tiistai 15. joulukuuta 2015

Seitsemän yötä ultraan, yhdeksän yötä jouluun

Tuo otsikon seitsemän yötä kauhistuttaa, yhdeksän taas ihmetyttää. Miten niin YHDEKSÄN yötä jouluun??? Mihin tämä syksy on hävinnyt? Vieläkin tuntuu ihan oudolta, että kaksi viikkoa sitten menin huonovointisena töihin ja luulin kärsiväni pahimmasta ummetuksesta ikinä, sitten muutaman tunnin sisällä sain tietää että kyseessä olikin vakava hyperstimulaatio, ja olin kaiken kukkuraksi raskaana. Sen jälkeen tunteet ovat kulkeneet vuoristorataa ylös ja alas, onnesta ja toivosta epätoivoon ja taas takaisin.

Ja sitten joulu onkin ihan oven takana. Olen tottunut siihen, että joulua odotetaan pitkään ja hartaasti, siihen valmistaudutaan niin konkreettisesti kuin tunnetasollakin. Mitäs sitten, jos se vain tulee, ja edeltävä aika on kulunut ihan muiden asioiden miettimiseen? 

Tämä loppusyksy ei ole mennyt ihan niin kuin odotin. Lopputulos saattaa toki olla juuri se toivottu, mutta tie sinne ihan eri. Kuten hyperstimulaatio esimerkiksi. Tai raskaudesta kertominen läheisille. Yksi kollegaystävänikin totesi heti hyperstimulaatiosta kuultuaan  hieman varovasti, että "eikös silloin usein olla raskaana?" Enhän toki ole voinut salata asian laitaa hyviltä ystäviltänikään, kun kaikki tietävät hoidoista ja pari heistä on jopa hoitanut minua kun olin osastolla. Esimieskin varmasti jo aavistelee, että olen raskaana. Moni muukin yllättävä taho tietää raskaudestani jo tässä äärimmäisen epävarmassa vaiheessa. Eikö mikään ole enää meidän omaa ja henkilökohtaista?

Uskaltauduimme eilen kokeilemaan yhdyntää, ensimmäisen kerran tämän hyperstimulaatioasian alkamisen jälkeen. Eipä tuntunut kovin hyvältä. Alavatsa tuntuu olevan täynnä kaikkea sinne kuulumatonta. Jälkeenpäin jomotti aika reippaasti, ja pelkäsin että tuleeko jotain vuotoa. Onneksi ei. Aamulla alavatsaa myös jomotti ihan selvästi, paljon enemmän kuin se paineen tunne, jota kohdun seudussa on viime päivänä ollut.

Pissalla pitää ravata noin tunnin välein. Sehän voi olla raskausoire, mutta toki yritän edelleen juoda paljon. Vaikka täytyy tunnustaa, että eilen en kyllä ihan yltänyt siihen kolmeen litraan. Tänään olen jo paljon lähempänä tavoitetta :)

Kallooni ei edelleenkään ihan mahdu, että olen muka raskaana. Tai no kyllä voin hyvin kuvitella, että kohdussani on tälläkin hetkellä pieni raskauden alku. Olenhan sen itse nähnyt, mutta mitä se ehkä varsinaisesti merkitsee, sitä en oikein pysty vielä käsittämään. 

Voisiko tämä tosiaan tarkoittaa sitä, että lapsettomuustaipaleemme olisi vihdoinkin lopussa? Tällaisia ajatuksia uskaltaa tuskin edes sanoa ääneen, kun pelottaa, että silloin hyvät asiat vasta otetaankin kiireen vilkkaa pois. 

Elämäni ei tule helpottumaan, vaikka vihdoinkin saisimme lapsen. Päinvastoin. En myöskään usko, että siitä tulee huolettomampaa, varmasti myös päinvastoin. Tai vähemmän surullista. Tai onnellisempaa. Mutta erilaista, ja toivon että elämässämme on jatkossakin enemmän iloja kuin suruja.  Ja miten odotankaan sitä tunnetta, että voin ajatella jostakin pienestä ihmisestä, että tuo on MINUN lapseni. Minun ja mieheni, meidän vastuullamme, meidän raskastettavamme, meidän huolehdittavamme. Meistä tehty, mutta ihan oma ihmisensä, jollaista maailmassa ei ole vielä koskaan ennen ollut.

Juuri tällaiset pohdinnat voisivat hyvin aiheuttaa keskenmenoja. Vaikken olekaan erityisen taikauskoinen. Ehkä riittää tältä illalta. Pitää vielä viikata pyykkejä, viedä Vilma ulos ja sitten hakea mies töistä.

4 kommenttia:

  1. Juuri tänään sanoin miehelleni pienestä 11 vuorokauden ikäisestä kuopuksestamme, että voitko kuvitella että hän on todellakin meidän. Ollut minun vatsassani ja nyt hän on kotonamme. Vuosi sitten "tehty" ja viettänyt pakastimessa neljä kuukautta. Kuinka outoa ja ihmeellistä se on. Hän todellakin on ihme, kuten tietenkin myös hänen isoveljensä. Vaikka toki kaikki lapset ovat ihmeitä, mutta erityisesti nämä hoidoilla alkunsa saaneet.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti sinullekin koittaa jossain vaiheessa se aika, kun pääset levollisesti ja onnellisena odottamaan. (t. yksi, joka rv 31 vielä on epäuskoinen...). Enkä nyt voi sanoa, että se on edes kiinni siitä kuinka kauan sitä lapsetonta aikaa on ollut alla. Olihan sitä itsellänikin laskutavasta riippuen 2-10 vuotta vaikka tärppäsikin alle vuosi hoitojen aloittamisesta (mikä on kyllä tosi nopea onnistuminen - tiedän!)

    Tilanteesi on varmasti todella erilainen kun ns. väkisinkin monet tietävät raskaudestasi jo nyt. Se on toisaalta varmaan kaikille heillekin iloinen ja onnellinen asia. Toivottavasti saat sitten pidettyä yksityisyyden rajaa haluamallasi tasolla muuten.

    Minä kun olen lopettelemassa töitäni ihan tällä viikolla niin on pitänyt kertoa asiakkaille, vatsa kun on pysynyt vaatteiden alla siinä määrin piilossa, että uutinen edelleen yllättää monet.

    Se on yllättänytkin miten kovin kiinnostuneita kaikki ovat raskaudestani. Ja tavallaan se on kyllä aika ihanaakin mutta toki on pitänyt tarkkaan miettiä mitä tästä ylipäätään kertoo.

    Kaunista ja levollista odotusaikaa<3 Olen todella onnellinen puolestanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tavallaan on hyväkin asia, että moni tietää raskaudesta jo nyt, koska sitten jos asiat eivät päätykään hyvin, ei ensin tarvitse kertoa että "ai niin olin raskaana mutta kesken meni". Omasta mielestäni on kuitenkin helpompi näin.

      Kuluupa aika muuten nopeasti, kun olet jo noin pitkällä raskaudessa :) Voi hyvin!

      Poista