tiistai 22. joulukuuta 2015

Maailman paras joululahja

Kolmeen vuoteen en ole mitään muuta joululahjaa tosissani toivonut, ja nyt se vihdoinkin toteutui. Olen edelleenkin raskaana. Ultrassa oli kaikki kuten pitääkin. Syke näkyi, ja koko oli hieman alle sentti josta saadaan rv 6+6, eli kun laskennallisesti olisi rv 7+1 niin vastaavat hyvin toisiaan. Tuntuu ihmeelliseltä, että siinä puolentoista viikon takaisessa ultrassa näkyneestä minimaalisesta möykystä tosiaan on kehittynyt sentin mittainen alkio, jonka sydän lyö. Tässä ultrakuva pikku möllykästä <3



Vaikka fiilis onkin ollut periaatteessa positiivinen, niin jännitys on ollut aivan kammottavaa näinä edeltävinä päivinä. Välillä olen ollut varma, että kaikki on hyvin, mutta seuraavassa sekunnissa negatiiviset ajatukset ovat saattaneet pompata esiin mielen perukoilta. Heräilin viime yönä tunnin välein, ja unissa pyöri ultraa, gyneä ja alkioita. Kaikki unet kertoivat kuitenkin samaa, että saamme tänään hyviä uutisia.

Lapsettomuusgynemme oli jo joululomalla, ja ultraamassa oli sen sijaan toinen gyne, joka sattumoisin on yksi parhaista ystävistäni jo opiskeluajoilta. Ystäväni varoitti etukäteen, että olen hänen tämänpäiväisellä potilaslistallaan, mutta minua se ei haitannut ollenkaan. Tietysti olisi ollut kurjaa, jos hän olisi joutunut antamaan huonoja uutisia, mutta onneksi kaikki oli hyvin :)

Varasin äsken ajan ensimmäiselle äitiysneuvolakäynnille. Se olisi jo 8.1., eli jos mennään laskennallisten viikkojen mukaan, niin sitten olisi rv 9+4. Eli juurikin ne viikot, joilla ensimmäinen keskenmeno todettiin. Mutta kuten jo olen aiemmin pohtinut, niin se raskaushan päättyi käytännössä jo paljon aikaisemmin, koska alkion koko vastasi rv 7+4. Ja se on todella pian. Ehkä voin huokaista uudelleen helpotuksesta, jos pääsemme noiden viikkojen yli ilman vuotoa tai muuta ikävää.

Onpa tänään hieno päivä. Tulevasta ei koskaan tiedä, mutta ainakin voin olla onnellinen juuri nyt.

17 kommenttia:

  1. Ihanaaa!!!!! Koko aamun jännännyt että uutisia ja hiukan jo huolestuin kun ei kuulunut mitään! Mutta aivan mahtavaa! Ja juuri noin, sinulla ja teillä on oikeus olla Juuri NYT onnellisia <3 aivan ihanaa joulua teille ja onnea raskauteen !

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka ihanaa, oon todella onnellinen teidän puolesta :') Paljon tsemppiä raskauteen <3

    VastaaPoista
  3. Ihanaa! Onnea ja hyvää, parasta mahdollista joulua teille molemmille!

    VastaaPoista
  4. Ihanaa! <3 Onnea! Ja hyvää joulua!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania uutisia :') paljon onnea!!

    -L

    VastaaPoista
  6. Tuhannesti Onnea! <3 Hyvää Joulua!

    -Indiana

    VastaaPoista
  7. Juuri niin, nyt voi olla onnellinen! Paljon onnea! Nautinnollista odotusaikaa!

    VastaaPoista
  8. Onpa ihania uutisia! Kun syke on nähy niin kaikki suurimmat riskit on kuitenkin jo ohitettu :)

    VastaaPoista
  9. Ihania uutisia! Ja hyvää joulua!

    VastaaPoista
  10. Niin hirmusti Onnea! Ihana kuulla uudesta elämästä <3 ite menetin vajaa viikko sitten kaksospojat. Asia on todella kipeä,mutta tuntuu ihanalta että pystyn muiden raskaudesta olla oikeasti onnellinen!
    T. Iita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan osaa :,( En voi kuvitellakaan noin suurta surua... Voimia <3

      Poista
  11. Niin paras joululahja! Suuret onnittelut! <3 Ihanaa lukea välillä iloisia uutisia lukemistani blogeista!

    VastaaPoista