maanantai 28. joulukuuta 2015

Rv 8+0

Tänään alkoi jo yhdeksäs raskausviikko. Pikkuhiljaa alkaa taas mietityttää, että onko tuolla masussa ketään. Mikään ei tosin viittaa siihen ettei olisi. En ole juuri hermoillut.

Tänään aamusta tuore ananas tuli samaa tietä ylös kuin oli mennyt alas hetkeä aiemmin. En ole tähän mennessä vielä kertaakaan oksentanut, joten hetken ehdin ajatella, että ehkä tämä onkin se norovirus, jota lähipiirissä on kiertänyt. No, heti oksentamisen jälkeen söin ananakset loppuun ja päälle pari voileipää ja jogurttia, ja sitten lähdimme uimahalliin. Joten ei tainnut olla norovirusta :)

Eilen säikähdin aika pahasti, kun vessareissulla löysin pikkuhousuista pari tippaa kirkasta verta. Aika nopeasti tajusin kuitenkin, ettei se veri emättimestä ollut peräisin, vaan hieman taaempaa. Hyperstimulaation aikaan ripuloin varmaan pari viikkoa putkeen, ja takapuoli oli kyllä kovilla ;) Silloin tuli pyyhkiessä verta ihan päivittäin. Nyt kun on vielä sekä Klexane että Primaspan käytössä, niin saan kyllä tosi helposti mustelmia, ja nenästä tulee aina verta niistäessä.

Klexanen jatkosta en ole vieläkään ihan varma. Gynen kanssa oli puhetta että sen voisi lopettaa sitten, kun Fidd-arvo on normaalistunut. Se on ollut minulla yli 4, mutta pikkuhiljaa laskemassa, ja onkin ollut ainoa enää seurattava verikoe. Jos itse tapaisin potilaan, jonka Fidd on yli 4, niin olisin ihan varma, että henkilöllä on veritulppa tai syöpä, mutta hyperstimulaatiossa Fidd kuvaa kuten yllämainituissakin tiloissa hyytymisjärjestelmän aktivaatiota ja ns. "kuuluu asiaan". Siksi sitä estolääkitystäkin tarvitaan. 

Omasta puolestani voisin pistellä Klexanea ihan viimeisille raskausviikoille saakka. Eihän sitä koskaan tiedä, mikä aiheutti sen ensimmäisen keskenmenon. Mutta katsotaan nyt. Jos raskaus tästä jatkuu, niin keskustelen toki niidenkin kollegoiden kanssa, joiden seurannassa "normaalisti" käyn. Primaspan on kai kuitenkin tarkoitus lopettaa vasta muutamaa viikkoa ennen synnytystä.

Huomenna taas töihin loman jälkeen. Ei se tunnu kovin pahalta. Tällä hetkellä olen kuitenkin sellaisessa mielentilassa, että jokainen päivä ilman ongelmia on voitto. Töissä päivät kuluvat yleensä nopeasti. Toivon tietysti, ettei tämänaamuisesta oksentamisesta tule tapaa. Se saattaisi hankaloittaa varsinkin päivystämistä. Olen varannut itselleni tosi monta päivystystä tammikuulle. Ehkä ajattelin, että onpahan minulla silloin paljon muuta ajateltavaa, jos raskaus olisi keskeytynyt heti alkuunsa. Saa nähdä, miten selviän noista kaikista... Tässähän pitäisi kai yrittää välttää ylimääräistä stressiä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti