keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Vähän verta

Maanantai-iltana, kun kävin vessassa, pikkuhousuissa oli verta. Kaikki tuntui hetkeksi pysähtyvän, ja vain katselin hyvin hennon vaaleanpunaista länttiä ja mietin, mitä tämä kaikki oikein merkitsee. Hyvin nopeasti muistin, että olimme ehkä noin tuntia aiemmin olleet yhdynnässä. Ja että (edelleenkin) käytän sekä Primaspania että Klexanea. Menin mieheni luokse, kerroin havainnostani ja kysyin mitä hän tästä oikein ajattelee. Päädyimme yhdessä samaan lopputulokseen, kuin minä itsekseni hetkeä aiemmin: ei ole mitään syytä menettää yöunia tämän asian vuoksi.

Onhan jopa ihmeellistä, että vuotoa ei ole tullut aikaisemmin yhdynnän jälkeen, kun kuitenkin käytän verenohennuslääkitystä. Kun esimerkiksi niistäessäkin tulee nykyisin aina verta nenästä. Mitään kipuja ei ole ollut. Pienen sydänäänet kuuluvat kuten ennenkin. Raskausoireet ovat ennallaan (eilen  oksensin aamupalan jälkeen). Ja mikä parasta, vuoto oli todellakin hyvin pientä. Eilen pikkuhousunsuojaan tuli muutama läntti ruskeaa, mutta pyyhkiessä ei mitään. Sen jälkeen ei ole tullut mitään vuotoa. 

En ole huolissani. Olen todella ihmeissäni, miten en ruvennut panikoimaan, juuri ollenkaan. Nukuin toissayön hyvin, ja viime yönä päivystyksen aikana tuskin enää muistin koko asiaa. Ehkä tämä oli  epäsuora vinkki, että minun tosiaan kuuluisi lopettaa Klexane. Mutta kun en haluaisi. Tänään lääkäri soittaa minulle rutiinilabroistani. Kysyn samalla Klexanesta. Jos vaikka jatkaisin vielä seuraavaan ultraan.

Onko muilla kokemuksia (oletettavasti harmittomista) raskaudenaikaisista vuodoista yhdynnän jälkeen?

7 kommenttia:

  1. Mulla tuli just vähä aikaa sitten vaal.punaista verta seksin jälkeen..Taitaa limakalvot olla vaan herkillä!:)Viikkoja nyt 16+2.

    VastaaPoista
  2. Kohdunkaulakanavan verekkyys ja pehmeys muuttuvat raskauden myötä. Yhdynnän jälkeinen vuoto on tuolloin hyvin tavallista, joten sen suurempaa huolta asiasta ei minunkaan mielestäni tarvitse kantaa :)

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla että muillakin ollut samanlaista :) Loogisesti kun ajattelee, niin pitäisi olla aika tavallinen oire.

    VastaaPoista
  4. Siis meillähän oli kunnon verilöyly, ja silti vauvalla kaikki ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, muistan tuon :( Onneksi ei ollut mitään ikävää kumminkaan. Tämä meidän juttu on kyllä ihan pientä siihen verrattuna :)

      Poista
  5. Eilisestä lähtien olen vihdoin saanut itsekin dopplerilla sikiön sydänäänet kuulumaan. Se vaatii kohdallani äärimmilleen täynnä olevan rakon, jotta kohtu työntyy ylöspäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että sait äänet kuulumaan! Millä viikolla olet?

      Itse en ole tainnut kokeilla dopplerilla koskaan silloin, kun rakko on ihan täynnä, silloin kun tuntuu, että alavatsalla ei muuta ole kuin se rakko ;)

      Poista