaan odotusaikana joskus monta kertaa viikossakin, ja ihan kunnon laitteilla ;)

      Oikeassahan olet, ettei laite estä pahoja asioita tapahtumasta, mutta omalla kohdallani sydänäänten kuuntelu on ainakin vähentänyt stressiä huomattavasti. Luulen, että Pienelle olisi enemmän haitallista, jos minä olisin jatkuvasti ihan hermoraunio :D

      Poista
  2. Täällä ilmoittautuu toinen dopplerin innokas käyttäjä :D sieltä rv 11 asti oon kuunnellut pari kertaa päivässä, ilman doppleria olisin jo seonnut! Ihana lukee näin hyviä kuulumisia, so happy for you <3 ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Ehkä sitten kun alkaisi tuntemaan jotain liikkeitä, niin vois pysyä rauhallisena ilman doppleriakin ;)

      Poista