lauantai 5. joulukuuta 2015

Päivä osastolla

Tulin taas osastolle verrattain hyvin nukutun yön jälkeen. Kanyyli jätettiin eilen käteen, kun lähdin osastolta, mutta minun oli ihan pakko poistaa se kotona, kun suoni oli niin ärtynyt ja kättä kirveli koko ajan. Osastopäivä alkoi siis uuden kanyylin laitolla. Ei siihen tarvittu kuin kolme pistoa ;) Olen laskeskellut, että joudun olemaan osastolla tänään ihan myöhäiseen iltapäivään asti, mutta olen varustautunut kaikenlaisella tekemisellä. Mm. parin viikon lehdet on lukematta, kun en ole vain jaksanut. Ihan kaikkea en pysty kunnolla tekemään, kun tämä uusi kanyyli vaikuttaa olevan aika asentoriippuvainen :)

Vatsa on edelleen turvoksissa, mutta ainakin ennen lounasta se oli mielestäni pehmeämpi kuin ennen. Vyötärönmitta ja paino ovat kyllä pysyneet samoina. Paino minulla ei olekaan hirveästi edes noussut, ehkä kolme kiloa korkeintaan. 

Lyhyen tähtäimen suunnitelma on se, että samat nesteet menevät tippana ainakin vielä huomenna, jolloin myös meidän oma gyne tulee minua katsomaan ja ultraa ja katsotaan verikokeita ja mietitään että miten hoito jatkuu. Ensi viikko olisi kuulemma ainakin vielä sairauslomaa. Palaisin kyllä mielelläni töihin, mutta liikkuminen on edelleen hankalaa turvotuksen vuoksi, ja tietysti jos suonensisäistä nesteytystä pitää jatkaa, niin hankalaahan se töissä on käydä :)

Ai niin, eilen oli viimeinen päivä Lugesteroneja täydellä annoksella, eli 200 mg kolmesti päivässä. Tästä päivästä alkaen pari päivää laitan kaksi päivässä, sitten muutaman päivän ajan yhden ja sitten lopetan kokonaan. Vähän hurja ajatus, mutta kiva tietysti päästä siitäkin vaivasta :)

Olen yrittänyt kuulostella raskausoireita. Rinnat ovat edelleen aika "löysät", mutta nännit tänään ehkä ekaa päivää sillä tavalla "raskausarat". Tosin arkuus on vähän tullut ja mennyt. Alavatsalla saattaisin varmasti tuntea kaikenlaista, ellei turvotus ja kiristys veisi kaikkea huomioita. Ekassa raskaudessa tosin vatsa oli myös tosi turvoksissa varsinkin iltaa kohden, joten veikkaisin että vaikka kaikki neste yhtäkkiä saataisiinkin vatsaontelosta häviämään, niin turvotusta jäisi silti suoliston puolelta. Tällä hetkellä tunnen kuitenkin ihan selvästi, että vatsassa on nestettä. Se tuntuu ihan erilaiselta kuin ilma suolistossa. Varsinkin liikkuessa.

Itse raskaus on edelleen hyvin vaikeasti käsitettävä asia. Sekä minä että mies olemme alkuonnea seuranneen pelon jälkeen pystyneet suhtautumaan asiaan yllättävän neutraalisti. En ole suunniltani huolesta, mutta en toisaalta myöskään hypi riemusta. Silti olen enemmän positiivinen kuin negatiivinen. Minulla vain on jotenkin hyvä fiilis. Saan kai nauttia tästä kaikesta, vaikka se otettaisiinkin pois?

6 kommenttia:

  1. Tuo Lugesteronien määrä ja kesto tuntuu vaihtelevan vähän jokaisella. Minulla oli silloin aluksi 200mg x 2 aamuin/illoin. Nyt Crinonea laitan yhden puikon aamuin/illoin. Minulla tuo lääkitys on määrätty vain testipäivään asti, mutta en tiedä jatketaanko sitä jos olisikin niin ihanasti käynyt, että olisinkin raskaana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että on ihan turvallista lopettaa progesteroni jo testipäivänä, mutta käytännöt vain vähän vaihtelevat :)

      Poista
  2. Kävin tänään ultrassa. Kohdussa näkyi yksi funduksen liepeille kiinnittynyt alkio, pyöreä raskauspussi ja ruskuaispussi. Gyne myös sanoi että lepattava sykekin näkyi. Tuulimuna on poissuljettu löydöksen ansiosta. Tutkailin jenkkifoorumeita ja 21 pv hedelmöittymisen jälkeen alkaa alkiolla sydän lyödä. Minua pelottaa aivan julmetusti, pelkään keskeytynyttä keskenmenoa. En uskalla tippaakaan iloita raskaudestani, koska olen pessimistisenä luonteena varma, että tämäkin ilo otetaan pian pois. Kamala olotila :( tämä pelko saa todella sairaalloiset mittasuhteet, oireilee jopa somaattisesti kiputiloina ja korkeana sykkeenä + verenpaineena. Menen varmasti ensi viikon lopussa taas ultraan katsomaan, onko kohdussani enää mitään elävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea!!! Mutta ymmärrän toki huolesi (itselläni ok varhaisraskauden uä rauhoitti mielen ehkä noin tunniksi). Sykekin kuitenkin jo näkyi :) sehän meinaa hyvää ennustetta raskaudelle :) Tsemppiä! <3 Ja tule kertomaan kuulumisia!

      Poista
  3. Ei pitäisi lukea uudestaan ja uudestaan Nooran blogia (toiveena vauva.), pelkään samojen asioiden toistumista omalla kohdallani, vaikka sekundäärinen lapsettomuus johtuu minulla lähtökohtaisesti eri syistä (pcos, tuba factor).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vertaistuki on korvaamatonta, mutta pitää yrittää muistaa, että meidän kaikkien lapsettomuushistoria on kuitenkin omanlaisensa. Jokaisella on omat vaikeudet ja toisaalta myös onnistumiset :)

      Poista