maanantai 1. kesäkuuta 2015

Puhelu klinikalle

Soitin klinikalle kertoakseni vuodon alkamisesta, ja samalla kyselin muutamasta mieltä askarruttavasta asiasta. 

Primaspan jatkuu entisellään, vaikka käytänkin Klexanea. Taukokiertoa ei hoitajan mukaan tarvitse pitää lääkkeelliseen kiertoon tehtyjen PAS:ien välillä, olettaen, että S-hCG on aivan matala. Käytännössä se käy minun kohdallani niin, että jos veritesti on negatiivinen, niin Estradot-hoito loppuu, ja se aloitetaan uudelleen sitten kun vuoto alkaa. Jos taas hCG on edes hieman koholla, niin Estradot jatkuu joko siihen asti että kemiallinen raskaus varmistuu tai raskausviikolle 10-12 silloin jos raskaus alkaa. Kemiallisen raskauden jälkeen seuraava PAS voidaan tehdä sitten kun hCG on normaalistunut (eli kai käytännössä vasta tauokierron jälkeen?).

Nykyisellä aikataululla kaksi peräkkäistä PAS:ia taitaa silti olla mahdottomuus, koska klinikan kesäloma osuu juuri silloin, kun toinen siirto pitäisi tehdä. Näin olen laskeskellut. Toivon tietysti, ettei neljättä siirtoa enää edes tarvittaisi :) Tämän kierron siirto tapahtuu hyvin todennäköisesti juhannusviikolla. Ultraan voisin mennä kp 11 eli viikon päästä maanantaina, jos se vain ultraavalle osapuolelle sopii ;)

Vaikka aina pitäisikin toivoa parasta, niin olemme kuitenkin jo hieman pohtineet, mitä teemme sitten jos/kun raskaus ei edelleenkään olisi elokuussa alkanut. Silloin saisimme nimittäin olla jo yhteydessä sairaalan klinikkaan julkisen puolen hoidoista. Onpa aika mennyt nopeasti. Tottahan oletuksena oli, ettemme tarvitsisi julkisen puolen hoitoja lainkaan, mutta nyt on yhtäkkiä puoli vuotta ja pian kolme PAS:ia hujahtanut ohi tuosta noin vain.

Luulisin, että meidän ehdottomasti kannattaa olla yhteydessä poliklinikalle joka tapauksessa. Todennäköisesti joudumme vielä odottamaan jonkun aikaa ennen kuin hoitoja voidaan aloittaa. Lisäksi on edessä hoitopaikan vaihto, koska muistaakseni meidän sairaanhoitopiirimme ostaa lapsettomuushoitopalvelut Ovumiasta. Sittenhän meillä on vielä alkioita jäljellä pakkasessa. Kai ne nyt kannattaisi "käyttää loppuun", vaikkeivät mitään huippuyksilöitä olekaan (kolme 2-soluista, jos seuraavaksi siirretään 4-soluinen)???

6 kommenttia:

  1. Toivottavasti meijän klinikalla on toi sama käytäntö, ettei taukokiertoja tarvita lääkkellisten pas:sien välillä ! En oo vielä uskaltanut asiasta kysyä koska luulen meillekkin osuvan se kesätauko mahdolliselle siirtopäivälle ;s
    Mutta ei mietitä vielä niin pitkälle koska kumpikihan me plussataan tästä kierrosta ! ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :D Yksi siirto kerrallaan ;) Ja toivottavasti jää viimeiseksi!

      Poista
  2. Toivotaan että tämän siirron jälkeen ei ihan heti enempiä tarvittaisikaan :) Imeisesti julkisella ei ainakaan kaikissa paikoissa aloiteta uusia hoitoja jos alkioita on vielä pakkasessa? Jos jäljelläoleville alkioilla tulee vielä tarvetta niin voisiko niitä jatkoviljellä että säästyy turhilta siirroilta? Toki kohtu on monesti niille paras paikka. Ovumian labra on ilmeisesti tosi hyvä että jos vielä sinne "joudutte" niin siellä on varmasti hyvissä käsissä myös. Mutta uskotaan ja toivotaan että sille ei ole tarvetta! Mulla on omalla kohdalla tosi paha tapa miettiä jatkoja KUN seuraava siirto kuitenkin epäonnistuu. Nyt yritän kyllä suhtautua todennäköisesti pian alkavaan lääkkeelliseen niin että saa luvan onnistua ja mietitään jatkoja sitten myöhemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kyllä järkevältä, ettei hoitoja aloiteta julkisella jos privaattipuolelta vielä löytyy alkioita... Olen miettinyt tuota jatkoviljelyä kyllä, varsinkin kun biologikin silloin pakastuksen aikoihin sanoi, että saa nähdä mitä niistä kaksisoluisista oikein tulee. Klinikan vaihto sinäänsä ei ahdista mitenkään, toki Fertinovan henkilökunta on jo tullut tutuksi, mutta mielenkiintoista verrata, että miten toisella klinikalla hoidetaan hommat :) Jos nyt tosiaan sinne "joudumme" :) Onnea teillekin seuraavaan kiertoon!

      Poista
  3. Toivottavasti tämä kierto toisi teille plussan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Positiiviset fiilikset ainakin on tällä hetkellä! Ehkä tämä nyt toimisi, kun kerta strategiaakin vaihdettiin :)

      Poista