lauantai 30. tammikuuta 2016

Rv 12+5

Otsikon mukaiset viikot tänään. Olin ajatellut, että pahoinvointi alkaisi helpottamaan pikkuhiljaa, mutta tällä viikolla olen oksentanut kahtena aamuna heti aamupalan jälkeen, ja tänäänkin melkein oksensin, maha oli tosin ihan tyhjä niin mitään ei tullut ulos. Monta kertaa päivässä olen lisäksi käynyt pöntöllä yökkimässä. Toisaalta tämä ei ole samanlaista kuin alussa siinä mielessä, että pahoinvointi saattaa olla monta tuntia poissa. Aluksi sitä oli koko ajan silloin kun ei ollut juuri syömässä jotain, mutta lievempänä. Nyt sitä on lähinnä aamuisin ja silloin kun ruokailusta on kulunut liian pitkä aika.

Yöpäivystykset eivät myöskään helpota pahoinvointia. Torstaina päivystyksen jälkeen olo oli aika hirveä. Silloin ei tosin tarvinnut oksentaa, yökkäillä vain vähän väliä.

Alavatsalla on jo monen päivän ajan tuntunut usein painetta. Kohtu se siellä taitaa kasvaa :) En ole enää moneen viikkoon pystynyt käyttämään tavallisia farkkujani (ne menivät päälle vain parin viikon ajan sitten kun hyperiturvotus oli laskenut), vaan kylmällä säällä olen kotoa lähtiessäni laittanut jalkaan yleensä mukavat ulkoiluhousut, töissä kun ei onneksi tarvitse käyttää omia vaatteita. Jos olen halunnut pukeutua siistimmin, niin olen käyttänyt siskoltani lainassa olevia äitiysfarkkuja. Todella mukavat :) Kaikkia alushousujani tai pitkiä kalsareita en enää voi käyttää, koska pienikin ylimääräinen puristus alavatsalla tekee pahaa oloa ja tuntuu muutenkin ikävältä. Löysät olohousut ovat ihan parhaat :)

Kuuntelen edelleen Pienen sydänääniä kotidopplerilla. Eilen töissä kurkkasin myös ultralaitteella, ja siellähän Pieni edelleen liikuskeli <3 Kunnon mittoja en saanut, kun Pieni ei suoristautunut kunnolla, mutta vaikutti kyllä kasvaneen sitten maanantain :) Pituus oli ehkä noin 65 mm. Miten huimaa vauhtia Pieni kasvaakaan!

Kollegani on jo parin viikon ajan ehdotellut, että katsoisin nyt, kuten hänkin teki omien raskauksiensa aikana, mutta en halunnut katsoa omin päin ennen nt-ultraa. Jos vaikka löytäisin jotain, mikä jäisi huolettamaan. Nyt oli nt-ultrasta kuitenkin niin lyhyt aika, että ajattelin ettei sieltä nyt mitään kovin pahaa voi löytyä :) Rakenneultra-aika on heti pääsiäisen jälkeen tiistaina. Eli hieman alta parin kuukauden kuluttua. Silloin olisi raskaus jo puolessavälissä! En todellakaan aio näiden parin kuukauden aikana ultrailla itse kuin korkeintaan muutaman kerran. Ehkä en kertaakaan, jos saan pidettyä itseni kurissa. Kotidoppleri on ollut kyllä minun mielenterveyteni pelastus ;)

Päivittäin saatan edelleen havahtua siihen, että ai niin, olen raskaana! En sanoisi, että asia on missään nimessä arkipäiväistynyt, ei todellakaan, mutta kun viikkoja edelleenkin on vain 12+, niin huomaan etten vielä pysty haaveilemaan tulevasta ihan holtittomasti. Haluaisin kyllä, ihan hirveästi, suunnitella kaiket päivät hankintoja ja nimiä ja muuta, ja miettiä että minkähänlainen lapsi sisälläni kasvaa. Tätähän olen odottanut jo monta vuotta, jo paljon kauemmin kuin aloimme raskautta yrittämäänkään. Mutta vaikka olenkin optimistinen raskauden suhteen, niin SILTI. Tulisipa viikkoja pikavauhtia vielä muutama lisää. Koko tämä raskaus tuntuu epätodellisen ihmeelliseltä asialta. 

6 kommenttia:

  1. Täällä hyvin samanlaiset fiilikset eli odottelen vain, että viikkoja tulisi lisää ja uskaltaisi olla OIKEASTI onnellinen ja iloinen raskaudesta. Meillä ei ole edes se doppler käytössä... Pahoinvointi ei ole hellittänyt kokonaan täälläkään, vaikka viikkoja on jo 14+5! Se ei ole kokoaikaista, mutta silloin kun tulee, yökin kaikelle koko ajan. Kamalaa, mutta jospa hyvä merkki siitä, että kaikki on hyvin. :) Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nostan hattua, kun olet pärjännyt ilman doppleria ;) Tuntuu muuten varmaan ihmeelliseltä sitten kun pahoinvointi oikeasti loppuu! Toivottavasti ei menisi enää kovin montaa viikkoa... Tsemppiä sinnekin <3

      Poista
  2. kiva kun voit kurkata töissä ultralla tosi mukava saa mielenrauhan ja näkee pienen <3 :D tsemppiä toivotaan että pahoinvoinnitkin helpottaa. tsemppiä odotukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Joo ihan kätevää tuo että voi ultralla katsoa jos haluaa :) Yritän kyllä pitää minimissä ;)

      Poista
  3. Doppler on kyllä huippulaite. Siihen saakka, kunnes ne sydänäänet eivät löydy puoleen tuntiin... Kyllä meinasi slaagi tulla, vaikka kuinka olin varautunut siihen, ettei sitä sykettä joka kerta välttämättä kuulu!

    Kovin varovainen olo on mullakin. Tuntuu, että raskaus konkretisoituu kunnolla vasta sitten, kun vatsa pullahtaa esiin ja vauvan liikkeet voi tuntea. Nyt sitä on yhä edelleen epätodellinen "olenko tosiaan muka raskaana" -olo, kun ei mitään oikein tunnu eikä näy vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo, etteivät äänet sitten joku päivä löytyisikään, on aina välillä mielessä... itse olen säästynyt suuremmilta paniikkituntemuksilta, ja se sitten taas lisännyt luottoa siihen, että kaikki on kunnossa. Mutta ehtisi kyllä puolessa tunnissa kehittyä aika paniikki :(

      Poista