torstai 10. joulukuuta 2015

Oireettomuus

Tänään olen voinut jo tosi hyvin. Kävin hieman pidemmällä kävelylenkilläkin koiran kanssa. Olipa ihanaa, kun ei ollut isoa ja kipeää vatsaa tiellä! Pömppömahan kanssa normaali kävelykin oli hankalaa. Vatsa oli painava, ihoa kiristi ja vatsalihakset kramppasivat. Nyt pystyn nukkumaan myös kyljelläni. Viimeiset kaksi viikkoa se on ollut mahdotonta.

Oirerintamalla olen yrittänyt kuulostella ja kuulostella, mutta tulokset ovat aika laihoja tähän mennessä. Nänneissä jonkin verran arkuutta, mutta rinnat edelleen löysät säkit :) Alavatsalla toki tuntuu yhtä ja toista, mutta edelleenkään en tiedä, mistä mikäkin oire johtuu. Pissattaa koko ajan, mutta sehän on ihan luonnollista, kun juon koko ajan niin paljon (ja käyn muutenkin usein vessassa). Aiemmin tuntemani pahoinvointi, yökkäilyt ja huimaukset olivat kyllä selvästi hyperstimulaatioon liittyviä oireita, koska kun sen suhteen tilanne on rauhallisempi, näitä oireita ei ole enää ollut lainkaan. Toki olen yhä aikaisilla viikoilla, joten en odottaisikaan vielä oikeaa raskauspahoinvointia.

Olen yrittänyt pitää mahdollisimman paljon etäisyyttä koko raskausasiaan. Toki se on ajatuksissa usein, mutta ei kovin tunteellisessa mielessä. Enemmänkin suhtaudun siihen analyyttisesti. Ultraan on alle kaksi viikkoa. Mielessä kummittelee huono hCG-nousu. Voisiko ultrassa kuitenkin tulla hyviä uutisia? 

Ostin tänään apteekista Klexane-laatikoiden lisäksi uuden Clearblue digital-testin. Aion tehdä sen huomenna aamulla. Jos hCG jatkaa nousuaan, se voisi huomenna hyvin näyttää viikkoja 3+. Toisaalta, jos se edelleen näyttäisi 2-3 niin sekään ei olisi vielä katastrofi. Eli huominen on hyvä testipäivä.

Viime tai toissa yönä näin unta siitä, että löysin pikkuhousuistani pienen läntin tuoretta verta. Kerrankin näin sellaisia raskausunia, joista oli mukava herätä. Tänään laitoin viimeisen Lugesteronin.   Tuo uni liittyy varmasti pelkoon siitä, että vuoto alkaa nyt kun Lugesteron loppuu. Toisaalta kaikkihan viittaa siihen, että olen raskaana. Sitä en epäilekään, vaan sitä, että minkälainen raskaus on kyseessä. Onko tämä todellista ollenkaan???

3 kommenttia:

  1. Sinun oireettomuus tuo kyllä toiveikkuutta. :)

    VastaaPoista
  2. Yritä olla miettimättä raskautta sen kummemmin ja jos mietit niin yritä miettiä vain positiivisella ajatuksella (: esimerkiksi että ne kuukautiset ei ala ja kuinka se vatsa alkaa kasvamaan, miltä se näyttää jne. Älä luo itse murehtimista ja stressihormonia! Ajatusten suuntaa voi aina nimittäin muuttaa... Tsemppiä ja nauti siitä että olet raskaana! :)

    VastaaPoista