perjantai 11. joulukuuta 2015

Idioottiolo

Olipa taas henkisesti raskas päivä. Mistä aloittaisin? No, aamulla tein sen Clearblue digitestin, kuten olin sunnitellutkin. Se näytti taas 2-3 viikkoa raskaana, ja tästähän sitten masennuin. Aamulla menin labraan, ja sen jälkeen päätimme vielä vilkaista parin kollegan kanssa ultraäänellä, että miltä vatsassani näyttää. Asetukset olivat tietysti väärät ja anturi oli väärä ja tekijät kokemattomia, mutta kun itse sitä anturia vatsalla pöyrittelin, niin mielestäni kohdussa näkyi jonkinmoinen pallukka. Tämän tutkimuksen luotettavuus ei tietysti ollut kovin korkea.

Lähdin kotiin ristiriitaisin tuntein. Jo automatkalla kotiin tuli sellainen olo, että nyt tämä asia on selvitettävä. Juuri ja juuri sain kengät jalasta, kun jo istuin koneella varaamassa aikaa yksityiselle gynelle. Ihme ja kumma, vapaa aika löytyi jo tunnin päästä! Niinpä istuin kohta uudelleen autossa matkalla keskustaan, jo toisen kerran saman aamupäivän aikana.

Selitin gynelle mikä on tilanne, ja tietysti itkin ja tunsin itseni typeräksi. Gyne kuitenkin lohdutti ettei tässä mitään typerää ole, ymmärsi kyllä huoleni. Sitten ultrattiin. En uskaltanut katsoa ruutuun ollenkaan, mutta kun ultraus vain kesti ja kesti ilman että gyne sanoi mitään, niin alkoihan se jo näyttää aika pahalta. 

Vihdoin gyne sanoi että ei kyllä valitettavasti löydä kohdusta oikein mitään, limakalvo kyllä on paksuuntunut, mutta ei muuta. Ruutu käännettiin minua kohti, ja gyne vielä jatkoi anturin kääntelyä. Sitten kuitenkin tuli näkyviin pienen pieni musta läntti, jossa ei sitten kyllä näkynyt mitään muuta kuin mustaa. Tässä vaiheessa olin jo menettänyt toivoni lähes kokonaan, eikä se musta läntti juuri lohduttanut. Gyne kyllä sanoi, että onhan vielä mahdollisuus, että siitä saattaisi kehittyä jotain. Sovimme viikon päähän kontrollin.

Lähdin kotiin aika lailla mieli maassa. Kotona soitin gynen osastolle labroista, ja hetken päästä meidän oma gyne soitti vastauksista. Melkein kaikki labrat alkoivat olla jo kunnossa, ja vatsanikin on jo paljon parempi, joten hyperstimulaatio vaikuttaisi olevan rauhoittumassa. Kerroin lopuksi siitä ultrasta, ja taas tuli itku. Gyne sanoi että olisinpa vain soittanut hänelle enkä mennyt yksityiselle. Mutta kun tällainen panikointi nolotti ja tuntui että minusta on ollut jo ihan tarpeeksi vaivaa. Gyne sanoi että jos haluan, niin hän voi vielä ultrata tänään gynen polilla, ja katsotaan hCG uudelleen. Niinpä lähdin ajamaan keskustaan, jo kolmannen kerran tänään. 

Polilla tunsin itseni pieneksi lapseksi, joka on tehyt tyhmästi. Gyne läksytti minua taas herttaisella tavallaan, että miksi en soittanut. Itkin lisää. Sitten ultrattiin. Ja kohdusta löytyi kuin löytyikin raskaus ihan oikealla paikallaan, ruskuaispussi näkyi mutta alkio oli vielä vain pieni pläntti, eli ei siis sykettä tietenkään vielä näkynyt. Mutta gynen mielestä kaikki oli kuten tässä vaiheessa pitääkin. hCG oli jotain 3100, eli noussut siihen entiseen hieman hitaaseen tahtiinsa. Mutta ilmeisesti sekin on ok.

Olo on aika pöllämystynyt. Tuon yksityisen ultran jälkeen olin jo ihan varma, että tämäkin raskaus meni päin helvettiä. Sitten asiat ovatkin taas ihan hyvin ja kaikki on mahdollista. Nyt minun pitäisi kuulemma vain yrittää olla rauhallinen ja tehdä kivoja asioita, koska alkio ei pidä stressistä :) Huoli on selvästi helpottanut, ainakin toistaiseksi, mutta tunnen itseni täydelliseksi idiootiksi.

19 kommenttia:

  1. Ei saisi nauraa, mutta onpa lohdullista, että joku on melkein vielä hysteerisempi kuin minä. :D Niin se taitaa olla, että tähän paniikkiin ei auta kuin aika ja sen on vain pakko antaa kulua. Mielen rauhoittamiseen on hyvin vähän keinoja minullakaan, mutta turha ultrissa juokseminen liian aikaisin ei varmaan auta sekään... Hengittele rauhassa kun paniikki iskee ja minua on auttanut ainakin se kun olen luopunut kontrollista. En voi tehdä raskauden jatkumisen eteen mitään, joten parempi istua alas ja odottaa. Kamalaa se on, mutta kun tähän leikkiin lähtee niin kai se on vain kestettävä. Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin typerästi tein, että naura vaan :D Aluksi kuvittelin, että hyvinhän minä tämän hanskaan, mutta sitten lähti mopo käsistä :) Töihin palaaminen on kyllä pelkästään hyvä asia, saanpahan paljon muuta mietittävää!

      Poista
  2. Minua pelottaa todella kovasti keskeytyneen keskenmenon mahdollisuus. Oireet voivat huijata kehoa, vaikka alkion kehitys olisi pysähtynyt. Maanantaina menen taas ultraan, koska pelkään sairaalloisesti että viime kerralla näkyneen alkion kehitys on loppunut.

    VastaaPoista
  3. Höpsö <3 Helppoahan se on täältä huudella, että yritä nyt hetki malttaa, vaikeaa se olisi itsellekin. Toivottavasti panikointi helpottaa, kun se syke näkyy ekan kerran ultrassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sykkeen näkymiseen en taida pystyä uskomaan ennen kuin näen <3

      Poista
  4. Heippa,

    ja miljoonasti onnea raskaudesta! Lopetin oman blogini kirjoittamisen aika pian sen jälkeen, kun tulin raskaaksi, mutta jatkoin sinun tekstiesi seuraamista säännöllisesti. Pidän peukut ja pottuvarpaat pystyssä, nyt olisi todellakin teidän vuoro onnistua! Olen ihaillut erityisesti sitä, miten positiivisena olet jaksanut pysyä vaikeuksista huolimatta.

    Jään seurailemaan, miten tässä käy, olet ajatuksissani!

    "Lovely Rita" (pienuus.blogspot.com) & Poikanen 5 kk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi :) Kiva kuulla sinusta ja onnea vauvasta! <3

      Poista
  5. Voi kuinka lohdullista on ollut lukea tätä postaustasi, jonka löysin netistä omassa panikoinnissani.
    Itselleni on tehty hormoneilla tuettu PAS ja olen nyt rv10+1, mutta yhtään en osaa huokaista vaikka varhaisultrassa on sikiön sykekin kertalleen nähty. Minulla menee edelleen lugesteroneja ja progynovat lopetin viikolla. Ällövaroitus. Kas kummaa eiköhän juuri eilen aamuna ollut iltaiset luget tulleet ruskeina ulos. Vuotoa tms ei ole tuon koommin kuulunut, mutta voi sitä itkun määrää. Soittelinkin sitten klinikalle, jossa sanoivat, että jo pitkäaikainen lugejen käyttö voi tuota aiheuttaa. Pohdin jo, että lähden siltä istumalta ultrattavaksi, mutta ihme kyllä maltoin mieleni. Päätin seurata tilannetta vkolopun yli. Jos ei mitään oireita tule, niin yritän malttaa, että pääsen 29.12 nt ultraan. Kesällä kokemani kkm on kyllä tehnyt tehtävänsä, kuinka luottavainen silloin olinkaan ja nut aivan hermoheikko vaikkei olisi mitään muuta syytä kuin epävarmuus.
    Sinulle toivon ihan hirveästi onnistumista tähän yritykseen. Ihanaa, että sulla on noin osaava gynekin, kaikilla pitäisi olla noin mahtava tyyppi.
    Nyt jatkan blogisi lukemista, kun sen kerran olen löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne ja kiitos kommentistasi! Yhden tai useamman keskenmenon jälkeen on vain niin vaikea luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Se oli vaikeaa minulle jo ensimmäiselläkin kerralla :) Onnea raskaudesta, eiköhän kaikki suju hyvin ja nt-ultrasta tule ihania uutisia uuden vuoden kunniaksi :)

      Poista
  6. Mä en kehtaa edes kertoa kuinka monessa ultrassa olin viime raskaudessa. En blogiin edes kehdannu kirjottaa sitä määrää. Saatettiin hyvin käydä kaks kertaa peräkkäin :'DD ja sen minkä huomasin niin joka lääkäri sanoi ihan erijuttuja vaikka ultran välissä saatto olla 2h! Toinen sanoo että tossa selvä alkio kun toinen sanoo ettei alkiota näy ollenkaan? :DD
    Mä sain vaan enempi päänvaivaa ku kävin kokoajan ultrassa ja joka kerta tuli eri tuomiot :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ultra on niin paljon kiinni laitteesta mutta myös tekijästä. Oho, vai kävitte ultrassa parin tunnin välein :D Se on varmaan ennätys :) Mutta ymmärrän kyllä ;) Ihailen todella niitä, jotka jaksavat odottaa nt-ultraan asti käymättä ollenkaan ultrassa sitä ennen :) Itse kun mielellään kävisi joka ikinen päivä...

      Poista
    2. No niimpä sepäs se ku kaikki oli eri asetuksilla. Ja sillonku käytii muutaman tunnin välein nii olin ite päättäny että se on keskeytyny. oli pakko käydä toinen tuomio ja kumpiki sanoi ihan eri juttuja mutta mä olin sillonkin oikeessa :D keskeytynyt se oli sillon jo ! :/
      enää en pysty luottaa jatkossa edes ultriin, yritän mennä oman vaiston mukaan joka on tähän asti pitäny paikkansa :`DD

      Poista
  7. Itse olisin toivonut enemmän kuin mitään muuta että raskauteni olisi tällä(kin) kertaa jatkunut, mutta kun ei niin ei. Paniikkia, stressiä, itkua, lamauttavaa pelkoa ja lopuksi tuomio ja tyhjennys jälleen kerran. Kuinka vapauttavaa on on olla just nyt, fiilikset löytyy blogistani.

    En osaa oikein sanoa muuta kuin rautaisia hermoja sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rautaisia hermoja tarvitaan! Ihanan positiivinen postaus tuo sinun edellisesi :)

      Poista
  8. Minusta sinulla ei kyllä ole mitään syytä tuntea itseäsi idiootiksi :) Minusta on parempi selvittää senhetkinen tilanne kuin murehtia ja arvuutella raskauden tilannetta, vaikkei se lopputulokseen vaikutakaan. Itse tein digitestin viikoilla 5+1 ja se näytti 2-3. Paniikissa ja varmana udesta kkm laukkasin silloin jo ultraan vaikka piti odottaa vielä viikko.. Siellä näkyi juurikin ruskuaispussi mutta ei vielä alkiota. Hcg oli jo 4000 eli ei tuohon CB tosiaan kannata liikoja luottaa. Vuotojen takia kävin ultrassa vielä viikoilla 6+1 ja 7+jotain. Sitten sentään maltoin pitää pienen tauon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka eiliset edesottamukseni edelleen nolottavat, niin sainhan sentään ainakin vähän mielenrauhaa :D Aika jännä että CB edelleen näytti sinulla 2-3 vaikka hcg oli jo noin korkea! En kyllä jatkossa luota noihin testeihin ollenkaan...

      Poista
  9. Voisin kuvitella, että mä voisin olla just tollanen et ravaan oman mieleenrauhani vuoksi ultrissa ekstraakin :)Ihanaa, et muillakin on samaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen päättänyt kestää vielä sen reilun viikon, ei enää hairahduksia :D

      Poista