keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Siirtoon!

Soitto Fertinovasta tuli aikaisemmin kuin olin odottaunt. Kaksi alkiota oli kuulemma sulatettu, se 4-soluinen ja yksi 2-soluinen. Molemmat selvisivät sulatuksesta, mutta vain toinen oli jatkanut jakautumista. Hämmästyin, kun se olikin se 2-soluinen, joka oli jakautunut! Alkuperäinen 4-soluinen oli ennallaan, eli se menee roskiin.

Olen tietysti tosi tyytyväinen, kun siirtoon päästään, ja että toinen alkio oli jatkanut kehitystään, mutta silti myös harmittaa. Alun perin minulle sanottiin, että juuri tuo 4-soluinen olisi se "paras" meidän alkioista, ja sitten käy näin. Mutta eihän näitä asioita toki voi etukäteen tietää. Positiivista on se, että noista 2-soluisistahan puhuttiin siihen malliin että saa nähdä mitä niistä tulee. Pakkasessa on siis kaksi 2-soluista jäljellä, ja veikkaisin että ne sulatetaan molemmat mahdollista seuraavaa siirtoa varten. Jos molemmat selviävät, niin ehkä voisi sitten siirtääkin molemmat yhtä aikaa?

Mutta mitäs minä nyt jo seuraavasta siirrosta puhun, kun tämä ajankohtainenkin on vielä tekemättä! Jotenkin vain se seikka, että 4-soluisesta ei ollutkaan mihinkään, ravisteli ennakkokäsityksiäni ja olo on hämmentynyt. No, tärkeintä tietysti on se, että siirto toteutuu. Sehän oli juuri se toivomani synttärilahja :)

12 kommenttia:

  1. Hyvä juttu, että pääset siirtoon! :) Ja hyvää syntymäpäivää!

    VastaaPoista
  2. Ihmettelen tosissaan, miten on kaksisoluisena jo pakastettu. Oliko se mahdollisesti perjantaipäivä, vai mistä tuo aikainen pakastaminen johtui? Ja eikö tosiaan ollut toivoa, että tuo nelisoluinen olisi tuosta vielä lähtenyt jakautumaan, että sitä olisi voinut jatkoviljellä vaikka blastoksi? Mutta joka tapauksessa hienoa, että pääsette siirtoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punktio oli kyllä maanantaina, joten en usko että viikonpäivä vaikutti pakastamisajankohtaan... Juu, mielestäni biologi kyllä sanoi että 4-soluinen menee roskiin, en tiedä sitten katsovatko sitä vielä jonkun aikaa... Mutta onneksi siirto kuitenkin toteutuu :)

      Poista
    2. Hyvää syntymäpäivää sinulle ja miehellesi! En tajunnut tuossa aiemmin toivottaa. :D

      Poista
    3. Annika, eiköhän ne hallitse homman siellä klinikalla ;) ihanaa että siirtoon päästiin, se että alkio on pakastuksen jälkeen lähtenyt jakautumaan kertoo paljon hyvää sen laadusta. Toivottavasti tästä tulee kaikkien aikojen syntymäpäivälahja :)

      Poista
  3. Hyvää syntympäivää! <3 ja hyvä, että siirto onnistuu!

    VastaaPoista
  4. Hyvää syntymäpäivää ja älä menetä uskoa siihen 2-soluiseen, se voi vielä yllättää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 eipä alkioista aina päällepäin näe missä on ainesta :)

      Poista
  5. Onnea siirtoon! 2-soluinen on selvästi sisukas, kun kiilasi isompien ohi, hyvä! Tarttuisi nyt vaan tiukasti matkaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) toivotaan että tämä yksilö pysyisi sisukkaana loppuun asti ;)

      Poista