tiistai 5. tammikuuta 2016

Hirveä päivä ja hieno päätös

Pari päivää sitten kiinnitin huomioita siihen, että pahoinvointi ei ollut enää ollenkaan niin selkeää kuin aiemmin. Välillä se tuntui jopa kokonaan loppuneen, paitsi silloin kun olen ollut nälkäinen. Viime yön päivystyskin meni pahoinvoinnin osalta hyvin. Sitä kun ei juuri ollut, ja siksi huolestuin. Aamulla huomasin vielä, etteivät nännit ole enää lainkaan arat. Tässähän olikin sitten jo sopan ainekset koossa.

En ole googlaillut mitään pitkään aikaan, koska 22.12. ultran jälkeen on ollut kaikin puolin seesteinen ja luottavainen olo. No, nyt sitten luin keskustelupalstoja muutaman tunnin ajan, ja tuntui siltä, että kaikki, joiden oireet ovat loppuneet yhtäkkiä, ovat saaneet keskenmenon. Toki paljon myös päinvastaisia kokemuksia, mutta huolestuneet aivot suodattavat positiiviset esimerkit kohtuullisen tehokkaasti. Huoli vain kasvoi kasvamistaan.

Noin tunti sitten olin täysin vakuuttunut, että kaikki on mennyt päin persettä. Harkitsin vakavasti uutta ultraakin, ja ajattelin että huomisen loppiais-miniloma on täysin pilalla. Puhumattakaan siitä, että en olisi enää raskaana. Sain kuitenkin mielenrauhan hieman yllättävältä taholta.

Olen etsinyt siskoni kotidopplerilla sydänääniä jo joulusta saakka (rohkaistuneena keskustelupalstojen väitteistä, että joku olisi kuullut sydänäänet kotilaitteella jo rv 7+), mutta mitään ei ole vielä kuulunut. En ole tätä ennen ollut siitä mitenkään huolissani, koska tiedän, ettei sydänääniä usein kuulla kuin vasta hieman myöhemmin. Tänään aamulla äänten kuulumattomuus kuitenkin vain vahvisti paniikkiolotilaani.

Oli jo täysin luovuttajafiilikset, kun äsken päätin vielä kokeilla sydänäänten etsintää dopplerilla. En uskonut, että mitään löytyisi, kun aamullakaan ei tärpännyt. Mutta kuinka ollakaan, melkein heti etsimisen aloitettuani, kuulin tasaisen ja nopean jumputukset, Pienen sydänäänet!!! Olin niin helpottunut, että itkuhan siinä tuli. Ne kuuluivat paljon ylempää, kuin olin odottanut, noin viisi senttiä häpyluun reunasta ylöspäin. Toisaalta, kun kuuntelin uudemman kerran, niin ne olivat taas siirtyneet ihan häpyluun reunan tuntumaan. Laskin pulssiksi useaan kertaan noin 180, mikä taitaa olla ihan normaali syke näillä viikoilla, eli siis rv 9+1 tänään.

Tuntuipa hienolta vihdoinkin kuulla Pienen sydämen lyövän <3 Kyllä tämä tekee päivästä loppujen lopuksi hyvän, vaikka alku olikin hirveä. Jo eilen alkanut päänsärky tosin jatkuu edelleen, vaikka nukuin töissä 3-4 tuntia ja kotona vielä toisen mokoman. Panadol ei auta juuri yhtään, mutta lämmin kauratyyny on kiva :)

Nyt vain odottelen, että saan hakea miehen töistä, ja kertoa iloisia uutisia. Ja täytyyhän miehenkin saada kuulla Pienen jumputus <3

9 kommenttia:

  1. Ihanaa että löysit äänet!! Minulla on tuo alkuraskauden raastava epävarmuus vielä muistissa, olen nyt kyllä jo rv 37 eli loppusuoralla, mutta ivf-hoidoilla raskaana ja tuska vieläkin muistona. Oireey tulivat ja menivät, pahoinvointi hävisi välillä kokonaan noilla viikoilla, saattoi mennä montakin päivää.. Paniikki sen mukainen. Sitten oireita taas tuli. Vaihtelu kuuluu asiaan. Päivä kerrallaan, voimia!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä voin nyt olla stressaamatta oireista/niiden puuttesta niin paljon :) Toisaalta stressin aihetta ei ole ennen tätä juuri ollut, koska on ollut selvät oireet. Kiva kuulla, että sinullakin vaihdelleet oireet tuolla tavalla. Onnea loppuraskauteen <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ihanaa! :)

      Harkitsin aikoinaan dopplerin hankintaa, mutta maltoin mieleni. Elin siinä uskossa että kunhan ympärivuorokautinen pahoinvointi vaan jatkuu, niin kaikki on hyvin. Yllättäen rv 11+1 tunsin aivan häpyluun yläpuolella pientä koputusta ja hetken päästä uudelleen. Pieni siellä päätti helpottaa äidin murehtimista ja alkoi ilmoittaa itsestään. <3 Sen jälkeen päivittäiset liikkeet pitivät murheet poissa. :) Esikoisen ekat liikkeet tunsin rv 15+0. Silloin en kyllä tuntenut moneen päivään uudelleen mitään.

      Poista
    2. "Kätevää" kun toisen kohdalla tunsit liikkeitä noin aikaisin! Eikös tuo rv 15+0 ole ensimmäisen kohdallakin aika aikaisin? Minä saan varmaan odottaa liikkeitä vielä tooosi pitkään ;) Mutta tämä lainadoppler on kyllä ihan pelastus! Toisaalta se voi aiheuttaa myös lisää murhetta ja huolta, jos sydänääniä ei sitten joku päivä löydykään... Mutta toistaiseksi kaikki hyvin :)

      Poista
    3. Olihan tuo esikoisen aikaankin kohtalaisen aikaisin. Tosiaan sen jälkeen meni monta päivää ennen seuraavaa tuntemusta ja aika kauan ennen kuin alkoi tuntua päivittäin. Riippuu käsittääkseni myös istukan sijainnista koska alkaa tuntua.

      Poista
  3. ihana että löysit pienen sykkeet! <3 Minulla kävi niin että 10rv löysin sykkeet ja viikon verran sain aina kuulumaan kun kuuntelin. sitten ei enää kuulunut ja yritin aatella et kaikki olis hyvin. oottelin viikon np-ulrtaan, vaikka aavistelin pahinta... molemmat pienet olivat menehtyneet :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, otan osaa :( onhan tämä kotona kuunteleminen vähän uhkapeliä siinä mielessä, että mitä jos sitten joku päivä ei sydämenlyöntejä kuulukaan... Olen kuitenkin dopplerin ansiosta tällä hetkellä niin rauhallisella mielellä, etten haluaisi siitä luopuakaan... lopputulostahan se ei kuitenkaan muuta.

      Poista