keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Mitähän alkioille kuuluu?

Ainakaan eilen ei Tampereelta soitettu. Pidän sitä osittain hyvänä merkkinä. Lukija jo kyselikin, miten munasolujen kävi. No, en siis tiedä, kun en ole kysynyt. Kysyminen pelottaa. Yritän elää hetki kerrallaan sen ajatuksen voimalla, että minun ja mieheni soluissa kyllä on potentiaalia: tarpeeksi saamaan aikaan kemiallisen raskauden eli todennäköisesti kohtuu onnistuneen hedelmöityksen sekä kasvattamaan alkion viikolle 8. Että kyllä niistä jotain varmasti tulee. Ehkä.

Osa varmaan pitää minua pöhkönä. Että olisi parempi kysyä tuloksia, kuin olla huolissaan. Mutta juttu on se, että jos saan oikein huonoja uutisia, niin sitten vasta pelottaakin. Sitä paitsi en voi vaikuttaa mitenkään siihen, mitä Tampereella tällä hetkellä tapahtuu. Enkä halua pilata kohtalaisen luottavaista olotilaani.

Paino oli aamulla noussut ehkä 1,5 kiloa eilisaamusta, ja vatsan turvotus, joka yleensä häipyy yön aikana, on paikoillaan edelleen. Eilisillan aikana se tuohon kehittyi. Vatsa on painellen arka, mutta kipulääkettä ei ole tarvinnut ottaa. Eilen vatsan oli ihan löysällä. Tänään aamulla oli vähän huono olo, mutta se helpotti heti, kun tuli taas kunnon vesiripulit. Mistäköhän vatsaoireet nyt sitten johtuvat?

Yritän juoda paljon. Tänään on jo mennyt varmaan litra :) Tavoitteena vähintään kolme litraa. Ettei vaan pääsisi kehittymään edes lievää hyperiä. Maanantaina ei vatsaontelossa ainakaan ollut yhtään nestettä, mikä on hyvä merkki. Ihottuma on kivasti vaalentunut. Täytyykin muistaa sanoa mahdollisesti allergisesta reaktiosta kun menen Tampereelle seuraavan kerran.

Siirto on siis suunniteltu perjantaille, mutta hoitaja sanoi maanantaina, että jos näyttää siltä että torstai olisi parempi siirtopäivä, niin sitten he tietysti ilmoittavat. Ja sen ilmoituksenhan sitten pitää tulla viimeistään tänään. Eli jos eivät soita, niin silloin ainakin joku alkio on niin elinkelpoisen näköinen, että se todennäköisesti selviää myös perjantaille. TIEDÄN, olen ihan outo. Mutta en soita ja kysy alkioista. EN VARMASTI SOITA.

7 kommenttia:

  1. Ekan icsi:n tuoresiirto tehtiin kaksipäiväisellä alkiolla. Punktio oli ke ja siirto pe. Muut pakastettiin siirtopäivänä. Ekalla kerralla kaikki 6 alkiota olivat top-alkioita. Tuoresiirrosta tuli tuulimunaraskaus ja esikoisemme sai alkunsa ekasta pas:ista. Alkio otettiin sulamaan edellisenä päivänä ja siirtopäivänä se oli tuplannut solunsa.

    Tokassa icsi:ssä siirrettiin kolmipäiväinen alkio. Punktio oli pe ja siirto ma. Kummallakaan kerralla en soitellut perään. Ajattelin että on parempi olo, kun toivoo parasta. Esikoisen myötä ajattelin että tämähän käy helposti, mutta toisella kertaa vaadittiin viisi siirtoa ennen tärppiä. Siirretty alkio oli paras siihen mennessä siirretyistä. Paljon pitää sattua kohdilleen, jotta ihme tapahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttikohan siirtoajankohtaan se että punktio oli perjantaina, mitä luulet? Toisaalta meilläkin olisi varmaan siirretty ekassa hoidossa kaksi- tai kolmipäiväinen alkio, jos siirto olisi toteutunut...

      Poista
    2. Olisihan sen siirron voinut tehdä myös päivän tai kaksi myöhemminkin. Mutta ei tietenkään päivää aiemmin. :)

      Poista
  2. Saanko kysyä keksi, millä perusteella sun alkiot viljellään noin monta päivää, kun mulla oli heti alussa selvä että "kaksipäiväiseksi ja yksi per olki".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teillä tehtiinkin noin... Taustalla voi hyvinkin olla se, että meillä ekoista siirroista ei tullut edes kemiallisia, ja pidemmällä viljelyllä vältettäis ne ihan turhat siirrot. Toisaalta tää meidän gyne jotenkin tykkäsi että yksityisellä tehtiin oudosti, vaikka olikin vasta eka hoito kyseessä? Teillä ainakin vaikuttaisi olevan ihan eri juttu! Muuta selitystä en pitkälle viljelylle saanut, kuin että se olis parempi. Ota sitten siitä selvää :)

      Poista
  3. Annika, sinua olen bongannut monen lapsettomuusblogin kommenteista ja haluaisinkin kysyä tarinaasi hoitojen taustalla ja minkälaisia alkioita (solumäärät) siirrettiin toista lasta yrittäessänne? Tuliko kemiallisia raskauksia ennen plussaa vai tyylipuhdasta negaa ennen raskauteen johtanutta siirtoa? Siirrettiinkö eri siirroissa 1 vai 2 alkiota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekasta icsi:stä jäi pakastimeen 4 alkiota, jotka oli pakastettu pareittain kaksipäiväisinä 4-soluisina top-alkioina. Ekalla kerralla toinen alkio selvisi täysin sulatuksesta ja oli tainnut tuplata solunsa seuraavaan päivään mennessä. Toista yritettiin viljellä pakastuskelpoiseksi, mutta se menetettiin. Testasin pari päivää ennen virallista testipäivää puhtaan negan, kuten myös virallisena testipäivänä.

      Tokalla kerralla toinen selvisi taas täysin sulatuksesta, mutta toinen menetettiin heti sulatuksessa. Taas pelkkiä negatestejä.

      Sen jälkeen tehtiin toinen icsi ja tuoresiirrossa siirrettiin 3-päiväinen top-alkio. Taas puhdasta negaa kaikki testit.

      Seuraavaksi siirrettiin 4-päiväinen täysin selvinnyt alkio, joka oli seuraavaan päivään mennessä saanut vain yhden solun lisää. Ei ollut suuria toiveita sen suhteen ja negaa taas tuli. Siinä vaiheessa alkoi jo usko rakoilla.

      Viidennessä pas:issa siirrettiin 3-päiväisenä pakastettu alkio, joka oli jakautunut siirtoon mennessä niin hienosti, ettei solumäärää pystynyt enää laskemaan. Olisiko ollut morula siis. Testasin vasta pp 14 ekan testin ja kirkas plussa tuli. Aiemmissa ei ollut mitään kiinnittymisyritystä. Vasta viimeinen pas oli lääkkeellinen.

      Poista