maanantai 8. kesäkuuta 2015

Ultra

Kävin juuri äsken ultraäänessa. Kohdun limakalvo oli vain 6,6 mm, eli paljon ohuempi kuin se on yleensä ollut tässä vaiheessa kiertoa. Estrogeenilaastarihan ei ole yhtä tehokas kuin tablettilääkitys, ja ilmeisesti tämä minun annoksenikin on tavanomaista pienempi. Ultran tehnyt gyne kysyi nimittäin, että onko annokseni kaksi 75 mikrog:n laastaria, vaikka sehän on se 100 mikrog:aa.

Odotan nyt puhelua klinikalta, että miten edetään. Nouseeko estrogeeniannos, tarvitaanko vielä uusi ultra? Voidaanko siirtopäivä päättää näillä tiedoilla? Olisi kyllä aika kurjaa mennä Tampereelle, jos siellä sitten todettaisiinkin että limakalvo on liian ohut siirtoon...

Kysyin ultraavalta gyneltä julkiselle puolelle siirtymisestä. Se sanoi että sitten kun pakkanen on tyhjä niin voimme olla yhteydessä gynen polille. Mieshän ei ole käyttänyt Clomifenia, kun koko asia jäi hieman auki alkuvuodesta. Gyne suositteli aloittamaan lääkityksen vaikka heti. Vastehan tulee noin kolmessa kuukaudessa. Ei siitä varmasti haittaakaan ole, jos sitten julkisella puolella tehdään ICSI nro 2.

Mutta nyt menen tietysti aika paljon edelle ajankohtaisista asioista. Mutta on hyvä, että tulevaisuuden varalle on ainakin näissä lapsettomuushoitoasioissa kohtuullisen selkeät suunnitelmat, jos nyt ei aina kaikilla muilla elämän osalueilla...




6 kommenttia:

  1. Minäkin mietin aina hirveän pitkälle hoitoja, vaikka kuinka pitäisi yrittää elää tässä hetkessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta on ehkä helpompikin elää hetkessä, jos tulevaisuus ei ole täysin auki :)

      Poista
  2. Minulla oli testipäivään asti lääkityksenä Zumenon, joita otin kolme tablettia päivässä. Silloin vaihdettiin päänsärkyjen takia Estradot-laastariin ja niitä minulla oli kaksi 75 mg laastaria, jotka vaihdettiin kaksi kertaa viikossa. Zumenonilla "kasvatettuna" limakalvon paksuus kp 10 oli 12 mm.

    VastaaPoista
  3. Minullakin on aina ollut suunnitelmat vuodeksi eteenpäin enkä vahingossakaan ole ajatellut, että jostain hoidosta olisin raskaana (vaikka joka kerta se on pitänyt kyllä laskea).
    toivottavasti tästä nyt tulee onnistuminen ja limis kasvaa kunnolla. Tsemppiä teille kovasti ja onnea matkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppaamisesta <3 Uskon kyllä edelleen, että tästäkin kierrosta vielä tulee jotain :)

      Poista