keskiviikko 2. joulukuuta 2015

pp12: Vaihteleva vointi

Aamulla oli taas tosi huono olo, aamuyöstä yökkäsin vessassa, toisaalta myös vatsa oli löysällä. Suu oli herätessä rutikuiva, oli yleisesti heikko olo ja silmissä mustui. Ei auttanut kuin aloittaa kunnon "nestehoito". Join muutaman tunnin aikana yli kaksi litraa nesteitä ja nukuin vähän lisää. Lopun päivää olo on ollut ihan siedettävä. Vatsa on kyllä taas samanlainen pömppö kuin ennen tyhjennystä, valitettavasti. Jos oloni olisi jatkunut koko päivän kuten aamulla, olisin varmasti soittanut sairaalaan. En kyllä missään nimessä haluaisi takaisin osastolle. Gyne kyllä sanoi, että jos sinne vielä päädyn, niin ehkä riittäisi vain suonensisäinen nesteytys eikä dreeniä enää tarvitsisi laittaa. 

Aamulla melkein kaikki ruoka tuntui ällöttävän, olisin mieluiten vain juonut jotain hedelmäsmoothieita. Eilen taas himoitsin kaikkea hyvin suolaista, ja söin mm. oliiveja ja soijakastiketta :)

Tein aamulla taas uuden raskaustestin, ja se oli tummunut hyvin eilisestä (kuvaa en nyt saa tähän liitettyä... murr). Tokikaan en voi suoraan verrata näitä kahta testiä, kun tein eilisen vasta iltapäivällä. Varmasti silti hyvä merkki.

Yksi asia, mistä olen hieman huolissani on se, että rinnat tuntuvat edelleen aika normaaleilta. Eikö niiden nyt jo tässä vaiheessa pitäisi olla aika arat? Niin on aiemminkin ollut. Perjantai kammottaa edelleen ja mahdollisesti vielä aiempaa enemmän. Olen myös pohtinut, että uskallanko tehdä huomenna taas uuden testin aamupissasta. Jos se olisi entisestään vahvistunut, voisin olla perjantain suhteen hieman levollisemmin mielin, mutta jos ei, niin siitähän vasta paniikki syntyisi.

11 kommenttia:

  1. Hcg-arvoni oli 980 tänään (pp 13, siirretty 2 5-päiväistä blastoa), RFSU:n testi silti vain haamu. Pregnyl-kotikoetta en ole vielä ehtinyt tehdä. Toivottavasti hyper-oireesi lieventyvät pikimmiten!

    VastaaPoista
  2. Mälsä juttu tuo hyperi. :/ Minulla on ollut punktiosta asti ripulia, mutta lääkäri uskoi sen johtuvan siitä Lugesteronista, kun siinä on sitä pähkinäöljyä. Nyt toivon että tuo Crinone alkaisi vaikuttamaan, ja Luget poistuisi elimistöstä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ripuli helpottaa! Muistan muuten itse että ihmettelin tuota ainesosaa Lugesteronissa. Eihän pähkinäallergia ole mitenkään epätavallinen, ja osalla aiheuttaa oikein pahojakin oireita.

      Poista
  3. Ihan alkuun, onnea plussasta! Ja ei kannata liikaa tulkita oireita tai oireettomuutta. Itsellä rinnat oli ihan lapaset vielä rv 9+ ja vuotelin vertakin.. Olin niin varma ettei kohdussa elämää ole, mutta eka otettu hcg olikin yli 70000 (alkoi kaksosraskautena, siksi noin hurja arvo) ja nyt pieni tuhisija, joka kotiin asti saatiin nukkuu tuolla pinniksessä <3
    tsemppiä hurjasti ja voimia hyperistä toipumiseen!

    VastaaPoista
  4. Onnea plussasta! Minulla rinnat alkoivat aristaa tokassa raskaudessa ennen plussaa, ekassa eivät lainkaan missään vaiheessa (kumpikin luomuraskauksia). Eli ei mielestäni kannata huolestua (no, helpommin sanottu kuin tehty). Toivon parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti olisi vain normaalia oireiden vaihtelua eri raskauksissa :)

      Poista
  5. Heippa! Onnea raskaudesta, aivan mieletön juttu!❤️

    Älä huoli, myös minulla kaksi (luomu)raskautta takana ja ekassa rinnat eivät kipeytyneet juuri ollenkaan ja kasvoivatkin vasta rv 20 (eka raskausoirekin oli tuolloin se, että rinnat EIVÄT kipeytyneet ennen menkkojen, kuten normaalisti tekevät). Toisessa raskaudessa rinnat kasvoi ja kipeytyi (tai ehkä nännit lähinnä) jo ekoilla viikoilla!

    Sinulla ei ole mitään syytä olla huolissasi. Testi on jo nyt ehtinyt tummua ja pahoinvointikin on jo noin aikaisin alkanut - erittäin hyvältä vaikuttaa!�� Mulla on hyvä fiilis tästä!

    VastaaPoista
  6. ..oho, kaksi kysymysmerkkiä piti olla hymiö, hehe!

    VastaaPoista