perjantai 5. kesäkuuta 2015

Malttamaton

Tosi monella blogikaverilla on tällä hetkellä piinapäivät menossa. En malttaisi odottaa, että pääsen taas itsekin piinailemaan :) Ultra jo maanantaina, jännittävää! Tänään olen päivystysvapaalla eikä viikonloppuna ole töitä, sen sijaan paljon mukavaa ohjelmaa, joten aika menee varmasti nopeasti. Eikös se nyt ole niin, että lääkkeellisessä kierrossa siirtopäivä päätetään ultran perusteella? Vai olenko väärässä?

Yllättävän hyvin olen sietänyt estrogeenihoitoa. Tänään on taas laastarinvaihtopäivä. Oikeastaan en ole huomannut mitään selviä oireita. Rinnat ovat mahdolllisesti epätavallisen arat kierron vaiheeseen nähden, mutta ei muuta. Mieliala oli tässä parina päivänä ikävän levoton, mutta sen panen kyllä monen pientä stressiä aiheuttavan seikan piikkiin. 

Tiedän kyllä, että jos nyt oikein rupeaisin miettimään tosiasioita, niin saisin kyllä mieleni surulliseksi ja siihen liiankin tuttuun miksi-juuri-meidän-piti-saada-lapsettomuus-vaivoiksemme-moodiin. On kuitenkin niin paljon helpompi elää, jos pystyn ajattelemaan, että lapsettomuus on vain osa muuten enimmäkseen hienoa elämääni, kuin jos lapsettomuus määrittelisi sen kokonaan. 

Oikein pahoina hetkinä minun on kuitenkin hyvin vaikea nähdä itseni juuri muuna kuin lapsettomana.  Hallitseva tunne on silloin hirvittävä epäreiluuden kokemus, mutta mieltä kalvaa myös kysymys, että mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän surun?

Onneksi näitä pahoja hetkiä ei tule kovin usein. Ja TÄMÄ hetki ei onneksi ole sellainen. Kunhan tässä lämpimikseni kirjoittelen ;) Olen päättänyt, että tämän tekstin julkaistuani en enää ajattele lapsettomuutta tänään :) Sen sijaan on paljon muuta tekemistä, pitäisi siivota, leipoa marjapiirakka, siivota jyrsijöiden häkki ym.

Ihanaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Siirtopäivä, ei punktiopäivä. :) Juuri näin. Limakalvon paksuus tarkistetaan ultrassa ja sitten kerrotaan koska menette siirtoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hups, niin siis siirtopäivä tietenkin :) Korjaanpa tekstiin. Mitäs jos limakalvo ei ole tarpeeksi paksu? Tai siis lasketaanko siinä sitten että kuinka monta päivää sen pitää vielä kasvaa? :)

      Poista
    2. Ilmeisesti siirtoajankohta ei ole lääkkeellisessä niin tarkka vaan estrogeenihoitoa voidaan pitkittää jos on tarvis. Progesteronialoitus tehdään alkion iän mukaan, ja se taas on päivän päälle tarkka. Olikohan cochranekatsauksessa että paremmat tulokset on saatu jos limis on 8 mm tai yli ennen kuin progesteroni aloitetaan. Eli jos on liian ohut voi estrogeeniannosta kasvattaa ja hoitoa pitkittää

      Poista
  2. Siirto määräytyy alkion iän perusteella. Eli jos limakalvo on hyvä niin siitä esim. 3 tai vaikka viisi päivää niin voisi olla siirto, riippuen minkä päiväsiä sulatetaan :) mulla limakalvo on aina ollut hyvä niin en sit tiiä miten tehään jos limakalvo onki liian ohut ;o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli eikös se mene sitten niin että mitä nuorempi alkio niin sitä aiemmin siirretään? Tai siis loogisesti ajatellen... :)

      Poista
  3. Tuttuja tuntemuksia nuo mistä puhut. Minulla tosin mieli hanaa vastaan tuon lapsettomuusidentiteetin kanssa nyt kun olemme hoidoissa ja on niin paljon, mitä voidaan yrittää tehdä sen eteen, että lapsen saisimme. Mutta vielä kun mikään onnistumisen osalta ei ole varmaa, jossain kyllä luikkii joku pirulainen, joka pakottaa valmistautumaan pettymykseen ja siihen, että elämä jatkuu lapsettomana.

    Toivottavasti on huomenna teillä hyviä uutisia ja tiedät sitten tarkemmin milloin pääset siirtoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epävarmuus taitaa olla se ikävin puoli tässä touhussa. Helppoahan odottaminen olisi, jos voisi varmasti tietää, että lapsia on joskus tulossa :)

      Poista