torstai 3. joulukuuta 2015

pp13: Ainakin hetken helpotus

Olen taas osastolla, samassa huoneessa ja samassa pedissä. Miten tässä näin kävi? Oikeastaanhan vatsa on ollut sama pömppö eilisestä lähtien. Katselin tilannetta vielä tämän aamupäivän, ja päätin sitten soittaa meidän gynelle, joka sanoi että saisin tulla polille käymään. Vatsassa oli taas aika paljon nestettä ja Hb oli uudelleen noussut, joten jouduin taas nesteytykseen. Huomenna laitetaan mahdollisesti vielä uusi dreeni vatsaonteloon.

Klexane on käytössä tukosten estoon, mutta sitä en pistä tänään illalla, sen dreeninlaiton vuoksi. Tukosriski on koholla hyperstimulaation, lapsettomuushoitojen avulla aikaansaadun raskauden ja raskauden itsensä vuoksi, ja lisäksi perustautini nostaa riskiä. Pahasti näyttää siis siltä, että jos raskaus jatkuu, niin pistän Klexanea ehkä koko raskauden, ja sitten synnytyksen jälkeen myös, jolloin tukosriski on erityisen suuri.

Tänään otettiin tietysti uudet labrat. Gyne sanoi puhelimessa, että otetaan ne mitä oli tarkoitus ottaa huomenna. Eli myös hCG. Pelotti ihan hirveästi. Arvo oli kuitenkin hyvin noussut, ja oli jotain 470. Miten olinkaan helpottunut! Eihän tämä vielä kerro kovin paljon raskauden ennusteesta, mutta ainakaan minun ei juuri nyt tarvitse murehtia vahvistumattomia viivoja testeissä tai oireiden puutetta. Hyperstimulaatio tietysti on eräänlainen "raskausoire", koska tällainen myöhään alkava tyyppi kai harvemmin kehittyy pahaksi ilman raskautta. Kuinka toivonkaan, että oireilu alkaisi pian jo helpottaa. Pieni hinta tämä mielestäni silti on, jos raskaus jatkuu normaalisti. Voisin olla todella paljon huonommassakin kunnossa.

10 kommenttia:

 1. Hienosti se HCG on kuitenkin nousussa! Tsemppiä sinne osastolle! :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä, hyvä että HCG oli jatkanut nousuaan. Ihanaa odotuksen alkua kuitenkin <3

  VastaaPoista
 3. Hyvinhän hcg nousee! Mulla oli pp13 iltapäivällä hcg noin 500, en ihan tarkkaan muista. Hyvä arvo kuulemma. Nyt menossa rv32 jo. Tsemppiä kovasti hyperiin! Minullakin oli se vaivana ja alkanut raskaus pahensi sitä, mutta tilanne tasaantui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli minun hcg ihan samoja arvoja :) Kiitos tsemppaamisesta!

   Poista
 4. Minun panikointi on saamassa aivan uudet mittasuhteet. Huomenna pitäisi olla rv 5+0 blastokystin (5 vrk) ikä siirtohetkellä huomioiden. Varasin terveystalosta aamulle ultra-ajan..mahtaakohan näkyä raskauspussiakaan vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö tuossa vaiheessa voisi jo sikiöpussi näkyä? Jännittävää!!! :) Hirveästi peukkuja ultraan!

   Poista
 5. Onnea taas :) Ihanaa etttä hcg nousee. Olisi tietty kiva että raskausoireet ei olisi tulleet ihan noin rajuina kuin hyperstimulaatio, toivotaan että pian helpottaa sen suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ainakin toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä, ja enempäähän ei voi tässä tilanteessa vaatia ;)

   Poista