sunnuntai 22. marraskuuta 2015

pp2: Turvottaa

Onpa hassua, että alkionsiirrosta ei ole edes kahta ja puolta vuorokautta. Tuntuu kuin siitä olisi paljon pidempi aika. Punktiosta sen sijaan alkaa olla jo viikko. Vatsa on pinkeä kuin pallo. Olen yrittänyt harrastaa hieman kevyttä liikuntaa ja saada vatsaa toimimaan muilla konsteilla, mutta ei kovin hyvällä menestyksellä. En sitten loppujen lopuksi ole edes varma, onko kyseessä ummetus, vaiko vain punktioon liittyvä turvotus. Ärsyttävä oire syystä riippumatta.

Pitikin muuten mainita, että punktion jälkeinen vuoto oli todella niukkaa. Ei yhtään kirkasta verta, vain minimaalisia määriä rusehtavaa. Viimeksi vuoti selvästi enemmän, mutta se liittyi melko varmasti Primaspaniin, jota olin vahingossa käyttänyt ennen punktiota.

Pistin tänään Gonapeptylin. Alkio on siis (hyvässä lykyssä) tänään kuuden päivän ikäinen. Olisipa kaikki hyvin. Nyt ei voi muuta kuin jatkaa Lugesteronien käyttöä ja toivoa parasta.

5 kommenttia:

  1. Pistitkö tuon Gonapeptylin mihin aikaan? Minulla ei ollut merkitty minun kalenteriin kuin ruksi torstain kohdalle, eli onkohan ajalla niin väliä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko että kellonajalla on niin väliä, kun kyseessä on kuitenkin lääke, jonka arvellaan voivan edesauttaa alkion kiinnittymistä (ja pistetään siksi kun alkio on kuuden päivän ikäinen), mutta josta ei ole vielä tarpeeksi tutkimustietoa olemassa. Mutta ei siitä haittaakaan pitäisi olla, ja siksi sitä vissiin käytetään. Itse taisin pistää joskus iltapäivällä :)

      Poista
    2. Minulla pistospäivä on vasta huominen! :o Onkohan näissäkin päivissä eroja..? Lasketaanko alkion ikä siitä punktio päivästä vai vasta seuraavasta? (taas ihan ulalla).

      Poista
    3. Mielestäni se laskestaan niin, että punktiopäivä olisi päivä 0 ja niin edespäin, joten silloinhan sinullakin alkio on huomenna kuuden päivän ikäinen, vai laskinko väärin?

      Poista